فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۵۶۶۱۲

ماجرای ساخت خانه ۲۵ متری به کجا رسید؟/ راه و شهرسازی مخالف است

ماجرای ساخت خانه ۲۵ متری به کجا رسید؟/ راه و شهرسازی مخالف است

به تازگی استاندار تهران، ساخت مسکن کوچک متراژ را برای شروع زندگی جوانان و تشکیل خانواده مناسب دانسته اما وزارت راه و شهرسازی انتساب خانه ۲۵ متری به وزارت راه و شهرسازی را تکذیب  کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، موضوع ساخت خانه ۲۵ متری که از حدود چهار سال قبل مطرح شد هم‌چنان مورد بحث کارشناسان و مسئولان است و در این بین برخی سازندگان برای تولید این نوع واحدها اعلام آمادگی کرده‌اند؛ طرحی که با واکنش وزارت راه و شهرسازی همراه شد اما استاندار تهران ساخت خانه‌های کوچک را اقدامی مناسب در راستای تشکیل خانواده و شروع زندگی دانست.

با توجه به نوسانات بازار مسکن و کاهش قدرت خرید اقشار پایین، اواخر سال ۱۳۹۸ بود که مسئولان وقت شهرداری تهران طرح ساخت آپارتمان‌های ۲۵ تا ۴۰ متری را مطرح کردند و گفتند که احداث این نوع واحدها نه یک انتخاب، بلکه ضرورت است.

در آن زمان مخالفت‌هایی با این برنامه شد و برخی افراد ساخت خانه‌های کوچک متراژ را در تضاد با الگوی موجود دانستند. مطابق طرح تفصیلی حداقل متراژ واحدهای مسکونی در شهر تهران ۳۵ متر است که بر اساس پیشنهاد ساخت خانه های ۲۵ متری، این میزان باید به ۲۵ متر کاهش پیدا می‌کرد.

موضوع واحدهای ۲۵ متری، کوچک، کپسولی یا از این نوع طی دو سال اخیر مسکوت گذاشته شد تا این‌که اخیرا مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران طرحی را با عنوان مسکن اقتصادی با هدف ساخت واحدهای کوچک متراژ ۲۵ تا ۳۵ متری با تکنولوژی نوین مطرح کرد. به گفته خشایار باقرپور، طبق این برنامه زوج‌های جوان می‌توانند با نقدینگی حدود یک میلیارد تومان صاحب واحد مبله شوند.

اعلام این طرح، واکنش وزارت راه و شهرسازی را در پی داشت و انتساب خانه ۲۵ متری به وزارت راه و شهرسازی را تکذیب کرد.

از طرف دیگر و به تازگی استاندار تهران، ساخت مسکن کوچک متراژ را برای شروع زندگی جوانان و تشکیل خانواده مناسب دانسته و گفته است: در فاز بعدی و پس از این‌که جوان تشکیل خانواده داد می‌تواند واحد مسکونی خود را تبدیل به احسن کند.

به هر ترتیب در شرایط موجود کشمکش‌هایی درباره ساخت آپارتمان‌های کوچک متراژ وجود دارد. این در حالی است که برخی سازندگان و انبوه‌سازان که معتقدند خانه‌های کوچک می‌تواند نیاز اقشار پایین به مسکن در استطاعت را تامین کند، در حال رایزنی با مجلس و دولت برای تحقق اجرای طرح واحدهای ۲۵ متری هستند.

اما پیش از این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با بیان اینکه ساخت‌ خانه‌ ۲۵ متری به بهانه کمبود زمین، موجب افزایش جمعیت پذیری کلانشهرها می‌شود گفت: راه حل کمبود زمین در کلانشهرها احیای بافت‌های فرسوده است.

رسول فرخی میکال، با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر برنامه ساخت خانه‌ ۲۵ متری گفـت: ساخت خانه‌های کوچک متراژ در کشوری مانند ایران که دارای سرزمینی پهناور و قابل سکونت است خلاف اصول اخلاقی است کما اینکه ساخت چنین خانه‌هایی اگر در کلانشهرها نیز با هدف ایجاد تعادل در عرضه تقاضاباشد، باز هم به نادرست است.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس با بیان اینکه ساخت‌ خانه‌ ۲۵ متری در کلانشهرها به ویژه پایتخت به بهانه کمبود زمین، موجب افزایش جمعیت پذیری این شهرها شده که با قوانین کشور مغایر است؛ عنوان کرد: در حوزه ساخت مسکن باید از نگاه صرف خانه سازی به مقوله شهرسازی هم توجه کنیم و راهبردها و سیاست های خود را با شاخص های شهرسازی تطبیق دهیم.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ادامه داد: مجلس در قانون جهش تولید مسکن به موضوع رعایت هویت ایرانی - اسلامی در معماری ساخت و سازها تاکید کرده و ضوابطی را برای خانه سازی تعیین کرده است که با ساخت خانه‌های کوچک متراژ مغایر این قانون عمل کردیم.

این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: اگر در کلانشهرها با مشکل کمبود زمین رو برو هستیم باید از راه حل های علمی برای عبور از این چالش استفاده کنیم؛ یکی از این راه حل‌ها توجه به بافت‌های فرسوده و ناکارآمدی شهرها است که از زیرساخت های نظیر برق، اب و راه های ارتباطی برخورد دار هستند. احیای بافت های فرسوده کلید حل مشکل کمبود زمین در کلانشهرها است.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.