به گزارش تجارتنیوز، به نقل از ایسنا از سال ۱۳۸۹ با اجرای قانون هدفمندی یارانهها و پرداخت یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی که تا فروردین امسال ادامه داشت، همواره افراد با تنوع مالی و در ۱۰ دهک در لیست یارانهبگیران قرار داشتند. در آخرین اعلامی که سازمان هدفمندی یارانهها در سال ۱۴۰۰ داشت، حدود ۷۷.۱ میلیون نفر یارانه نقدی دریافت میکردند که نزدیک به ۹۵ درصد جمعیت ایران را تشکیل میداد. این روند که از دولت دهم پایهگذاری شده بود همواره به دلیل مغایرت با قانون هدفمندی یارانهها و هزینه سنگین تحمیل شده که موجب کسری منابع نیز در مقاطعی شد، مورد انتقاد کارشناسان و البته مسئولان در بخشهای مختلف قرار داشت.
این در حالی است که با وجود تاکید چند ساله قانون بودجه مبنی بر حذف سه دهک پردرآمد، یا اقدام جدی انجام نشد و یا زمانی که دولت ورود کرد به نتیجه مطلوبی نرسید؛ تاکید بر این بود که بانکهای اطلاعاتی تکمیل نیست که دولت بتواند حذف را با شناخت دقیق انجام دهد و این میتواند موجب آسیب اقشار ضعیف شده و تبعات اجتماعی داشته باشد.
به هر حال این روال نه تنها اصلاح نشد، بلکه در آبان ۱۳۹۸ با افزایش قیمت بنزین، پرداخت یارانه نقدی جدیدی در دستور کار قرار گرفت که از محل مابهالتفاوت نرخ بنزین بود و در قالب یارانه معیشتی به تناسب اعضای خانوار بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان تعیین شد.
مشمولان یارانه معیشتی حدود ۶۰ میلیون نفر تخمین زده شد که از بین جمعیت حدود ۷۸ میلیون نفری یارانهبگیران نقدی گزینش شده بودند، به عبارتی دولت حدود ۱۸ میلیون را کنار گذاشت و از اعلام مسئولان اینگونه بر میآمد که سه دهک پردرآمد را از لیست یارانهبگیران حذف و یارانه معیشتی برای مابقی پرداخت میشود.
در این حالت در لیست ۷۸ میلیون نفری یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی از ۱۰ دهک ولی در بین ۶۰ میلیون نفر یارانهبگیران معیشتی تقریبا هفت دهک حضور داشتند و بارها این نقد مطرح شد که چرا دولت همین غربالگری را برای یارانهبگیران نقدی انجام نداده است.
اما اعلام واریز یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی نشان از پرداخت به کمتر از ۷۲ میلیون نفر دارد که برای دهک یک تا سه برای هر نفر ۴۰۰ هزار و برای چهار تا ۹ به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شده است.
بر این اساس حداقل پنج میلیون نفر از لیست یارانهبگیران کنار رفتهاند که عملا حذف دهک دهم را نشان میدهد، این در حالی است که در قانون بودجه امسال دولت مکلف به حذف سه دهک اول پردرآمد است و جهت اجرای قانون باید دهک نهم و هشتم را نیز در سال جاری حذف کند در نتیجه باید منتظر ادامه اقدامات دولت در غربالگری لیست یارانه بگیران بود.
سلام من یک بازنشسته هستم ۷۲۰۰ همحقوقم یارانه من قطعکردند بخدا هیچ درآمدی هم ندارم اعتراض زدم نوشته حقوق پسرت باهم ۱۳تومان است حقوق پسرم به من ربطی نداره اون جداست
میشه لطفا بگید یه کارمند باحقوق ۱۱تومن ویک ماشین پژو مدل ۸۸ودوتا بچه که یکی دانشجو ویکی سربازه چطور در دهک دهم قرار گرفته ویارانش حذف شده
من بازنشسته نداده اند ، با اینکه در دهک هفتم قرار داده اند، پس دروغ می گویند که ما به نه دهک می دهیم و آمار واقعی بسیار کمتر از چیز اعلام شده است یا اینکه دوباره رانت پشت قضیه هست و به دهکهایی که شامل می شده بر می دارند و خودشان جای دیگر هزینه می کنند.
سلام بنده نمیدانم برپایه کدام اصول منطقی حذف کردن راننده هستم و سرپرست خانواراعتراض دارم باد کدام درآمد بالا که هشتم گروی نهم لطفاً جواب بدهندوبرسی عادلانه بکنید
با عرض سلام خدمت مسئولان محترم که در رابطه با هدفمندی یارانهها فعالیت دارند بنده واقعا برایم جای سوال هست که چرا منکه یک خانم ۵۶ ساله تنها هستم وبا اینکه امسال از آموزش و پرورش بازنشست میشم همچنان مستاجر هستم با درآمد ۷ تومنی باید ۳ میلیون اجاره خونه بدهم صرفا بخاطر داشتن یک خودروی رنو باید جزو دهک دهم قرار بگیرم واز یارانه حذف شوم بعد همکار بنده که دارای همسر میباشد وخونه و ویلا نیز دارد شامل یارانه هست وحتی ۲۵۰ تومن یارانه نان برایش واریز شده این چه عدالتی هست ؟؟؟ ضمنا شما مبلغ حکم من را نوشتید در حالیکه دریافتی بنده به ولله ۷ تومن هست.اگر ممکن هست جواب من رو بدین ومنو قانع کنید. ضمنا فراموش کردم بگم که بنده بیماری خاص (سرطان) هم داشته ام.
امیدوارم خداوند به داد مردم ایران برسه خیلی زندگی سخت شده کجای کار ایراد داره که اینجور رو به فقر هستیم
آقا سه دهک رو حذف کردند، من کارمندم و ماهی ۱۰ تومن حقوق ثابت دارم و طبق تقسیم بندی وزارت رفاه از نظر مالی در رتبه ۷۷ هستم که میشه دهک هفتم، آقایون لطف کردند و یارانه منو قطع کردند و گفتند مشمول یارانه نیستین
مگه رییس جمهور نگفت فقط دهک آخر یارانه نمیگیره؟
من مستمری بگیر بهزیستی هستم ولی یارانه ۴۰۰تومانی برام نریختن چرا
یعنی چه ما کارگریم و هنوز حقوق فروردین ندادمونه چجوری حساب میکنن با مردم که کارفرما هم نمیده نمیگه با سه تا بچه چکار کنیم ایها الناس