کد مطلب: ۳۸۲۴۰۵

مروری بر روزنامه‌های ‌شنبه ۲۵خرداد ماه ۱۳۹۸

وعده ارزی همتی برای امروز و بازگشت کره‌ای‌ها به بازار

وعده ارزی همتی برای امروز و بازگشت کره‌ای‌ها به بازار

امروز (‌‌‌شنبه 25 خرداد ماه 1398)روزنامه کیهان و جمهوری اسلامی به نقل از رئیس‌ کل بانک مرکزی نوشته‌اند که بانک مرکزی بر بازار ارز مسلط است. همچنین روزنامه ایران خبر از افزایش تولیدات لوازم خانگی داده است و روزنامه جوان هم نوشته است که احتمالاً امسال بین ۱۰ تا ۱۵ هزار پرونده برای خودروسازان تشکیل می‌شود که در تاریخ تعزیرات حکومتی، چنین امری بی‌سابقه است. اگر خودروسازان قطعه ندارند چطور آگهی فروش فوری می‌دهند؟

به ‌گزارش تجارت‌نیوز ، امروز (‌‌‌شنبه 25 خرداد ماه 1398) روزنامه کیهان و جمهوری اسلامی به نقل از رئیس‌ کل بانک مرکزی نوشته‌اند که بانک مرکزی بر بازار ارز مسلط است. همچنین روزنامه ایران خبر از افزایش تولیدات لوازم خانگی داده است و روزنامه جوان هم نوشته است که احتمالاً امسال بین ۱۰ تا ۱۵ هزار پرونده برای خودروسازان تشکیل می‌شود که در تاریخ تعزیرات حکومتی، چنین امری بی‌سابقه است. اگر خودروسازان قطعه ندارند چطور آگهی فروش فوری می‌دهند؟

بانک مرکزی بر بازار ارز مسلط است

روزنامه کیهان با تیتر « بانک مرکزی بر بازار ارز مسلط است» نوشته است که رئیس‌کل بانک مرکزی با اعلام اطمینان خاطر از شرایط بازار ارز گفت: هیچ یک از بنیان‌های اقتصادی تعیین‌کننده نرخ ارز تغییری نکرده و بانک مرکزی بر بازار مسلط است.

این روزنامه نوشته است: به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی اظهار داشت: متأسفانه در بازار ارز همیشه افرادی به دنبال بهره‌برداری از ابزارهای سیاسی برای برهم زدن ثبات بازار و ایجاد نوسان هستند، دراینجا باید یادآور شوم هیچ یک از بنیان‌های اقتصادی که تعیین‌کننده نرخ ارز است، تغییری نکرده و بانک مرکزی بر بازار مسلط است؛ از این رو به مردم عزیزمان اطمینان می‌دهم که از نظر مبانی اقتصادی مشکلی در تثبیت بازار اقتصادی نداریم.

وی افزود: امروز علیرغم تلاش‌های نوسان گیران، هیچ خریدی در صرافی‌های بانکی کشورمان وجود نداشت و این در حالی بود که قیمت زیر ۱۳ هزار تومان بود. از این رو تأکید می‌کنم این جریان گذراست و باید به این نکته توجه داشت که در بازار ارز آنچه اهمیت دارد، بازار حواله است و این یکی از موفقیت‌های بانک مرکزی بوده است که در حدود سه ماهی که از ابتدای سال گذشته حدود 9,5 میلیارد دلار تأمین ارز برای کالاهای وارداتی انجام شده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: لذا در شرایط فعلی راه‌های خوبی را برای تأمین درآمد ارزی کشور تأمین کرده‌ایم و به امید خدا این روند را ادامه می‌دهیم و از این بابت هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد و روز شنبه بازار ارز به طور جدی با نرخ منطقی به مانند چند روز گذشته، کار خود را آغاز می‌کند.

همتی اضافه کرد: با روندی که برای صادرات غیرنفتی و نیز راه‌هایی که برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور پیدا کردیم این مسائل را پشت سر خواهیم گذاشت و همان گونه که مقام معظم رهبری نیز در نام گذاری سال با عنوان «رونق تولید» تأکید کرده‌اند، ما نیز تمام برنامه‌ریزی‌مان را بر این امر متمرکز کردیم و امیدواریم واردات محدودتر و صادرات با قدرت و شدت بیشتری ادامه یابد و ما شاهد توسعه و پیشرفت کشورمان به صورت مستقل و در چارچوب اصولی و سالم باشیم.

همچنین همتی در یادداشت اینستاگرامی خود در این باره تأکید می‌کند: «تا به امروز، چون بانک مرکزی اجازه خرید اوراق دولتی را نداشت، نرخ این اوراق در معاملات بین کنشگران بازار تعیین می‌شد و بدیهی است که نرخ، شامل درجه‌ای از هزینه‌های ریسک و تنزیل بود. با ورود بانک مرکزی و عملیات بازار باز، این هزینه‌ها کاهش یافته و نرخ تنزیل بین بانک‌ها نیز در محدوده نرخ سیاست گذاری بانک مرکزی قرار می‌گیرد.»

بانک مرکزی بر بازار ارز مسلط است

همچنین روزنامه جمهوری اسلامی با تیتر « بانک مرکزی بر بازار ارز مسلط است» هم نوشته است که عبدالناصر همتی در مورد تاثیر سفر«آبه شینزو»، نخست وزیرکشور ژاپن بر نوسانات بازار ارز گفت: متاسفانه در بازار ارز همیشه افرادی به دنبال بهره‌برداری از ابزارهای سیاسی برای برهم زدن ثبات بازار و ایجاد نوسان هستند، دراینجا باید یادآور شوم هیچ یک از بنیان‌های اقتصادی که تعیین‌کننده نرخ ارز است، تغییری نکرده است و بانک مرکزی بر بازار مسلط است. از این رو به مردم عزیزمان اطمینان می‌دهم که از نظر مبانی اقتصادی مشکلی در تثبیت بازار اقتصادی نداریم.

این روزنامه نوشته است: رئیس کل بانک مرکزی در سفر به استان آذربایجان شرقی درباره هدف از سفر خود به این استان گفت: هدف از سفر لبیک گفتن به فعالان و مسئولان اقتصادی این استان بوده است تا این گونه از نزدیک مسائل اقتصادی مرتبط با صادرات، پولی و بانکی و ارزی را بررسی و ارزیابی کنیم.

تعزیرات: اگر قطعه ندارند چطور آگهی فروش فوری می‌دهند؟!

همچنین روزنامه جوان با تیتر « تعزیرات: اگر قطعه ندارند چطور آگهی فروش فوری می‌دهند؟!» نوشته است که وزیر صمت در دفاع از خودروسازان، علت دپوی خودرو در انبار‌ها را کمبود قطعات دانش‌بنیان و الکتریکی اعلام کرده و می‌گوید حتی در پراید و سمند نیز خودکفا نیستیم.

این اظهارات در حالی است که مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران با زیر سؤال بردن ادعای کمبود قطعه از سوی خودروسازان می‌گوید اگر واقعاً قطعه وجود ندارد، چطور شرکت‌های خودروساز مجوز فروش فوری می‌گیرند؟!

این روزنامه نوشته است: این روز‌ها موج انتقاد از صنعت خودروی کشور بالا گرفته و وزیر صمت که وعده‌هایش در این حوزه محقق نشده، تلاش می‌کند عملکرد ضعیف خودروسازان را که ناشی از تصمیمات غلط این وزارتخانه در تمامی دولت‌ها است، توجیه کند.

رضا رحمانی در نشست هم‌اندیشی اعضای شورای عالی استان‌ها بار دیگر به کمبود قطعات الکترونیکی و دانش بنیان خودرو تأکید کرده و می‌گوید: اگر چه ادعا می‌کنیم که در خودرو خودکفا هستیم، اما خودرو‌های ما فقط ۸۰ درصد در داخل تولید می‌شوند.

وی می‌افزاید: همه خودرو‌های ایرانی اعم از پراید و سمند که بومی‌ترین تولیدات کشور ما هستند، در حوزه قطعات الکتریکی وابسته هستند.

