فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۷۱۹۸

حل مشکلات کارفرما در اداره کار

حل مشکلات کارفرما در اداره کار

شکایت از کارفرما یک روند حقوقی است که کارگر، به دلیل عدم رعایت حقوق کاری، نقض قوانین کاری یا موارد دیگر، اعلام می کند.

شکایت از کارفرما یک روند حقوقی است که کارگر، به دلیل عدم رعایت حقوق کاری، نقض قوانین کاری یا موارد دیگر، اعلام می کند.

شکایت از کارفرما چیست

شکایت از کارفرما فرآیند حقوقی است که کارگر یا هر فرد مشغول به کار در یک سازمان یا شرکت، به دلیل عدم رعایت حقوق کاری، نقض قوانین کاری یا دیگر مسائل مشکل زایی، شکایت یا اعتراضی را در برابر کارفرما یا صاحبان کسب و کار اعلام می کند.

به نقل از یکی از وکیل های وب سایت آریا دادیار شکایت از کارفرما را به دلایل مواردی نظیر عدم پرداخت حقوق، شرایط کاری ناپسند، اختلافات بین طرفین، تبعیض، یا موارد دیگری بیان کرده است که باعث نارضایتی و مشکلات برای کارگر یا اعضای سازمان شده اند. اینگونه شکایات معمولاً در نهادهای حقوقی، دادگاه ها یا نهادهای دولتی مرتبط ثبت و پیگیری می شوند.

شکایت از کارفرما بابت بیمه

شکایت از کارفرما بابت بیمه یکی از اقسام شکایت های کارگر از کارفرما است. در صورتی که کارفرما تعهد خود در زمینه بیمه گذاری کارگر را اجرا نکند، کارگر مجاز به اقدام به شکایت از کارفرما می باشد.

بر اساس قوانین کار، کارفرما موظف است کارگر خود را در یکی از سازمان های بیمه ای بیمه کند. کارفرما ملزم به پرداخت حداقل 50 درصد از مبلغ حق بیمه کارگر است، و همچنین کارگر نیز مکلف به پرداخت مابقی 50 درصد می باشد. در صورت عدم انجام این تعهدات از سوی کارفرما، کارگر می تواند به مراجع قانونی مراجعه کرده و شکایت خود را مطرح نماید.

دو دلیل شکایت از کارفرما بابت بیمه

  • عدم بیمه نکردن به صورت کامل
  • بیمه کردن کارفرما به صورت دوره ای

مدارک لازم برای شکایت از کارفرما

  1. لیست بیمه
  2. واریزی حقوق
  3. گزارش بازرسی
  4. قرارداد کار

مراحل شکایت از کارفرما برای بیمه

  1. قبل از شروع به شکایت از کارفرما، کارگر ملزم است تمام مدارک مرتبط را جمع آوری نماید. این مدارک ممکن است شامل مواردی که در بالا ذکر شده است باشد.
  2. پس از جمع آوری مدارک، کارگر باید دادخواست شکایت خود را تهیه و تنظیم کند. دادخواست باید به صورت کتبی باشد و شامل موارد زیر می شود:
  • مشخصات کارگر و کارفرما
  • موضوع شکایت
  • دلایل و مستندات شکایت
  1. کارگر باید دادخواست خود را به مرجع صالح ارائه دهد. این مرجع می تواند اداره کار، دیوان عدالت اداری یا دادگاه مربوطه باشد.
  2. پس از دریافت دادخواست، مرجع صالح مسئول رسیدگی به شکایت کارگر است. این رسیدگی ممکن است به صورت بدوی (بررسی و حل و فصل مستقیم مسائل)، تجدیدنظر (بررسی مجدد و قضاوت دوباره) یا فرجام (تصمیم نهایی و حکم) صورت گیرد.

هزینه گرفتن وکیل برای شکایت از کارفرما

هزینه وکیل برای شکایت از کارفرما بر اساس تعرفه های قانونی تعیین می شود که توسط کانون وکلای دادگستری مشخص می گردد و سالانه به روزرسانی می شود.

تعرفه های قانونی برای هزینه وکیل به صورت درصدی از خواسته کارگر تعیین می شوند. به عنوان مثال، در صورتی که کارگر به دلیل عدم پرداخت حقوق از کارفرما شکایت کند، هزینه وکیل ممکن است 10 درصد از خواسته کارگر، یعنی حقوق معوقه او باشد.

2

همچنین، علاوه بر هزینه وکیل شکایت از کارفرما، کارگر باید هزینه های دادرسی را نیز پرداخت کند. این هزینه ها شامل هزینه های تمبر، هزینه های دادخواست و هزینه های کارشناسی می شوند. در صورتی که کارگر توان پرداخت هزینه های دادرسی و هزینه وکیل شکایت از کارفرما را نداشته باشد، می تواند از طریق اداره کار، تقاضای اعسار از پرداخت هزینه های دادرسی کند.

سامانه شکایت از کارفرما

اگر کسی که بخواهد شکایت از کارفرما را مطرح کند ، یک سامانه برای آنها به اسم سامانه جامع اداره کار طراحی شده است که شما می توانید براحتی شکایت خود را در این سامانه ثبت نمایید.

کارگر می تواند به صورت الکترونیک و با تنها با داشتن اینترنت شکایت را ثبت کنید.

مراحل شکایت از کارفرما در سامانه جامع اداره کار

  1. رفتن به سایت سامانه جامع اداره کار
  2. ورود به سامانه برای شکایت از کارفرما
  3. احراز هویت در سامانه
  4. ثبت مشخصات کارگر و کارفرما
  5. نوشتن موضوع شکایت
  6. مدارک را بارگذاری کنید.
  7. سپس ارسال شکایت را بزنید.

وظیفه کارگر در مقابل کارفرما

یکی از مسئولیت های حیاتی کارگر، انجام وظایف با دقت و امانت به نحو اصولی است. کارگر باید با تمرکز کامل تمام توان خود را به کار بگذارد و از هرگونه سوء استفاده از امکانات و تجهیزات محیط کار پرهیز نماید.

  • رعایت مقررات انضباطی محل کار

کارگر موظف است به رعایت مقررات انضباطی محیط کار پرداخته و هر گونه دستورالعمل ها و قوانین تعیین شده توسط کارفرما را رعایت نماید. این مقررات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رعایت ساعات کاری تعیین شده
  • پوشش مناسب در حین انجام وظایف
  • رفتار مناسب و احترام به همکاران
  • عدم دخالت در مسائل شخصی کارفرما
  • رعایت دستورالعمل های بهداشت و ایمنی

کارگر باید از هرگونه عدم رعایت این مقررات، که می تواند به خطر ایمنی و بهداشت افراد یا خود محیط کار بیافریند، خودداری نماید.

کارگر ملزم است حقوق و مصالح کارفرما را با احترام رعایت کند. این حقوق و مصالح ممکن است عبارتند از:

  • حفاظت از اموال و تجهیزات محیط کار
  • رعایت اسرار تجاری و اطلاعات محرمانه کارفرما
  • پرهیز از افشای هرگونه اطلاعات محرمانه و مرتبط با فعالیت های کارگاه

کارگر باید با دقت و وفاداری به این اصول عمل کند تا به حفظ امنیت و مصالح کارفرما کمک کرده و رابطه مثبت با محیط کار خود را تقویت نماید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.