کد مطلب: ۵۸۰۴۶۸

خرید وام ۴۸۰ میلیونی مسکن چقدر پول می خواهد؟

خرید وام ۴۸۰ میلیونی مسکن چقدر پول می خواهد؟

متقاضیان دریافت وام زوجین در شهر تهران، یعنی وام ۴۸۰ میلیون تومانی (وام ۴۰۰ میلیون تومانی زوجین به‌علاوه وام ۸۰ میلیون تومانی جعاله) برای دسترسی به این وام باید اقدام به خرید ۹۶۰ فقره اوراق کنند که با احتساب متوسط قیمت ۶۰ هزار تومانی برای هر فقره اوراق باید معادل ۵۷ میلیون و۶۰۰ هزار تومان به عنوان هزینه اوراق پرداخت کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، سقف وام مسکن در حالی بعد از۲۰ماه افزایش یافته است که متقاضیان تسهیلات آنی از این محل باید در زمان اقدام برای دریافت وام، اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات که به منزله امتیاز وام مسکن است، خریداری کنند.

به ازای هر یک میلیون تومان مبلغ وام مسکن، متقاضی باید دو فقره اوراق ۵۰۰ هزار تومانی وام مسکن تهیه کند. طی هفته‌های گذشته تاکنون متوسط قیمت هر فقره اوراق ۵۰۰ هزار تومانی وام مسکن حول و حوش ۶۰ هزار تومان بوده است.

با این احتساب متقاضیان دریافت وام زوجین در شهر تهران، یعنی وام ۴۸۰ میلیون تومانی (وام ۴۰۰ میلیون تومانی زوجین به‌علاوه وام ۸۰ میلیون تومانی جعاله) برای دسترسی به این وام باید اقدام به خرید ۹۶۰ فقره اوراق کنند که با احتساب متوسط قیمت ۶۰ هزار تومانی برای هر فقره اوراق باید معادل ۵۷ میلیون و۶۰۰ هزار تومان به عنوان هزینه اوراق پرداخت کنند.

در سایر شهرها و برای سایر متقاضیان نیز این هزینه متناسب با سقف تسهیلات درخواستی متفاوت و قابل محاسبه است.

اقدام درست در زمان بد

وام خرید مسکن از محل اوراق در حالی با مصوبه جدید شورای پول و اعتبار به دو برابر افزایش یافت که در حال حاضر مهم‌ترین سوالی که در این زمینه مطرح با استناد به نظرات کارشناسی پیش از این در گزارش‌های متعدد به کرات اعلام کرده بود اگر چه به دلیل بی‌اثر شدن سقف‌های وام خرید مسکن، تضعیف قدرت خرید متقاضیان و خروج اجباری خانه‌اولی‌ها از بازار تقاضای ملک افزایش سقف وام خرید مسکن و رساندن آن به حدی که بتواند سطح مناسبی از قیمت خرید آپارتمان را پوشش دهد از اقدامات ضروری است.

اما لازم است سیاستگذار مسکن قبل از هر اقدامی، ابتدا قفل عرضه مسکن را باز کند و سپس سیاست تحریک تقاضا از محل افزایش وام را اجرایی کند.

در واقع اگر چه افزایش سقف وام مسکن از مدت‌ها قبل ضروری بود اما وضع موجو‌د بازار مسکن ایجاب می‌کرد تا قبل از هر اقدامی از جمله اصلاح و افزایش سقف وام خرید مسکن از طریق بازگشایی قفل آپارتمان‌های احتکار شده، ابتدا عرضه را افزایش داده و سپس تقاضا را برای ورود به بازار توانمند کرد.

اما با وجود هشدارها، افزایش سقف وام خرید مسکن در بدترین زمان برای «تحریک تقاضای ملکی» انتخاب شد. تبعات غفلت مکرر از «انجماد عرضه مسکن» می‌تواند ایجاد التهاب احتمالی در بازار مسکن به دنبال افزایش سقف وام را به دنبال داشته باشد.

در صورتی که اگر ابتدا تکلیف واحدهای منجمد شده در بازار مشخص و این واحدها به بازار عرضه می‌شد و سپس سقف تسهیلات افزایش می‌یافت، این اقدام نه تنها تبعات منفی به دنبال نداشت بلکه آثار مثبتی در مسیر خانه‌دار کردن خانه‌اولی‌ها نیز ایجاد می‌کرد.

عدم تعادل عرضه و تقاضای مسکن

ااحتکار و انجماد بخشی از واحدهای مسکونی در اختیار سرمایه‌گذاران و سفته‌بازها که هم‌اکنون به صورت خالی نگهداری می‌شود در کنار کمبود عرضه مسکن به دنبال رکود شدید ساختمانی در سال‌های اخیر، منجر به عدم تعادل عرضه و تقاضای مسکن، ایجاد مشکل برای خریداران مصرفی از محل تحریک تقاضا و افزایش احتمالی قیمت مسکن می‌شود.

اولین مشکل به تضعیف قدرت خرید در بازار مسکن به دلیل جهش مکرر قیمت ملک و دومین علت به انجماد عرضه ناشی از افزایش فعالیت سفته‌بازی و سوداگری در بازار مسکن برمی‌گردد که اتفاقا عامل دوم در شرایط فعلی مهم‌تر از عامل اول است.

دیدگاه‌های کارشناسی در این زمینه حاکی است لازم بود سیاستگذار مسکن ابتدا به انجماد و احتکار مسکن و عرضه واحدهای منجمدشده از طریق اهرم مالیاتی پایان می‌داد سپس اقدام به تحریک تقاضا از محل افزایش سقف وام می‌کرد. این وام نیز می‌توانست به صورت دومنظوره طراحی شده و ابتدا به سازنده‌ها برای ساخت مسکن با قابلیت انتقال به خریدار ارائه می‌شد.

اما سیاستگذار دقیقا تصمیم معکوسی را اتخاذ کرد. یعنی ابتدا سقف وام خرید مسکن را بدون تعیین تکلیف عرضه واحدهای مسکونی منجمد به بازار افزایش داد. آن‌هم در شرایطی که مشخص نیست در چه زمانی قرار است این سیاست مالیاتی موثر که دریافت مالیات سالانه از املاک مسکونی و ایجاد هزینه و ریسک برای احتکار مسکن از سوی سوداگران و سفته‌بازها است، اجرایی شود. یا اینکه آیا اصلا برنامه‌ای برای اجرای این سیاست وجود دارد یا نه؟در دنیا برای ایجاد هزینه و افزایش ریسک ملاکی ۵/ ۰ تا ۵/ ۱ درصد از ارزش روز واحدهای مسکونی به عنوان مالیات سالانه دریافت می‌شود.

این اقدام باعث غیر جذاب شدن بازار مسکن برای سفته‌بازها و عرضه واحدهای مسکونی به بازار فروش یا اجاره و در نتیجه ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار مسکن می‌شود. کارشناسان همچنین اعلام کردند با توجه به مبلغ اقساط ماهانه تعیین شده برای وام جدید و سطح درآمد خانوارها، بعید است این وام، وامی در استطاعت برای بخش زیادی از خانوارهای فاقد مسکن و متقاضی وام باشد.

منبع: دنیای اقتصاد

خرین اخبار بازار مسکن را در صفحه مسکن تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناسناس

    خرید اوراق با سود وام خرید مسکن خودش کمک کردن به فقر هست ممنون به فکر مردم هستن

  • عباس

    این واقعا بی عدالتی هستش اولا خرید اوراق به این قیمت برای وام واقعا اجحاف هستش ثانیا قسط وام ماهی 8 میلیون کدوم کارگری میتونه قسط این وام رو بده با کدوم حقوق اداره کاری بعدش این وام باسودش حدود 600 میلیون میشه و هزینه خرید اوراق چیزی در حودو 700 میلیون خوب واقعه ارزشش رو داره اجاره نشین بمونیم بهتر از اینه که زیر بار چنین بدهی عضیمی باشیم که هرچی کار کنیم در 12 سال باید بدیم به بانک و تاخر عمر بدهکار باشیم

  • م

    سلام علیکم خسته نباشید مسئولان سهام عدالت و آقای ریٔسی مرد میدان مرد عمل از جنس همین مردم مرد انقلابی خواهشمندم سهام عدالت فروشندکان از سال ۹۹ پیگیری کنید واریز بشه شما را به خانم فاطمه زهرا (ع) قسم میدم واریز فروش سهام را واریز کنید بخدا گرونی امانمان را بریده این چندر کاز پول سهام از واجب واجبتر نیازمونه شمارا را به حضرت ابولفضل العباس واریز کنید … چرا پست های من اشتراگ نمیزارید اخه؟؟؟؟ بقران مجید پیش خوانواده هم شرمنده ایم مدام خواهشمندم رسیدگی کنید آقای ریس جمهور محترم انقلابی آقای ریًسی ریس مجلس نمایندگان عزیز ریس قوه قضائیه لطفا ورود کنید پول فروش سهام واریز بشه ممنون

    • Fari

      هرچی ائمه بود جمع کردی اینجا عزیز والا اندازه ممکن بدبخت هیشکی گرفتار نیست تو دنیا فقط هشت ملیون پول پیش دارم با دوتا بچه گرفتار شدم شرمنده زن و بچه امم

  • ناشناس

    یه زمانی منظورم همین چند سال پیشه .مردم سپرده میزاشتن و بهشون وام تعلق میگرفت و میتونستن این وام رو به شخص ثالث واگذار کنن و وام گیرنده یه مبلغی این وام رو میخرید .
    بانکها وقتی فهمیدن از این راه هم میشه پول دراورد اومدن به اسم فروش اوراق وام ها رو فروختن .
    الان بانک امتیاز دادن وامش رو خودش شخصا میفروشه ماشالا اونم با چه قیمتی .مردم هم از این گردونه خارج شدن

  • ناشناس

    ماها اگه 57ملیون داشتیم برا اوراق میدادیم برا پیش قسط خونه ک انقد زجر نکشیم فقط ب فکر جیب خودشونن ن مردم بدبخت ک تو فقر دست و پا میزنن و محتاج نون شبن

  • زمانی

    شصت میلیون تومان خرید اوراق..حدود دویست.هشتاد میلیون سود..یعنی وام با بهره حدود بیست و چهار درصد…کی می‌تونه از پسش بر بیادچهار صد بیست میلیون دستت رو میگیره..هفتصد و شصت میلیون باید پس بدی

  • قانون

    وقتی قیمت یک خانه درشهر کوچک که در ان زندگی می کنم به میلیا د رسیده انهم خانه ۷۰ متری الا ۸۰ متری انهم نوساز نه چند سال ساخت واپارتمان با امکانات خیلی خیلی معمولی،چطور میتوان با این وام می شود خانه خرید انهم در شهرهای کوچک ۳۵۰ میلیون ،که پول نصف اپارتمان ۷۰ متری را کفاف نمی دهد ،وشرایط که بازپرداخت وام می باشد بااین قسط وهمه می دانیم قشر کم درامد با این مخارج اگر اکسیژن خالی بخورند وهم نمی توانند ازپس قسط وسو د ان برایند من فکر می کنم این دوباره راه رانت خواری بانکها را برای سازنندگان اپارتمان ها ،ودادن وام میلیلردی بانکها به صاحبان هدف،دلالان بانکی که با زدبند پولهای ملی رابه جیب می زنند با ز می کند شک نکنید ولطفا این طرح جز بوجود امدن یک رانت چرب وچیلی برای دزددان اقتصاد ملی هیچ بهره ای برای کشور عزیزمان به همراه نخواهد داشت

  • ناشناس

    کی الان میتونه با این اوضاع اقتصادی 7،8میلیون قسط بده اولش هم 58 میلیون‌ش بابت خرید اوراق میره این الان کمک شد به قشر ضعیف؟؟؟

  • بی نام

    در حقیقت ۵۷ میلیون دود میشه میره هوا،بعد حساب کنید این ۵۷ میلیون پس اندازه حقوق چند ماهه یه کارمنده … انسانم ارزوست…

  • محمد حسن جنیدی

    مردم کم درامد نمی توانند این وام را بگیرند