اما مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران با زیر سؤال بردن پیش‌فروش خودروسازان، ادعای کمبود قطعه را قابل‌قبول ندانسته و می‌گوید: بیشترین حجم شکایات از خودروسازان در تعزیرات حکومتی، مربوط به عدم انجام تعهدات است؛ یعنی خودروساز آگهی‌فروش داده و پول را هم از مردم گرفته، اما به تعهد خود عمل نکرده یا با تأخیر عمل کرده و این مسئله هم شامل خودروسازان و هم واردکنندگان خودرو است.

محمدعلی اسفنانی می‌افزاید: سال گذشته در همین ارتباط ۱۲ هزار پرونده در تعزیرات حکومتی تشکیل شد و طبق اظهارات مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت، احتمالاً رقمی بین ۱۰ تا ۱۵ هزار پرونده نیز امسال برای خودروسازان تشکیل می‌شود که در تاریخ تعزیرات حکومتی، چنین امری بی‌سابقه است. اگر قطعه ندارند چطور آگهی فروش فوری می‌دهند؟

اسفنانی تصریح می‌کند: فقط در مورد یکی از شرکت‌های خودروساز، ۲ هزار نفر به تعزیرات حکومتی شکایت کردند و گفته شده حدود یک هزار نفر نیز درصدد تنظیم شکایت هستند.

وی می‌افزاید: آنچه پیش از این در مورد غیر‌واقعی بودن کمبود قطعه خودرو عنوان کردم یک بحث کاملاً منطقی است و با منطق سازگاری دارد، زیرا این یک تناقض آشکار است بین اینکه خودروسازان اعلام کنند به خاطر کمبود قطعه امکان تولید ندارند و هزاران اتومبیل را به این بهانه در جا‌های مختلف به صورت ناقص انبار کنند و از سوی دیگر همزمان مجوز فروش فوری بگیرند!

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران تأکید می‌کند: اگر ما واقعاً قطعه نداریم و نمی‌توانیم خودرو تولید کنیم، چطور می‌توانیم فروش فوری داشته باشیم؟! معنی فروش فوری چیست؟ دو حالت می‌تواند وجود داشته باشد؛ نخست اینکه پیش از این خودرو‌هایی را تولید و احتکار کردند و به مردم نفروختند و حالا دارند به فروش می‌رسانند.

وی می‌گوید: حالت دوم هم این است که اعلام خودروسازان مبنی بر کمبود قطعه واقعی نیست، یعنی قطعه دارند، اما به خاطر اینکه بتوانند بعد‌ها استفاده کنند، می‌گویند قطعه نداریم؛ به‌ویژه اینکه در ماه‌های گذشته قیمت خودرو اعم از داخلی و خارجی، سیر صعودی غیر‌قابل‌باوری داشته و اگر خودرو به هر دلیلی ناقص بماند، خودرو چند ماه بعد با ارزش افزوده بالاتری به فروش می‌رود.

این مقام مسئول در سازمان تعزیرات حکومتی در واکنش به اظهارات دبیر انجمن خودروسازان که صحبت‌های قبلی او را در تضاد با مشی رئیس قوه قضائیه دانسته بود، تصریح می‌کند: آنچه ما می‌گوییم، همان است که اشاره کردم البته از آقای نعمت‌بخش به عنوان دبیر انجمن خودروسازان بعید نیست که چنین اظهاراتی را بگویید، زیرا از هر کسی به اندازه خودش توقع می‌رود!

دبیر انجمن خودروسازان یک قیاس مع‌الفارق کرده و گفته رئیس قوه‌قضائیه از تولید حمایت می‌کند و حرف‌های من مخالف تولید است! نمی‌دانم چه ارتباطی بین صحبت‌های من و اظهارات رئیس دستگاه قضا وجود دارد و چطور آقای نعمت‌بخش چنین قیاسی کرده‌است؟! زیرا قیاس کاملاً مع‌الفارقی است ضمن اینکه کجا ما خلاف تولید صحبت کردیم؟ اتفاقاً می‌گوییم وقتی مقام معظم رهبری، در نامگذاری سال به رونق تولید تأکید می‌کنند، رونق تولید با تولید کالای باکیفیت و مورد نیاز مردم که بتواند جایگزین کالای خارجی شود، تحقق می‌یابد.

