کد مطلب: ۶۲۶۷۱۹

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

اعلام قانون مالیاتی جدید/ سپرده‌های بانکی مشمول مالیات می‌شود!

اعلام قانون مالیاتی جدید/ سپرده‌های بانکی مشمول مالیات می‌شود!

رئیس سازمان امور مالیاتی از دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی خبر داده و گفته معافیت مالیات سود سپرده‌های بانکی اشخاص حقوقی هم حذف می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، دولت قرار است سال آینده ۵۳۲ هزار میلیارد تومان از محل مالیات درآمد داشته باشد. رشد ۶۲ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه سال آینده در حالی پیش‌بینی شده که بسیاری از کارشناسان معتقدند اقتصاد ایران توان پرداخت چنین مالیاتی را ندارد و باعث فشار روی مودیان مالیاتی کنونی می‌شود.

اما حالا رئیس سازمان امور مالیاتی از شناسایی سه میلیون مودی مالیاتی جدید و شناسایی منابع تازه مالیاتی خبر داده و گفته «از ابتدای امسال تاکنون سه میلیون مؤدی جدید شناسایی شده و با شناسایی این مودیان دیگر فشار به مؤدیان منظم و قدیمی کم می‌شود. اما منابع جدیدی که داود منظور عنوان کرده چیست؟

دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی

به گفته داود منظور، از سال آینده معافیت مالیاتی سود سپرده‌های بانکی حذف می‌شود و سپرده‌گذاران ملزم به پرداخت مالیات از محل سود سپرده بانکی خود هستند. رئیس سازمان امور مالیاتی گفته:«معافیت مالیاتی سود سپرده‌های بانکی اشخاص حقوقی حذف می‌شود و این درآمد، منبع جدیدی برای سازمان امور مالیاتی است.»

آنچه رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرده دریافت مالیات از سود سپرده بانکی اشخاص حقوقی است و شامل دریافت مالیات از سود سپرده بانکی افراد حقیقی نمی‌شود.

حذف معافیت مالیاتی سپرده‌های بانکی موضوع جدیدی نیست و از سال ۹۴ تاکنون در اقتصاد ایران مطرح بود. در این سال‌ها موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز سودهای کلانی به سپرده‌های بانکی پرداخت می‌کردند و یکی از پیشنهادات بانک مرکزی برای مقابله با این سودهای کلان غیرمجاز، دریافت مالیات از سود سپرده بانکی اشخاص حقوقی بود. ماجرایی که در چند سال گذشته بارها مطرح شد و نهایتا مسکوت ماند.

همزمان با ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به مجلس، برخی از کارشناسان اعلام کردند که دولت معافیت مالیاتی سود سپرده‌های بانکی را حذف کرده و افراد حقوقی موظف‌اند از سال آینده مالیات جدیدی تحت عنوان مالیات سود سپرده‌های بانکی پرداخت کنند.

پیش از این دریافت مالیات از سود سپرده افراد حقیقی هم مطرح شده بود. در مواردی حتی مساله دزیافت مالیات از خریداران سکه و طلا و ارز هم مطرح شد. اما همان زمان کارشناسان هشدار می‌دادند دریافت مالیات از سود سپرده بانکی سبب می‌شود که این سپرده‌ها از بانک خارج و وارد بازارهای دیگر شود.

بر این اساس کارشناسان معتقدند دریافت مالیات از سود سپرده بانکی اشخاص حقیقی و یا مالیات از خانه و خودروی لوکس و موارد این چنینی باید تحت عنوان دیگری انجام شود. یعنی تحت عنوان مالیات بر درآمد. روندی که در کشورهای دیگر هم وجود دارد و افراد در مجموع باید مالیات بر درآمد خود را پرداخت کنند. خواه این درآمد از محل سود بانکی باشد و یا هر فعالیت دیگری.

مالیات از سود سپرده بانکی، خوب یا بد؟

اما آیا پرداخت مالیات سود سپرده بانکی توسط اشخاص حقوقی خوب است یا بد؟ دو دیدگاه کلی درباره این مساله وجود دارد. مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۹۷ در گزارشی اعلام کرد که حدود ۴۰ درصد از سپرده‌های مدت‌دار بانکی مربوط به اشخاص حقوقی است. منابعی که معاف از مالیات است. پس دریافت مالیات از این سپرده‌ها می‌تواند منبع درآمد خوبی برای دولت باشد.

به خصوص در شرایطی مانند شرایط اقتصادی فعلی که دولت روی مالیات حساب ویژه باز کرده اما بخش‌هایی که تا کنون مشمول مالیات بوده‌اند، توان پرداخت مالیات بیشتر را ندارد و در نتیجه دریافت این مالیات می‌تواند موثر باشد.

