موضوعات داغ: # عرضه کالا در بورس کالا # پیش بینی بازارها # ارزش معاملات بورس # ارزش دلاری بورس # سهامداران بورس # قیمت سکه # عرضه خودرو در بورس # بازار سهام
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

عملکرد منفی سیمان تهران در سال 1403 / ستران در سایه بنیاد مستضعفان از قطعی برق مستثنی شد؟

ستران
سیمان تهران که بیش از ۵۱ درصد از سهام آن در اختیار بنیاد مستضعفان است، برخلاف سایر شرکت‌های سیمانی، هیچ اطلاعیه‌ای درباره محدودیت برق منتشر نکرده است. در حالی‌ که وزارت نیرو از ۲۴ اردیبهشت، محدودیت دیماند برق را برای اغلب شرکت‌های سیمانی اعمال کرده، سکوت این شرکت پرسش‌های جدی درباره شفافیت عملکرد و اطلاع‌رسانی آن در بازار سرمایه به‌وجود آورده است. آیا سیمان تهران از محدودیت‌ها مستثنی شده یا ترجیح داده واقعیت‌ها را پنهان کند؟ در این بین، باید اشاره داشت که سیمان تهران در سال 1403 نیز عملکرد مطلوبی نداشته و تنها با تکیه بر افزایش قیمت محصولات، رشد نسبی درآمد را تجربه کرده است.

به گزارش تجارت نیوز، در حالی‌ که بسیاری از شرکت‌های سیمانی کشور مانند سیمان صوفیان، غرب، باقران، خاش، فارس، مازندران، ساوه، ابیک، سفید نی ریز، داراب، قاین، بجنورد، اردبیل، اصفهان و دورود به‌ دلیل ناترازی انرژی و آغاز فصل گرم سال، از سوی وزارت نیرو با محدودیت دیماند برق مواجه شده‌اند و این موضوع را به‌صورت رسمی در سامانه کدال اعلام کرده‌اند، سیمان تهران تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ‌گونه اطلاعیه‌ای در این زمینه منتشر نکرده است.

این سوال جدی مطرح است که آیا سیمان تهران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سیمانی کشور از این محدودیت‌ها مستثنی شده یا ترجیح داده با سکوت، از شفاف‌سازی در مورد تاثیر این محدودیت‌ها بر خطوط تولیدش خودداری کند؟

اگر شرکت واقعا با محدودیت مواجه نیست، باید روشن‌سازی کند که چرا و چگونه از این قاعده مستثنی شده؛ و اگر محدودیت دارد، چرا نسبت به گزارش آن در سامانه کدال اقدام نکرده است؟ این سکوت نه‌تنها خلاف اصول شفاف‌سازی است، بلکه می‌تواند منجر به گمراهی سرمایه‌گذاران و سهامداران نیز شود.

افت تولید؛ زنگ خطر برای ظرفیت عملیاتی سیمان تهران

بر اساس گزارش عملکرد منتشرشده شرکت سیمان تهران، در سال ۱۴۰۳ تولید سیمان فله شرکت با کاهش ۱۱.۴ درصدی به یک ‌میلیون و ۷۵۵ هزار تن رسید و تولید سیمان پاکتی نیز با افت ۵.۱ درصدی به یک‌ میلیون و ۳۰۹ هزار تن محدود شد.

در مجموع، تولید کل سیمان این شرکت در سال ۱۴۰۳ با کاهش ۸.۸ درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده و رقم سه میلیون و 64 هزار تن را ثبت کرده است.

doc 2025 05 17 00 11 00 ak2770

فروش کمتر، اولین نتیجه افت تولید

کاهش تولید طبیعتا بر فروش نیز اثرگذار بوده؛ فروش سیمان فله تهران نسبت به سال قبل ۱۱.۴ درصد کاهش داشته و فروش سیمان پاکتی نیز افتی ۵.۶ درصدی را ثبت کرده است.

در مجموع، فروش کل سیمان شرکت در سال ۱۴۰۳ با افت ۹ درصدی مواجه شده و به تناژ سه میلیون و 63 هزار تن رسیده؛ عملکردی ضعیف که نشان می‌دهد سهم بازار شرکت در حال تضعیف شدن است.

doc 2025 05 17 00 10 58 ak9701

رشد درآمد از مسیر گرانی محصولات

با وجود افت محسوس در تولید و فروش، درآمد سیمان تهران در سال ۱۴۰۳ حدود ۹۲۰ میلیارد تومان بیشتر از سال قبل بوده که رشد ۲۷.۸ درصدی را نشان می‌دهد. اما این رشد نشانه عملکرد بهتر سیمان تهران نیست.

بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که افزایش 70 درصدی نرخ سیمان طی یک سال گذشته عامل اصلی این رشد بوده؛ به‌ بیان دیگر، سیمان تهران با کاهش فروش، درآمد بیشتری کسب کرده که تنها به‌ واسطه تورم قیمت سیمان بوده است.

doc 2025 05 17 00 10 56 ak6418

در نهایت باید گفت عملکرد سیمان تهران در سال ۱۴۰۳ بیش از آنکه نتیجه بهبود ساختار یا افزایش بهره‌وری باشد، ناشی از تورم بوده است. کاهش چشمگیر تولید و فروش در کنار عدم شفاف‌سازی درباره اختلال‌های ناشی از محدودیت برق، نشانه‌هایی نگران‌کننده برای سهامداران این شرکت هستند.

شرکتی که در اختیار بنیاد مستضعفان است، باید نه ‌تنها در عملکرد اقتصادی بلکه در شفافیت اطلاع‌رسانی نیز پیشتاز باشد؛ نه آنکه در برابر چالش‌های تولید، سکوت پیشه کند.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی