موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قطعی برق # بانک مرکزی # بورس کالای ایران # عرضه خودرو در بورس کالا # ارزش معاملات بورس # قیمت دلار # ایران خودرو

تردید و احتیاط در بازار سهام

تردید و احتیاط در بازار سهام
در روز شنبه، بیشترین میزان ورود پول، به صندوق‌های درآمد ثابت تعلق داشت و صندوق‌های طلا در ابتدای ساعت معاملات، به دلیل اظهارات مثبت مذاکره‌‌‌‌‌‌کنندگان، با خروج پول همراه شدند.

به گزارش تجارت نیوز، بازار سرمایه در اولین روز معاملاتی هفته و اولین روز معاملاتی خردادماه، رشد قابل‌توجه ۲۶‌هزار‌واحدی را در شاخص‌کل و رشد بیش از ۴‌هزار‌واحدی را در شاخص هموزن به‌ثبت رساند. همچنین سهام و حق‌تقدم سهام با ورود پول ۷۴۲ میلیارد‌تومانی ظاهر شدند. این موضوع در حالی است که در هفته گذشته، بازار سرمایه در سه روز انتهایی با خروج پول قابل‌توجهی همراه بود، البته ناگفته نماند که سهام و حق‌تقدم در هفته گذشته تنها در یک روز با ورود پول همراه بود. بورس دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه در مجموع بیش از ۵‌همت خروج پول را به‌ثبت رساند.
علت خروج پول در هفته گذشته به دو موضوع مرتبط بود. مساله اول این است که بخشی از اصلاح بازار ناشی از رشد قابل‌توجه آن از نیمه فروردین تاکنون بود. نکته دیگر نیز اظهارات ضد‌ونقیض مقامات در مورد مذاکرات بود که بازار سهام و بازار طلا نسبت به آن واکنش قابل‌توجهی نشان‌دادند و هفته گذشته قیمت ارز نزدیک به ۳‌هزار‌تومان افزایش پیدا کرد. البته پس از اینکه دور پنجم مذاکرات و موعد آن از سوی مقامات اعلام شد، قیمت ارز مجددا به سطوح پایین‌تر یعنی ۸۲ تا ۸۳‌هزار‌تومان‌ بازگشت و بازار سهام نیز در اولین روز معاملاتی یک رشد قابل‌قبول‌ را به‌ثبت رساند. البته ارزش معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق سهامی، در روز شنبه در همان سطوح هفته گذشته یعنی ۱۲‌همت قرار دارد. ناگفته نماند که ارزش معاملات بازار سهام در ۲۷ فروردین، در یکی از بالاترین سطوح یعنی ۱۸‌همت قرار داشت که در ادامه این رقم یک سیر نزولی را طی کرد.

همچنین در روز شنبه، بیشترین میزان ورود پول، به صندوق‌های درآمد ثابت تعلق داشت و صندوق‌های طلا در ابتدای ساعت معاملات، به دلیل اظهارات مثبت مذاکره‌‌‌‌‌‌کنندگان، با خروج پول همراه شدند. همچنین در روز شنبه صندوق‌های بخشی، گروه سیمان، فلزات اساسی و صندوق‌های سهامی و بانکی‌‌‌‌‌‌ها با بیشترین میزان ورود پول همراه شدند. در ابتدای معاملات، ۸۰‌درصد بازار مثبت معامله می‌شدند و در میانه بازار این نسبت تغییر کرد و بیش از نیمی از بازار مثبت و نزدیک ۴۷‌درصد بازار منفی معامله می‌شد، اما رفته‌رفته و در ادامه، بازار سهام با اصلاح بیشتری همراه شد و نزدیک ۶۰‌درصد بازار مثبت معامله شدند. این موضوع نوسانات بازار و تردید و احتیاط آنها در بازار را نشان می‌دهد.

آینده بازارها درمیان مذاکرات و پس از آن

یکی دیگر از متغیرهای مهم، در ادامه، مجامع شرکت‌ها و گزارش‌های شرکت‌ها هستند که می‌توانند به‌عنوان یک محرک عمل کنند، چراکه به‌نظر می‌رسد بازارها نسبت به اظهارات مقامات در مورد مذاکرات، نسبت به اولین دور مذاکرات، واکنش کمتری نشان می‌دهند و در ادامه این بازارها منتظر یک نتیجه ملموس و واقعی هستند که اثر آن به‌طور واقعی در اقتصاد منعکس شود، چراکه به‌نظر می‌رسد بخشی از اثر خوش‌بینی نسبت به آینده سیاسی ایران و افق تعاملات بین‌المللی در بازارها منعکس شده‌است و افت ارزش بازار سهام و افزایش قیمت ارز در سال‌گذشته، به دلیل تاریک‌بودن افق سیاسی و احتمال تنش نظامی بوده‌است که با شروع مذاکرات، این احتمال کمرنگ‌‌‌‌‌‌تر شد و در ادامه احتمال به توافق رسیدن است که می‌تواند به‌عنوان محرک اقتصادی و انتظارات سیاسی برای بازار سهام عمل کند.

دو سناریو پس از توافق وجود دارد. سناریوی اول می‌گوید؛ بازار سهام، تمام رشد را پیش از به نتیجه رسیدن مذاکرات پیشخور‌ و در خود منعکس کرده است. این موضوع را می‌توان در یک دوره مشابه مانند زمان به نتیجه رسیدن برجام هم مشاهده کرد که بازارها به دلیل افزایش نرخ بهره و به کاهش تحریم‌های اقتصادی نیز تحرک خاصی نشان ندادند. سناریوی دوم متغیرهای بنیادی و تفاوت‌‌‌‌‌‌های اقتصادی در دوره فعلی با بازار سهام در زمان مذاکرات را بیان می‌کند. ارزش دلاری و نسبت قیمت به سود در بازار سهام نسبت به میانگین سال‌های گذشته در سطوح پایینی قرار دارند که با گشایش‌های اقتصادی به واسطه کاهش تحریم‌ها می‌تواند در موقعیت‌های بالاتر قرار گیرد.

 

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی