کد مطلب: ۴۷۳۲۴۲

قیمت کود شیمیایی ۷۰۰ درصد افزایش می یابد؟

درحالی کشاورزانی که خود را برای کشت پاییزه و زمستانه آماده می‌کنند به دنبال کود اوره مورد نیاز خود هستند که دولت ظاهرا به یکباره تصمیم به افزایش شدید قیمت کود اوره گرفته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طی ماه‌های گذشته رسانه‌های مختلف اخباری از کشف کودهای شیمیایی مخصوصا کود اوره که مورد نیاز صنعت کشاورزی است منتشر کردند به طوری که مقادیر قابل توجهی کود شیمیایی توسط سودجویان احتکار شده بود.

این درحالی است که اغلب مناطق کشور خود را آماده کشت پاییزه و زمستانه می‌کنند و باید کود مورد نیاز زمین های کشاورزی به دست کشاورزان برسد. کمبود کود های شیمیایی موجب شده است تا یا کشاورزان دست از کشت بکشند و یا باید با قیمت بسیار بالایی این کودها را از بازار آزاد تهیه کنند.

مسئولان صنعت پتروشیمی می‌گویند تولید کود شیمیایی بدون هیچ گونه خللی در حال تولید است و اگر مشکلی در بازار وجود دارد مربوط به بخش توزیع است.

انجمن کارفرمایان پتروشیمی نیز مشکلات مربوط به این حوزه را ناشی از اختلالات موجود در توزیع دانسته و عنوان کرده است: هیچ کمبودی در تولید و تخصیص سهمیه کود اوره بخش کشاورزی وجود ندارد و مشکلات موجود ناشی از توزیع است

احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن کارفرمایان پتروشیمی گفته است: هیچ کمبودی در تولید و تخصیص سهمیه کود اوره بخش کشاورزی وجود ندارد و سهمیه مصوب، ماهانه در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار می‌گیرد و مشکلی در این زمینه نداریم.

وی ادامه داد: اگر مشکلی وجود دارد، ناشی از سیستم توزیع است و به همین دلیل شاهد افزایش قیمت هستیم؛ این در حالی است که دولت به این بخش یارانه می‌دهد.

در همین حال، وزارت جهاد کشاورزی هم اعلام کرده است سهمیه ابلاغی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال جاری مقدار ۲٫۲ میلیون تن است که از این مقدار از ابتدای سال جاری طبق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی تاکنون بیش از ۷۷۰ هزارتن کود اوره در همه استان‌ها توزیع شده است.

این وزارت‌خانه تصریح می‌کند این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد رشد و نسبت به میانگین بلندمدت دهه اخیر بیش از ۴۲ درصد رشد داشته است. این در حالی است که هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار تن نیز ذخیره استراتژیک کود اوره در انبارهای این شرکت و شبکه کارگزاران توزیع نهاده‌های کشاورزی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی موجود است.

با این حال سید جعفر حسینی، مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور از کمبود کود در میان کشاورزان گلایه کرده و می گوید این مساله برای کشاورزان مشکلات زیادی ایجاد کرده است چرا که توزیع کود اوره نیز به صورت قطره چکانی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کود اوره تولید داخل کشور است و نیاز به واردات نداریم پس چرا تا کنون نتوانسته ایم کود مورد نیاز کشاورزان را تامین کنیم گفته بود: کود اوره مورد نیاز بخش کشاورزی سالیانه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برآورد می‌شود اما هیچگاه این میزان از طرف پتروشیمی‌ها برای بخش کشاورزی تخصیص داده نشده است.

افزایش رسمی قیمت کود اوره کلید خورد

در حالی که مسئولان دولتی باید فکر اساسی در خصوص کمبود کود در بازار کنند که خبرها از افزایش شدید قیمت کود اوره به صورت رسمی به گوش می‌رسد که این مسئله می‌تواند صنعت کشاورزی را در سال جاری با مشکلات عدیده‌ای مواجه کند.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی اخیرا گفته است : دولت بنا دارد تا طی روزهای آتی و در آغاز کشت زمستانه قیمت کود شیمیایی را ۵۰۰ تا ۷۰۰ درصد افزایش دهد.

وی با بیان اینکه من نامه مربوط به این افزایش قیمت را خودم مشاهده کرده‌ام، افزود: شرکت خدمات کشاورزی اعلام کرده که این تصمیم از سوی مقامات عالیه دولتی اتخاذ شده است.

عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار کرد: اتخاذ این تصمیم آن هم در سال جهش تولید باعث شده تا بخش کشاورزی با چالش جدی مواجه شود.

سلیمی خاطرنشان کرد: حدود ۱۵ روز دیگر زمان کشت زمستانه محصولات کشاورزی است و اجرای این دستورالعمل کشاورزان را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.

همانطور که اشاره شد افزایش قیمت کود اوره در حالی صورت خواهد گرفت که با این قیمت ها دیگر برای کشاورز صرف نمی‌کند تا اقدام به کشت کند و قطعا این اقدام دولت منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده محصول خواهد شد.

کارشناسان صنعت کشاورزی معتقدند کمبود کود از یک طرف و افزایش قیمت آن از سوی دیگر امنیت غذایی کشور را با مخاطره مواجه خواهد کرد؛ چراکه بانک مرکزی حتی در تخصیص ارز نیمایی به آفت‌کش‌ها هم مشکل دارد، مسائلی مانند تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا مشکلات ناشی از سیاست‌های ارزی کشور را تشدید کرده است و موجب‌شده که سیاست‌گذار در پیشبرد سیاست ارزی خود برای تامین اقلام مورد نیاز از جمله آفت‌کش‌ها با مشکلاتی مواجه شود، از این‌رو نگرانی فعالان این است که در سال ۹۹ ارز به اندازه کافی و به‌موقع برای تخصیص وجود نداشته باشد و آفت‌کش‌های مورد نیاز کشور تامین نشود.

با این حال باید دید آیا کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی فکری به حال این تصمیم خلق الساعه دولت خواهد کرد یا اینکه اجازه خواهد داد تا دولت قیمت کود اوره را که یکی از نهاده های اصلی در صنعت کشاورزی است را بالا برد.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    خدا رو شکر کود ارزون بود حیف بود گرون نشه .. بیچاره کود چیش از بقیه کمتره ..تازه با توجه به قیمت دلار 1000 تومنی خیلی گرون نشده…

    • ناشناس

      معلومه شما دلالی بهت سودمیرسه چیزی نمیتونم بهت بگم کسی که راضی باشه ازضرردیگران سودببره چی میشه بهش گفت

    • ناشناس

      ما کشاورزا پول نداریم بذر بگیریم اونوقت شماونیای اینجوری میگی

  • تشنه لبان

    با سلام بزار گرون ش کنن ما کشاورز ها هم میشم مصرف کننده. چون دیگه سودی نداره کشاورزی کنی

  • ناشناس

    لعنت ب اين همه سياست غلط من جوون ٣٠ساله ك تو هيچ ارگان دولتي و غير دولتي برام كارنيست رو اوردم بكشاورزي اينم از وضعيت كود و بذر و سم خدا نجاتمون بده افسوس و افسوس????

  • مسعود

    با این وضع گرونیا نمیدونیم چ کار کنیم،خدا آخر و عاقبت همه ی ما رو بخیر کنه

    • شجاعی

      واقعا، کسی بد بخت تر از کشاورز نیست بخدا

  • ناشناس

    تاسف اینجاست که کشاورز کود مفت و گازوئیل مفت ولی محصول را از قیمت جهانی بالاتر می فروشه مثال قیمت لوبیا ……البته باید از کشاورز حمایت کرد اما کشاورز هم در جایی به داد دولت برسد نه گندم را ازاد بفروشه و گوشت را به صد هزار برسانه و لوبیا به ۲۵هزار و توقع کود دولتی داشته باشد

    • ناشناس

      اول تحقیق کن ببین کی این قیمتارو میبره بالا بعد بیا حرف بزن دلال همه چیو از کشاورز مفت میخره بعد کشاورز کود شیمیایی دونه ای ۲۰۰ هزار میده ۲۴ ساعت اب دو میلیون میده یه لیتر سم ۷۰۰ تومن میده بعد شما میگی کشاورز همه چیو مفت میگیره گرون میفروشه

    • ناشناس

      سلام بزرگوار اخه چرا از پیش خودت و بدون تحقیق چرت میگی. کجای ایران کشاورز محصولشو بالاتر از قیمت جهانی فروخته؟ واقعا برات متاسفم. اثار این گرونی کود رو خواهی دید. الان جنگ، جنگ غذاست و با این تصمیم اشتباه دولت، ملت و کشور ایران متضرر خواهدشد. والسلام

    • ناشناس

      سلام کود 250هزارا سفید کود سیاه 700هزار گندم بذریه 600 هزار اجاره بها 1500 میلیون تراکتور هکتاری 600 هزار کمباین 500 خودت اسیری روش هیچی خرج یک هکتارحدود پنج میلیون میشه مفته به نظرت لوبیا بیا من بیست هزار بدم سیب‌زمینی بیا دو هزار بدم از کشاورز ن میخرند برادر الان بیا گاو نر بدم چهل هزار ببر بفروش صد هزار بقیه برای خودت

    • ناشناس

      اول برو تحقیق کن بعد بیا اینجا نظر کارشناسی بده
      قیمت محصول کشاورز در دست کشاورز هیچ تغییری نکرده
      باتوجه به تورم موجود برو ببین قیمت محصول کشاورز چنددرصد افزایش یافته یا پایین اومده
      آلو رادرمیدان تره بار ازم خریدند ۲۰۰۰تومن ببین پول کودش اصلا درمیاد؟ بعد برو به مخارج دیگرش کدوم گازوئیل رو مفت میده ؟الان من گازوئیل از بازار آزاد هم نمی تونم گیر بیارم چند بشکه گازوئیل میده به دوماه نرسیده تموم میشه بعدا باید بیست لیتری بگیرم دستم برم از ماشین های بزرگ گدایی کنم
      قیمت اب وبرق ادوات کشاورزی عصرقجر که به قیمت چند برابر محصول درجه یک اروپایی رو میده هم نمی گم که برای اون هم باید هزار تا معلق بزنیم و هزارتا مدرک و….ببریم بعد بنویسند برای نوبت چند سال بعد
      اول تحقیق کن بعد بیا ابراز نظر کن
      یک میلیاردم مشکلات کشاورزان رو هم براتون نگفتم
      یکم فقط انصاف وتحقیق

  • ناشناس

    با کود گران چطوری کشاورزی گنیم و از شرمندکی زن و بچه هایمان بیرون بیایم.
    اینو گفتم که آخر مطلبمه.
    خدا بداد ما برسه.

  • ناشناس

    عزيزم شماكه ازچيزى خبر ندارى نظرنده مگه مجبورى اونىكه كشاورز توليد ميكنه بكشاورزكيلويى چنددرمياد ازاونم ارزونتر ميخورى پس بخور زر نزن

  • ناشناس

    شیمیایی که سال قبل 90 میخریدیم امسال 540 میخریم، من حالا در مورد نطر دوستمون موندم مات ومبهوت چطور مفت میخریم و گران میفروشیم

  • ناشناس

    باسلام تواین گرانی کودشیمیایئ ایا کشاورز چطوراست کنه

  • ناشناس

    بحث امنیت غذایی قطعا با این بی تدبیری دولت ، به مخاطره می افتد و بدتر از همه سلامت جامعه که بی ربط با محصولات با کیفیت کشاورزی نیست
    خدایا چنان کن سرانجام کار …..