آمریکای لاتین در بحبوحه تقاضای جهانی رو به رشد برای مواد معدنی حیاتی مانند مس، لیتیوم و طلا که برای گذار انرژی ضروری هستند، در حال تثبیت حاکمیت معدنی خود است.
رئیس مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب و کار، از اتصال مجوزهای معدنی به درگاه ملی مجوزهای کشور خبر داد و اعلام کرد: از اول مرداد ماه، تمام مجوزهای معدنی فقط از طریق درگاه ملی مجوزها صادر میشود.
برنامه صرفهجویی ارزی حاصل از بومیسازی توسط شرکتهای معدنی و صنایع معدنی با راهبری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ۸۹۳.۲ میلیون دلار طی سال ۱۴۰۴ هدفگذاری شده که ۱۳ شرکت بزرگ در تحقق این هدف مشارکت خواهند داشت.
معدن کاوی در کوه کرکس اصفهان، با وجود سالها اعتراض کارشناسان محیط زیست و مردم محلی، همچنان ادامه دارد. رضا ساکی، کنشگر محیط زیست، در گفتوگو با «تجارتنیوز» توجه به پیوستهای اجتماعی و محیط زیستی فعالیتهای صنعتی را ضروری میداند و میگوید نهادهای مدنی به وظیفه خود در مورد کوه کرکس عمل کردهاند و توپ در زمین دولت است.
علویجه، شهری در اصفهان، با چالشهای محیطزیستی ناشی از فعالیت معادن سنگ در کوههای اطراف مواجه است. مردم محلی نگران تاثیر این معادن بر منابع آب، پوشش گیاهی و توسعه پایدار منطقه هستند. نبود بهرهمندی اقتصادی برای جامعه محلی و حضور بهرهبرداران غیربومی از محورهای اصلی اعتراضات مردمی است.
در جریان نشست مدیران شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی با معاون اول رئیسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیأت عامل ایمیدرو سه مطالبه اساسی این صنعت از دولت را مطرح کرد؛ مطالبههایی که به گفته او برای حفظ جایگاه معدن در اقتصاد ملی و تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه حیاتی است.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: توسعه فعالیتهای معدنی با وجود مزایای اقتصادی، نباید بدون توجه به اثرات زیست محیطی آن بر جوامع محلی و طبیعت استان صورت بگیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت شایعه دستاندازی دولت گینه به معدن فراسرزمینی ایران در این کشور را تکذیب کرد و گفت: با اتصال به خط ریلی، بهرهبرداری از معدن بوکسیت ایران در گینه کاملا قابلیت اجرایی پیدا خواهد کرد.
این عدم توازن ممکن است بهرهبرداری از ظرفیت را به حدود ۷۰ درصد کاهش دهد که حتی بر تولیدکنندگان کارآمد نیز فشار وارد خواهد کرد. قیمت فولاد و سودآوری از اوجهای سال ۲۰۲۱ سقوط کردهاند و همچنان پایین باقی ماندهاند.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: طبق برنامهریزیهای انجامشده و با تاکید وزیر صمت، با مشارکت بخش خصوصی، خدمات اکتشافی در سال ۱۴۰۴ به ۶ تا ۷ برابر سالهای گذشته افزایش خواهد یافت.
معدن تیتانیوم رفسنجان با وجود انجام عملیات اکتشاف، برای راهاندازی به تامین آب و برق نیاز دارد و مسئولان در تلاشاند تا زیرساختهای موردنیاز این معدن تیتانیوم رفسنجان فراهم شود.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: ایران با قرار داشتن در رتبه پنجم جهانی از نظر ذخایر منابع طبیعی و معدنی، تاکنون تنها ۲ درصد از ظرفیت های معدنی خود را شناسایی کرده است.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: برنامه خاصی از دولت در مورد معادن فراسرزمینی ندیدهام ولی بخش خصوصی تا حدودی این کار را جلو برده است.
شرکت جیاسدبلیو لهستان، بزرگترین تولیدکننده زغالسنگ ککشو در اتحادیه اروپا، به دلیل آتشسوزی در معدن بودریک (Budryk) وضعیت قرمز اعلام کرد. این حادثه در تاریخ ۷ مه ۲۰۲۵ رخ داد و شرکت را وادار کرد تا بهطور موقت منطقه معدنی خطرناک را به دلیل احتراق درونی مسدود کند.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA)در گزارشی هشدار داد که تقاضا برای مس که برای گذار از سوختهای فسیلی و حرکت به سمت جهانی کمکربن ضروری است، طی دهه آینده از عرضه پیشی خواهد گرفت و بحران کمبود این فلز به وجود خواهد آمد.
دومین نمایشگاه تخصصی معدن و صنایع معدنی در ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر آفتاب تهران آغاز به کار کرد. سعید عسگرزاده، دبیر انجمن سنگ آهن، در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به سردرگمی حاکم بر سیاستگذاریهای معدنی، تأکید کرد که نبود تصمیم مشخص از سوی حاکمیت درباره توسعه پایدار معادن یکی از موانع اصلی در مسیر پیشرفت است.
در حالی که وزیر کشور در نشست شورای اداری کرمان با قاطعیت صدور هرگونه نامه یا ابلاغیه مبنی بر توقف تولید و تعطیلی صنایع را تکذیب کرد، اسناد بهدستآمده و روایتهای متعدد از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی از گسترش خاموشیها و تعطیلی صنایع حکایت دارند. گرچه اسکندر مومنی تعطیلی تولید را شایعه خواند، اما در واقعیت پیامهایی با سربرگ رسمی برای محدودیت یا قطع کامل برق صنایع صادر شده و برخی واحدها مجبور به توقف کامل تولید شدهاند.
دومین نمایشگاه تخصصی معدن و صنایع معدنی در ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر آفتاب تهران آغاز به کار کرد. وجیهالله جعفری،معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، در حاشیه این نمایشگاه هشدار داد: تا زمانی که مشکل آب و برق حل نشود، توسعه صنایع معدنی امکانپذیر نیست.