کد مطلب: ۴۹۴۲۶۸

نامه‌نگاری برای جلوگیری از توزیع رانت نجومی در فولاد / می‌خواهند ۲ برابر بودجه یارانه نقدی رانت بدهند

نامه‌نگاری برای جلوگیری از توزیع رانت نجومی در فولاد / می‌خواهند 2 برابر بودجه یارانه نقدی رانت بدهند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه حدود 80 هزار میلیارد تومان معادل دو برابر بودجه یارانه نقدی کشور، رانت توزیع می‌شود.تاکید کرد که اجرای این شیوه‌نامه علاوه بر افت صادرات و تولید فولاد، ریزش بازار سرمایه را نیز در پی خواهد داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی تهران در نامه‌هایی جداگانه به معاون اول و معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، شیوه‌نامه جدید تنظیم بازار فولاد را که چندی پیش از سوی دولت ابلاغ شد ، موجب بازگشت امضای طلایی و بروز توزیع رانت نجومی در این بازار اعلام کرد و با یادآوری اینکه اجرای این شیوه‌نامه، تهدیدی جدی برای صادرات فولاد است و افت تولید در این بخش را به همراه خواهد آورد، خواستار تشکیل کمیته‌ای برای بررسی و اصلاح این شیوه‌نامه شد.

براساس گزارش روابط عمومی اتاق تهران، مسعود خوانساری در این نامه‌ها، با اشاره به اینکه استراتژی تنظیم بازار فولاد کشور با تمرکز بر شمش و اسلب به جای عرضه حداکثری محصولات نهایی، وضعیت دشواری برای این صنعت ارزآور کشور طی سال‌های اخیر به همراه آورده‌، تاکید کرد که اجرای این شیوه‌نامه علاوه بر افت صادرات و تولید فولاد، ریزش بازار سرمایه را نیز در پی خواهد داشت.

وی در این نامه که به دفاتر اسحاق جهانگیری و محمد نهاوندیان ارسال شده‌، مهم‌ترین تهدیدهای شیوه‌نامه جدید تنظیم بازار فولاد را گوشزد کرده و اصلاح آن با مشارکت اتاق ایران، اتاق تهران و انجمن تولیدکنندگان فولاد را ضروری دانست.

خوانساری یکی از ایرادات این شیوه‌نامه را ایجاد امضاهای طلایی عنوان کرده‌است که به دلیل اعطای اختیار گسترده به وزارت صمت و نبود کمیته پایش و نظارت، در این بازار شکل خواهد گرفت.

وی توزیع رانت نجومی در بازار فولاد را یکی دیگر از نگرانی‌ها از محل اجرای این شیوه‌نامه عنوان کرده و یادآور شده که به دلیل دخالت دولت در تعیین قیمت پایه محصولات فولادی که با احتساب ارز نیمایی حدود 25 درصد ارزان‌تر از نرخ‌های جهانی است، حدود 80 هزار میلیارد تومان معادل دو برابر بودجه یارانه نقدی کشور، رانت توزیع می‌شود.

رئیس اتاق تهران همچنین، اجرای این شیوه‌نامه را موجب ایجاد موانع برای صادرات شمش فولادی از طریق منوط کردن مجوز صادرات به کسب اطمینان از تامین نیاز داخلی، دانست و یادآوری کرد که شمش فولادی حدود 70 درصد سبد صادرات فولاد ایران را دربر می‌گیرد.

وی در عین حال، با توضیح اینکه فولادسازان قراردادهای پیش‌فروش صادراتی خود با شرکای تجاری را تا پایان امسال منعقد کرده‌اند، درخواست برای کاهش صادرات این بخش را در تضاد با سیاست‌های تجاری کشور در راستای افزایش درآمدهای ارزی غیرنفتی دانست.