اما مخالفان این رویکرد می‌گویند دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی اشخاص حقوقی می‌تواند سبب رشد دوباره موسسات مالی و پولی غیرمجاز شود. این گروه معتقدند دولت به جای دریافت چنین مالیاتی، باید دریافت مالیات از مجموع درآمد را در دستور کار قرار دهد. یعنی کل درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات می شود و نیازی به مالیات‌ستانی جداگانه از هر فعالیت و اقدام اقتصادی نیست.

دریاقت مالیات از خدمات!

علاوه بر این، قرار است از سال آینده دو درصد مالیات علی الحساب برای ارائه خدمات دریافت شود، زیرا اکنون بخش بزرگی از حوزه خدمات مالیات نمی‌دهند و پیش‌بینی می‌شود از این محل هفت تا هشت هزار میلیارد تومان درآمد حاصل شود.

همچنین سه پایه مالیاتی جدید شامل مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات بر خانه‌های لوکس و باغ ویلاها و مالیات بر خودروهای لوکس هم به لیست مالیات‌های جدید اضافه می‌شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    خوشتیپی که قانون وضع میکنی عزیز دل برادر
    شرکت های حقوقی سپردشون رو میبرن تو حساب شخصی و سودشون رو اونجا میگیرن شما هم نمیتونی مالیات بگیری. قانونتونم درست نیست عزیز دل برادر

  • مجید

    خدا لعنت کنه بر باعث و بانی کسی که باعث شد ایران اینطوری بشه.با مالیات پدر قشر ضعیف رو درآوردید نه قشر ثروتمند رو

  • مرنضی

    اون کارشناس نما بی سواد که این طرح رو داده کیه هیچ شخص حقوقی پول خودش رو سپرده نقدی نمکنه چون واسه ادامه فعالیتش به اون نیاز داره بعد هم نه اینکه خیلی هوای تولید کننده رو دارید تمام تولید ما تعطیل هست از این تولیدی تعطیل نیاید مالیات بگیرید. این کار همون دزدی بورسی دولت قبل هست

    • سعيد

      مگه میشه پول شرکتا ببره حساب شخصیش مگر اینکه شرکتشون تخیلی باشه .

  • ناشناس

    مرا یاد رابین هود می اندازد

  • ناشناس

    ارزش پول مردم آمده پایین که خانه ها و ماشینها میلیاردی شده.

  • ورشکسته

    دولت ور شکسته رو پول ما نشسته

  • ناشناس

    متشکریم از دولت به خاطر شجاعتش. کسی باید ناراحت بشه که بالای 20 میلیارد تومن موجودی حساب بانکیشه نه ملت گرسنه که تو خرج غذاشون هم موندن. برای من جای سواله اکثریت ضعیف اقتصادی چرا دنبال منافع اقلیت سو استفاده چی هستن آخه؟

  • ناشناس

    من میدانم که دراین کشور مال ومنال مردم را می دزدند ومی چاپند

  • ناشناس

    دوستانی که نظرات کارشناسی در مورد سپرده و مالیات می دن و بقیه رو محکوم به بیسوادی می کنند دقت کنند :
    1- شرکت های حقوقی هستند که توان و امکانات دریافت وام کلان رو دارند وگرنه برای من و شما که 50 تومن هم تا قبل از این دولت رویا بود. 2- شرکت درآمد خودش از محل تولید یا خدمات رو سپرده بانکی میکنه بعد همون سپرده رو وثیقه میذاره و یه ضمانتنامه می گیره میره بانک بعدی با اون ضمانتنامه یه وام دیگه میگیره و همونجا سپرده اش میکنه و باز یه ضمانتنامه و یه وام جدید و این پروسه رو تو تمام بانکها و موسسات مالی پیاده میکنه 3- فایده اش برای شرکت چیه ؟ اولاً با ایجاد بدهی نزد بانک های کشور، ستون سمت چپ ترازنامه شرکت رو بالا میبره و زیان شناسایی میکنه و موقع محاسبه مالیات یه فرار مالیاتی درست و حسابی میکنه (از کسانی که حسابداری خوندن بپرسین) ، ضمناً با روشی که گفتم یه درآمد مشخص و محدود از جیب بانک ها تبدیل میکنه به یک درآمد سرشار با سودهای آنچنانی(بانک های خصوصی به مبالغ سپرده کلان سودهای با نرخ بالا می دن) طبق قانون هم به اصل و سود این سپرده ها یه قرون مالیات تعلق نمیگیره. این شد دوتا فرار مالیاتی. ببخشید طولانی شد و امیدوارم مطلب رو رسونده باشم .

  • تاریخ

    یه ذره دیگه فشار بدن مملکت کلا تقش در میاد! یک درصد هم شک نکنید.