به گزارش تجارتنیوز، با وجود اینکه حدود ۷ماه از آغاز طرح نسخه نویسی الکترونیک میگذرد، مشکلات آن همچنان گریبانگیر مردم است. برخی از مشکلات نسخه نویسی الکترونیک، ناشی از اشکالات سیستمی و آماده نبودن زیرساختها بوجود آمده اما برخی از آنها نیز تنها به دلیل خطاهای انسانی هستند.
اشتباهات پزشکان و مراجعان
یکی از مهمترین مشکلات نسخه نویسی الکترونیک آن است که بیمار پس از مراجعه به داروخانه، متوجه میشود که نسخه در سیستم ثبت نشده و نمیتواند داروهای خود را دریافت کند. اما این موضوع ممکن است به دلایل متفاوتی رخ دهد.
شاید سادهترین دلیل این موضوع آن باشد که در بسیاری از مواقع، پزشک صادرکننده نسخه الکترونیکی، فراموش میکند که نسخه را ثبت نهایی کند. به همین دلیل است که بیمار پس از مراجعه به داروخانه، متوجه میشود که نسخه وی ثبت نشده است.
از طرف دیگر ممکن است که بیمار، اطلاعات خود را به درستی به داروخانه اعلام نکند. این مشکلات برای بیمهشدگان بیمه سلامت و نیرویهای مسلح بیشتر از بیمهشدگان تامین اجتماعی رخ میدهد.
زیرا برای دریافت داروهای مربوط به نسخههای بیمههای سلامت و نیرویهای مسلح، علاوه بر کدملی، ارائه کد پیگیری نیز توسط بیمار اجباری است. به همین دلیل برخی از مراجعان، این کد پیگیری که معمولا پنج رقمی است را به اشتباه به داروخانه اعلام میکنند.
مشکلات سیستمی نسخه نویسی الکترونیک
از سوی دیگر، چهار یا پنج برنامه برای دریافت نسخ توسط داروخانهها استفاده میشوند. هر داروخانه نیز، برای دریافت نسخه و تحویل دارو به بیماران، از یکی از این برنامهها استفاده میکند.
ممکن است این برنامهها در برخی روزها و ساعات، به دلایل مختلف از دسترس خارج شوند و امکان دریافت نسخه از طریق آنها وجود نداشته باشد. به علاوه، در بعضی مواقع، سایت بیمهها به دلایلی مثل تعمیرات یا بروزرسانی، با مشکل مواجه شوند و و فرآیند دریافت نسخه را مختل کنند.
ضمن تاکید بر لزوم رفع مشکلات نسخه نویسی الکترونیکی ،
لازم است مزایای این طرح در صورت تکمیل را بیان کرد.
یکی از ایرادات سیستم نسخه نویسی دستی خطای ارائه داروی اشتباه توسط داروخانه بعلل مختلف بود(یا نسخه بدخط نوشته شده بود – یا داروخانه در نسخه پیچی بعلل مختلف از جمله تشابه اسمی اشتباه کرده بود و ..) نسخه موجود پس از تحویل هم بعلت بدخط بودن و .. قابل استفاده و استناد برای بیمار نبود.
در روش فعلی داروخانه هنگام نسخه پیچی پرینتی از نسخه و دستورالعمل استفاده از دارو را همراه دارو تحویل بیمار میدهند که مشکلات روش قبلی را ندارد.
در صورتیکه مشکلات فعلی حل شود و امکان دسترسی خود بیمار به نسخه و بایگانی نسخه های تجویز شده فراهم گردد قدم بزرگی برای ایجاد و دسترسی بیماران و پزشکان به سوابق بیماری و تشخیص و درمان سهل تر خواهد بود.
مدتی بود نسخه ها را میخواندیم
و ارشیو نسخه ها را میشد دید
به چه بهانه ای حذف کردن که مریض ندونه دارو چیه
هر چی داروخانه داد باید ببری حتی اگه اشتباه باشه
همه که استفاده از برنامه رو بلد نبودند برای اون در صد کم هم که کنترل میکردند پاک کردند