کد مطلب: ۶۴۴۰۸۳

چرا استمرار قدرت ارزهای دیجیتال اجتناب‌ناپذیر است؟

پرسش روز:

ارزهای دیجیتال این روزها محبوبیت زیادی یافته‌اند اما بانک‌های مرکزی تردیدها و مخالفت‌هایی در مورد آنها دارند. آیا گسترش ارزهای دیجیتال اجتناب‌ناپذیر است؟ چرا؟

پاسخ کارشناس:

گسترش ارزهای دیجیتال اجتناب‌ناپذیر است. اما چرا؟

اول، ارزهای دیجیتال هزینه بسیار سنگین بانک‌های مرکزی را برای چاپ اسکناس و ضرب سکه به نزدیک صفر می‌رساند.

دوم، با گسترش هوش مصنوعی، به تدریج کنترل و دخالت انسان در فرایندها کمتر و کمتر می‌شود و این مساله مستلزم تمرکز‌ زدایی است. رشد غیر متمرکز تکنولوژی موجب تقویت رشد غیرمتمرکز پول می شود که این خود توسعه و رشد پول‌های دیجیتال را تقویت می‌کند.

سوم، همیشه بانک‌های مرکزی با انتشار بی‌موقع پول سیکل‌های اقتصادی را دامن زده‌اند. تنها راه برای کاهش مداخلات بانک‌های مرکزی روی آوردن به ارزهای دیجیتال است.

چهارم، وقتی با تماس دو تلفن هوشمند پول جابجا می‌شود، نقش سنتی بانک‌ها که مبتنی بر ارزهای فیات هستند به تدریج کاهش می‌یابد.

پنجم، تجربه جمع آوری پول در اوکراین برای رویارویی با تهاجم روسیه قدرت بیت‌کوین را به جهان نشان داد. استفاده از یک ارز در همه کشورها و انتقال ساده آن یک ناممکن را ممکن کرد.

ششم، با توسعه بیشتر ارزهای دیجیتال هزینه تبدیل پول از بین می‌رود و یک ارز واحد می‌تواند در جهان مورد استفاده قرار گیرد. تنها هزینه تبدیل، معامله ارزهای دیجیتال با هم است که با قدرت‌گیری و توسعه چند ارز این هزینه هم کاهش می‌یابد.

هفتم، با کاهش قدرت بانک‌های سنتی، تمامی سود این بانک‌ها در تبدیل ارزها به جامعه تزریق می‌شود و همزمان قدرت و تمرکز بانک‌های تجاری شکسته خواهد شد.

هشتم، با قدرت‌گیری و توسعه غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال، دخالت بانک‌های تجاری و بانک‌های مرکزی در اقتصاد کاهش می‌یابد و این خود بهره‌وری را در اقتصاد افزایش می‌دهد.

نهم، توسعه بازار آزاد با مداخلات دولت‌ها و بانک‌های مرکزی جور در نمی‌آید. تکنولوژی غیرمتمرکز تولید و مبادله ارزهای دیجیتال، با بازار آزاد کاملا هماهنگ است. این ارزها بازار آزاد را تقویت می‌کنند و بازار آزاد هم بستری برای رشد این ارزها خواهد بود.

ولی تمامی این اتفاقات در بلند مدت رخ خواهد داد. پیشنهادم برای جوانان زیر ۳۰ سال این ست که از الان خود را درگیر معامله‌گری، سرمایه‌گذاری و بالا بردن توان تخصصی خود در این زمینه کنند. وقتی هر کسی یک کیف الکترونیک در موبایل خود داشته باشد، سیاستگذاران به جای مخالفت با این ارزها تلاش می‌کنند کیف الکترونیک خود را باز کنند. ممکن است از قافله عقب بمانند.

منبع: صفحه شخصی مرتضی‌ ایمانی‌راد، اقتصاددان در اینستاگرام

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.