کد مطلب: ۵۶۵۱۳۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

جزئیات عجیب درآمد و هزینه خانوار / هزینه‌ها باز هم از درآمدها پیش افتاد!

جزئیات عجیب درآمد و هزینه خانوار / هزینه‌ها باز هم از درآمدها پیش افتاد!

در سال ١٣٩٩ متوسط هزینه‌ سالانه‌ یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی به ترتیب ۶٢ و ٣۴ میلیون تومان بوده است. اما نکته قابل توجه این است که هزینه‌های خانور بیش از درآمد آنها بوده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار با قدمتی ۵٠ ساله از مهم‌ترین طرح­‌های آماری مرکز آمار ایران است. هدف کلی این طرح، برآورد متوسط هزینه‌ها و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی در سطح کشور و استان‌ها است. در سال ١٣٩٩ تعداد خانوارهای آمارگیری شده در این طرح ١٩٣٠۶ خانوار نمونه در نقاط شهری و ١٨٢۵١ خانوار نمونه در نقاط روستایی کشور است.

نگاهی به اهم نتایج طرح درسال ١٣٩٩ در مناطق شهری و روستایی نشان می‌دهد که:

- متوسط هزینه‌ی کل خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ۶٢١،٣٩٢ هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٣١ درصد افزایش نشان می‌دهد. از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری ١۶١،٠٩۴ هزار ریال با سهم ٢۶ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ۴۶٠،٢٩٨ هزار ریال با سهم ٧۴ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآورده‌های آن و گوشت هرکدام با سهم ٢١ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ۵٠ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

- متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری ٧۶۴،٧۴۶ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل، ٣٨ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٩ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان می­دهد که ٣١,۴ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ١۵.٧ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۵٢.٩ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

- مقایسه درصد خانوارهای شهری استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ١٣٩٨ نسبت به سال ١٣٩٩ نشان می­‌دهد که خانوارهای استفاده کننده از یخچال فریزر از ٧٠,٢ به ٧١.٩، جاروبرقی از ٩١.٧ به ٩١.۵، ماشین لباسشویی از ٨٧.١ به ٨٧.٣، اجاق گاز از ٩٩.١ به ٩٨.٩ و مایکروویو و فرهای هالوژن‌دار از ١٢.٣ به ١٢.۴ درصد تغییر یافته است. همچنین درصد خانوارهای شهری استفاده کننده از اتومبیل شخصی و ماشین ظرفشویی هر کدام به ترتیب با ۵٣.١ و ٧.۶ درصد نسبت به سال قبل بدون تغییر بوده است.

- در سال ١٣٩٩، عمده ترین نوع سوخت مصرفی ٩۴,۵ درصد از خانوارهای شهری برای گرما، گاز طبیعی(شبکه عمومی) بوده است.

- متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار روستایی ٣۴٠،۶٧٩ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ٣٠,۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار روستایی١٣۶،۴۴٢ هزار ریال با سهم ۴٠ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ٢٠۴،٢٣٧ هزار ریال با سهم ۶٠ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن با ٢۵.٠ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ٣٢.٠ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

- متوسط درآمد اظهار شده­ سالانه‌ یک خانوار روستایی ۴٢٠,۴٧٠ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ۴١,۶ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان می­دهد که ٣٢,٧ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ٢٩.٧ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٣٧.۵ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

- مقایسه درصد خانوارهای روستایی استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ١٣٩٨ نسبت به سال ١٣٩٩ نشان می­ دهد که خانوارهای استفاده کننده از اتومبیل شخصی از ٣٢,٧ به ٣۴.١، یخچال فریزر از ۵٠.۴ به ۵٢.٧، اجاق گاز از ٩٨.۴ به ٩٨.٣، جاروبرقی از ۶۵.٩ به ۶٧.۵، ماشین لباسشویی از ۵۶.۵ به ۵٨.١، ماشین ظرفشویی از ٠.۵ به ٠.۴ و مایکروویو و فرهای هالوژن دار از ٢.٣ به ١.۶ درصد تغییر یافته است.

- در سال ١٣٩٩ عمده ترین نوع سوخت مصرفی ٧۵,٢ درصد از خانوارهای روستایی برای گرما، گاز طبیعی(شبکه عمومی) و ١٣.٣درصد نفت سفید بوده است.

متوسط هزینه‌ها و درآمد خانوار بر حسب استان

بررسی متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار شهری نشان می‌دهد که استان تهران با ٩۵٧،٠١۶ هزار ریال بیشترین و استان خراسان شمالی با ٣۵١،٩۴٣ هزار ریال کمترین هزینه را در سال ١٣٩٩ داشته‌اند.

همچنین استان تهران با ١،٠٩٨،١١٨ هزار ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ۴٧٨،٨٣١ هزار ریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری را در سال ١٣٩٩ به خود اختصاص داده است.