در این نامه‌ها همچنین شیوه‌نامه جدید تنظیم بازار فولاد، مغایر با برخی قوانین و دستورالعمل‌های شورای رقابت دانسته و هشدار داده شده که اجرای این شیوه‌نامه بازار سرمایه را با ریزش مواجه خواهد کرد، ضمن آنکه طی روزهای ابتدایی آذرماه امسال نیز در بورس اوراق بهادار تهران این ریزش نمود یافت و خود را نشان داد.

رئیس اتاق تهران در انتهای این نامه و پس از بیان ابهامات و ایرادات به این شیوه‌نامه جدید فولادی، با اشاره به ماده 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب‌و‌کار، تقاضا برای تشکیل کمیته‌ای متشکل از وزارت صمت، بورس کالا، اتاق ایران و اتاق تهران و انجمن تولیدکنندگان فولاد را مطرح کرد تا با اصلاح شیوه‌نامه مذکور، از بروز نگرانی‌ها و تهدیدهای جدی در بازار فولاد کشور جلوگیری شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    چرا از جیب سکه فروشان وارز و مسکن فروشان و خودرو فروشان مایه نمی گذارن اقایون مجلسی فقط از سهام داران بیچاره خوب معلوم جیب خودشان که نیست چرا از حقوق و مزایا خودشان مایه نمی گذارن اگر دلشان برا مردم سوخته دیواری کوتاه تر از سهام داران پیدا نکردین فکر کردن داخل بورس چه خبره که تا کم میارن میان سراغ بورس چه خبره فقط بورس مثل اینکه صاحب نداره

  • ناشناس

    این جماعت دولتی یه کاری رودرست انجام بدن باید تعجب کرد

  • ناشناس

    این رانت ها را که به غربیه نمی دن،بین فامیل و بستگان توزیع می کنند که دست زیاد نشه. اصلا اگر این رانت ها نبود که دیگه مقام و مسئولیت دولتی داشتن، لذتی نداشت!!!

  • علیرضا

    بسیار متشکر اقای علیرضا بدرستی ما را توجیه کردی کاش کارشناسان هم مثل شما صداقت داشتند

  • ناشناس

    کاسه گدایشون فقط برای بورس است از ان طرف تا بورس مثبت میشه فریاد یا حباب سر میدن و دو روز نمیتون ببینن بورس مثبت است وقتی هم تنگشون میگیره و بی پول میشن فقط منزل بورس و می شناسن چون می دونن از طرف بازار های دیگه مثل خودرو ارز و سکه و مسکن ابی براشون گرم نمیشه و یه چیزی هم طلب کار میشن اگه راست میگین چرا از کسانی که پراید 140م میفروختن چیزی نگرفیتن و تازه ادعای ورشکسته گی هم کرد نو یه چیزی هم گرفتن فقط زور تون به بورس میرسه اون هم که دوزار می خواد رشد کنه چشم همه در میاد که بورس چرا رشد کرده خجالت هم نمی کشن

  • ناشناس

    این که این آقا در متن خبر گفتند فقط برا فولاد نیست سیمان یک چهارم جهانی و سنگ آهن نصف جهانی در بورس کالا قیمتگذاری میشه تفاوتش تو جیب واسطه میره با برداشته شدن تحریمها قیمتها جهانی میشه بعضی که تازگی جزو جوّ دهندگان هستند از همین دلالان و واسطه ها هستند

  • ناشناس

    باید قوه قضاییه و مجلس ورود کند در بورس کالا و با این قیمت گذاری دستوری بجای اینکه این تفاوت قیمت بورس کالا و جهانی به واسطه برسه به صاحب اصلیش یعنی شرکتهای صادراتی و سهامداراش برسه

  • ناشناس

    کارشناسهاتون فقط مدرک فله ای گرفتن و سواد ندارن
    تو جامعه ایران افراد باهوش تو همه رشته ها درس را کنار گذاشتن و کم هوشها تا دلت بخواد مدرک گرفتن ولی چیزی مفهومی نمیدونن