اسفنانی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا تعزیرات با خودروسازان جلساتی داشته یا خیر می‌گوید: فکر نمی‌کنم در طول تاریخ تأسیس تعزیرات حکومتی تاکنون، این تعداد جلساتی که با خودروسازان داشتیم، وجود داشته باشد؛ ما در خود اداره کل تعزیرات استان تهران بیش از ۱۰ جلسه فقط با خودروسازان و واردکنندگان خودرو داشتیم و حرف‌های آنان را شنیده‌ایم و حتی ده‌ها جلسه نیز به‌صورت غیررسمی برگزار شده‌است؛ یعنی مسئولان مربوطه به‌صورت اتفاقی و بدون هماهنگی مراجعه کردند و درباره مسائل موجود صحبت کردیم.

وی می‌افزاید: یک جلسه نیز با حضور خودروسازان با حضور وزیر دادگستری داشتیم که خودروسازان اعلام نگرانی کرده و گفته بودند اگر بخواهیم به آنچه تعزیرات گاهی اوقات حکم می‌دهد، تن بدهیم موجب می‌شود دچار رکود و مشکلات کارگری شویم! مشکلات کارگری هم برای خودروسازان به توجیه خوبی تبدیل شده‌ است، یعنی هر زمان که به تعهدات خود عمل نمی‌کنند و وقتی تعزیرات اصرار دارد حکم اجرا شود، خودروسازان بحث کارگری را مطرح می‌کنند و می‌گویند چند هزار کارگر داریم و اگر بخواهید ما را مجبور کنید، حکم را اجرا کنیم، مشکل و بحران کارگری پیدا می‌کنیم! مگر فقط خودروسازان کارگر دارند؟ مگر بناست که هر مجموعه‌ای کارگر دارد به هر روشی که خواست رفتار کند و به تعهدات خود عمل نکند و بعد هم با وجهه طلبکارانه با مردم و مسئولان برخورد کند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران تأکید می‌کند: البته جلسات دیگری هم در دفتر رئیس سازمان تعزیرات داشتیم و حتی از خط تولید خودروسازان بازدید کردیم و این طور نبوده که فقط با چند گزارش بخواهیم تصمیم بگیریم و کوچک‌ترین نظر منفی نه‌تن‌ها به خودروسازان بلکه به هیچ مجموعه‌ای نداریم.

وی متذکر شد: دست تک‌تک تولیدکنندگان کشور را می‌بوسیم و به این هم افتخار می‌کنیم، اما این امر به آن معنا نیست که اگر کسی تخلفی کرد هیچ اقدامی نکنیم؛ اگر گاهی اوقات حرفی که می‌زنیم، در دفاع از مردمی است که واقعاً مستأصل هستند؛ به‌عنوان مثال افرادی با شرکت‌های خودروساز دیزلی قرارداد عقد کردند و خودروی فرسوده خود را به ثمن بخس یا واقعی فروختند و پول را به حساب خودروساز واریز کرده و قرار بوده یک وامی هم بدهند و خودرو جدید تحویل بگیرند، اما یکسال‌ و نیم تا دو سال می‌گذرد و هنوز خودروی خود را دریافت نکرده‌است و خانواده این افراد در تضییق شدید درآمدی هستند و ممر درآمدشان خودرویی بوده که فروخته و پولش را به شرکت خودروساز داده‌ بودند و حالا که تعزیرات الزام به تحویل خودرو می‌کند، سخت‌شان است! اگر احیاناً اصرار داریم که حکمی اجرا شود، باید این طرف قضیه (مردم) هم دیده شود؛ اساساً اشکال کار مدیران ما این است که همه‌جانبه‌نگر نیستند یعنی خودروساز و قطعه‌ساز یا خریدار فقط منافع خود را می‌بینند و کسی که آسیب‌دیده، مورد توجه قرار نمی‌گیرد. اعتراف صادقانه وزیر صنعت؛ حتی در پراید و سمند هم کامل خودکفا نیستیم.