بررسی متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار روستایی نشان می‌دهد که استان البرز با ۵۶۶،۴٢٧ هزار ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ١٨٠،٣٩۵ هزار ریال کمترین هزینه را در سال ١٣٩٩ داشته‌اند.

همچنین استان البرز با ۶٧۶،٨٩٧ هزار ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ١٨١،٠٩١ هزارریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوار روستایی را در سال ١٣٩٩ به خود اختصاص داده است.

منبع: مرکز آمار ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    البته هزینه زنده ماندنه…فقط…والا اگر بخواد زندگی کنه… نه… نه… اصلا حتی تصورش هم سخته…

  • ناشناس

    این همه ثروت از کجا حاصل شده؟ احتمالاً یک موج تورمی دیگه در پیش داریم تا بالانس به آمارهای عجیب‌وغریب مرکز آمار ایران برگرده.

  • محمد

    بر این اساس در سال ١٣٩٩ متوسط هزینه‌ ماهیانه یک خانوار شهری و یک خانوار روستای به ترتیب حدود پنج و دو و نیم میلیون تومان بوده است. این آمار کاملا متفاوت با واقعیات است. فقط به هزینه اجاره مسکن نگاه کنید تا مشخص شود چقدر این آمار از واقعیات بدور است.

    • ناشناس

      میانگین کل کشور رو اعلام میکنن دوست عزیز نه فقط تهران و شهرهای بزرگ رو

  • سرباز ولایت

    تجارت نیوز عزیز، ما در جنگ اقتصادی هستیم به عبارتی اینکه خرج بر درآمد می چربد در این شرایط طبیعی است، لطفا به جای انتشار چنین اخباری، عده قلیلی از مردم که کم طاقتند را نیز به مقاومت دعوت کنید تا آنان نیز به اکثریت پیوسته تا دشمن بداند که بدون نیاز به آنها ایران بهشت خواهد شد. زنده باد مقاومت.

  • سعیدرضا مرادیان

    تیتر خبر با محتوای خبر منافات دارد. طبق این آمار،هزینه 31% و در آمد 38% رشد را نشان می دهد.پس چرا تیتر زدین که هزینه ها پیشی گرفته اند؟

  • ناشناس

    با مطالعه این مطلب و مقایسه اون با مطالب مشابه درباره آمریکا و اینکه اطلاعات کافی داشته باشیم درباره محاسبه قیمت ارز خیلی راحت میشه فهمید قیمت دلار تو ایران الان باید باشه 1350 تومان????
    میانگین هزینه در آمریکا سالی 72000 دلار هست
    تو ایران 62 میلیون تومن
    برای محاسبه قیمت ارز تو همه دنیا یه فرمول ساده وجود داره که من براتون خیلی ساده و روان توضیح میدم تا همه خواننده ها متوجه بشن
    قیمت 100 کالای اساسی رو که همه برای زندگی روزمره باید هزینه کنن رو حساب میکنن مثله پروتئین لبنیات برنج روغن حبوبات و… در خوراکی ها هزینه مسکن هزینه انرژی هزینه پوشاک هزینه حمل و نقل هزینه های پزشکی هزینه استفاده از خدمات تفریحی هزینه استفاده از رستوران و فست فود هزینه مسافرت هزینه تحصیل و چیزهای دیگه ای که تو زندگی روزمره هر خانواده ای هست و بهش نیاز داره خب مسلما تو این شرایط هیچوقت هزینه مثلا خرید خودرو یا لوازم خانگی حساب نمیشه چون هیچکس قرار نیست هر سال یه ماشین بخره یا یه یخچال بگیره اون چیزی محاسبه میشه که در طول سال نیاز هر خانواده ای هست برای یک زندگی راحت
    خب به عنوان مثال دولت عربستان اعلام میکنه هزینه زندگی در سال 2020 میلادی تو مناطق شهری یک میلیون ریال عربستان بوده این یک میلیون رو تقسیم بر 72000 دلاری که دولت آمریکا گفته میکنن و نرخ دلار تو کشورشون معلوم میشه که با یه ضرب و تقسیم ساده می‌فهمید که هر دلار آمریکا تو عربستان حدودا میشه 14 ریال و همین محاسبه درباره تمام ارزهای دنیا حساب میشه
    حالا اگه میپرسید چرا ارز تو ایران انقدر قیمتش بالاتر از اون چیزی که باید باشه هست دلایل مختلف داره که دو تا از مهمترین دلایلش
    1. مردم ایران تنها مردمی تو دنیا هستن که برای سرمایه‌گذاری میرن دلار میخرن
    2. دولت چون میخواد جیب خودشو پر کنه ارز رو خیلی بیشتر از اون چیزی که ارزش داره تو بازار میفروشه
    ببینید سالهاست که چه کلاهی دارن سرمون میذارن که البته مقصرش خودمون هستیم