بازگشت کره‌ای‌ها به بازار

روزنامه ایران با تیتر « بازگشت کره‌ای‌ها به بازار» نوشته است که تولیدات لوازم خانگی افزایش می‌یابد.

این روزنامه نوشته است: «کمبود لوازم خانگی به خاطر قیمت‌های بالا دیده نمی‌شود.»، «تولیدکنندگان داخلی تنها 30 درصد نیاز بازار را تأمین می‌کنند.» و «قرار است شرکت‌های کره‌ای تولیدکننده لوازم خانگی به ایران بازگردند.» این اخباری است که در بررسی آخرین تحولات بازار لوازم خانگی از سوی سیدمرتضی میری رئیس اتحادیه لوازم خانگی شنیده شد.

اگر سَری به بازار لوازم خانگی بزنید می‌بینید که در تمام مغازه‌ها لوازم خانگی موجود است، اما قیمت‌ها به گونه‌ای بالا رفته است که اکثر لوازم خانگی در مغازه‌ها در حال خاک خوردن است. مغازه‌داران لوازم خانگی می‌گویند زمانی‌که قیمت‌ها سیر افزایشی به خود گرفت، فروش لوازم خانگی چند برابر شد و این فروش در مورد یخچال و لباسشویی بسیار بیشتر بود. اما در مقطع فعلی و افزایش دوباره قیمت‌ها خرید مردم بسیار کمتر شده است و می‌توان با صراحت گفت بازار وارد رکود شده است.

مرتضی میری علت رکودی را که مغازه‌داران از آن صحبت می‌کنند در افزایش قیمت‌ها دانست و گفت: در حال حاضر بازار با کمبود لوازم خانگی مواجه است، اما به خاطر قیمت‌ها این کمبود هنوز دیده نشده است. تولیدکنندگان لوازم خانگی قیمت‌ها را بالا بردند و این امر قدرت خرید مردم را کاهش داده است. ازطرفی بودجه مردم هم به خرید لوازم خانگی خارجی نمی‌رسد چرا که قیمت‌هایشان بیش از دلار 12 هزار تومانی گران شده است.

وی ادامه داد: سهم لوازم خانگی وارداتی در بازار قبل از ممنوعیت واردات لوازم خانگی 40 درصد و سهم تولیدات داخلی 60 درصد بود، اما این روزها سهم تولید داخلی با کاهش تولید لوازم خانگی به 30 درصد رسیده است و همچنین واردات هم انجام نمی‌شود. اگر قیمت لوازم خانگی مناسب بود و مردم از نظر مالی وضعیت بهتری داشتند کمبود لوازم خانگی در بازار مشهود می‌شد.

وی درباره اینکه کدام کالاها در بازار با کمبود مواجه شده است، تصریح کرد: ماشین ظرفشویی، یخچال و فریزر و لباسشویی با کمبود مواجه شده است. اگر مواد اولیه به تولیدکنندگان داخلی برسد بخشی از مشکلات بازار حل و از طرفی قیمت‌ها ثابت می‌شود. در تولید تلویزیون هیچ مشکلی وجود ندارد و میزان تولید مانند گذشته حفظ شده است.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی خبر برگشت کره‌ای‌ها به ایران را هم داد و گفت: یکی از تولیدکنندگان لوازم خانگی کره در ایران اعلام کرده است که تولیدات برند کره‌ای در ایران ادامه خواهد یافت چرا که توانسته گشایش اعتبار کند. دومین مجموعه‌ای که تولیدکننده لوازم خانگی کره‌ای در ایران است یادآور شده مشکلاتشان با کره در حال حل شدن است، لذا می‌توان امیدوار بود که تولیدات لوازم خانگی کره‌ای در کشورمان ادامه پیدا کند.

وی اذعان داشت: آنگونه که کارخانجات تولیدکننده لوازم خانگی کره در ایران اعلام کردند، قرار است تولیدات مشترک با چینی‌ها داشته باشند. با این اتفاق دیگر تحریم‌ها نمی‌تواند به این صنعت اشتغالزا صدمه وارد کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.