به گزارش تجارتنیوز، استاندار اصفهان اعلام کرده بود که آب پشت سد زایندهرود تنها کفاف حدود ۱۰۰ روز را میدهد. حسین هاشمی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس محیط زیست در همین باره به تجارتنیوز میگوید: آب این سد معادل ۱۰۰ روز مصرف است و بسیاری از سدها هم با چنین مشکلی مواجهاند.
او ادامه میدهد: ورودی آب و خروجی آن اعلام شده است. ورودی جدید میتواند مقداری از کمبود آب را جبران کند اما به هرحال، وضعیت این سد بحرانی است.
به گفته استاندار اصفهان، ورودی آب سد از مناطق آبریز کوهرنگ ۱۰٫۹ مترمکعب بر ثانیه و خروجی سد ۱۲ متر مکعب بوده است. به عبارت دیگر، میزان خروجی سد از میزان ورودی آن پیشی گرفته و استان با وضعیتی قرمز روبهروست.
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، اضافه میکند: پیشبینی ورودی جدید در سد بر پایه گمان است. به همین دلیل هم رها کردن آب، مشکلات را بیشتر میکند.
این در حالی است که نماینده مردم اصفهان در هفته پیش اظهار کرده بود اقدامات انجام شده، کفاف این رودخانه را نداده و امروز مردم به کمتر جریان زاینده رود قانع نیستند.
هاشمی خاطرنشان میکند: حتی اگر آب این رودخانه باز شود هم دو هفته بعد، دیگر آبی نیست که بر سر باز کردن یا نکردن آن تصمیم بگیریم. چنین تصمیمی موجب میشود حتی آب شرب کافی برای مردم تامین نشود.
او یادآوری میکند: بقیه سدهای ایران هم وضعیت بهتری ندارند و همه با کسری ذخیره مواجهاند. پیشبینی میشود در بهترین حالت بارندگیها در حد نرمال است و در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، میزان ذخایر سدها افت زیادی میکند.
او یادآوری میکند: ما با کسری بزرگ آب در بخش آب زیرزمینی و سدها مواجهیم که با بارندگی حل نمیشود.
هاشمی در پایان ابراز تاسف میکند: مشکلاتی از این قبیلی در دنیا وجود داشته و غیرقابل حل نیست. کارشناسان از راهحلها صحبت کردهاند اما مسئولان هنوز اقدامی در این راستا انجام ندادهاند.
خشکسالی در سالهای اخیر، مشکلات ثانویه دیگری هم در اصفهان داشت. کارشناس مرمت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان چند روز پیش گفته بود که به زودی تعدادی از ارزیابان یونسکو برای بازدید از برخی از کاروانسراها و ثبت جهانی به اصفهان میآیند و احتمالا آثار ثبت جهانی اصفهان از ۷ اثر به ۹ اثر برسد.
من دوست دارم که آب باز شود واز فرو نشت. اصفهان نصف جهان جلو گیری کنند ونزارند که پل ها خراب شوند
اون تونل هایی که از کوهرنگ رارید اب صادر میکنید را ببندی که سد پر بشه
دوبخاطر مدیریت اشتباه باید تاوان بدیم..نباید اب روبازبزا
ریم برا اینکه کشاورز میخاد برنج بکاره..امسال هزینه درامد برنجکشاورز رودولت بده حتی برادرختا با اب تانکر دولت کمکرسانی کنه. ک درخت کشاورز خشک نشه..چراهمیشه ما مردم باید ضرربدیم دولت چرا حمایت نمیکنه
ااصفهان از اولشم در حق سرزمین چهارمحال و بختیاری و مردمان غیور و زحمتکشش جفا کرده خودمون اب خوردن نداریم روا نیست که ابو بازکنند دردشون اینه برنجکاری و هندونه کاریشونو نمیتونند بکارند حق چهارمحال و بختیاری رو ضایع کردن چطوریاس ک چهارمحال و بختیاری نود درصد قطره ای کشاورزی مون الکدی کشتمون تغییر یافته و محصولات زعفران و گیاه دارویی ک کم اب بر هستند رو میکاریم ولی اینا همش غرق ابی فاضلابایشهریشونو تصفیه میکردند ابشو ب صنایع میدادند نمی تونستند؟؟؟اینا اب مفت چهارمحال رو بردند الان هم ی چیزی طلبکارند الان استان ما کویری شده. کی پاسخگوست؟؟؟؟ابو بازکنند چون رسانه دارند چون ریختند تو خیابانا ماهم میریزیم ماهم رسانه میخواهیم. برای حقمون
عزیز دل کمی منطقی باش اولا همه ما ایرانی هستیم مردم اصفهان راضی بودن آب بره یزد واسه شرب نه واسه صنعت و گرنه عمرا اجازه میدادند دوما هم رود باید جاری باشه و به ترتیب مناطق بالا به پایین به اندازه نیازشون آب برداشت کنن اما بحث اصلی اینجاست سر چشمه زاینده رود
میشه کوهرنگ شرقی که اگه از اون منطقه به سمت اصفهان فقط ۷ درصد خاک استان چهارمحال و بختیاری رو تشکیل میده و ۲ درصد جمعیت این استان در این منطقه ساکن و میتونن از این آب استفاده کنن در حالی که سرچشمه کارون هم در این استان هستش و ۳ الی ۴ برابر سرچشمه زاینده رود آب دارع واقعا این همه تعصب فقط واسه ۲ درصد خنده داره و عجیبه
ببین دوست عزیز،مشکل ما مردم اینه که حرف حساب تو کتمون نمیره اونموقع میخوایم اتمی هم بشیم
چشمات نمیبینه سند حق آبه رو که کشاورزا دارن اصفهان پس چرا میگی مفت؟! اینقدر مهر تایید بر نفهمی خودتون با حرف الکی نزنید،این آب اینجا نیاد میره یزد،شهر همسایه ات آباد باشه بهتره تا یزد،میدونی چند میلیون چهارمحالی تو اصفهان ساکن هستند،اصفهان نابود بشه شمام نابود میشین التماس تفکر
خانم یا آقای عزیز که این مطلب را گذاشتین اصفهان پر از افراد غیر بومی اگه به جمعیت اصفهان تنها بود ما آب سد زاینده رود را هم اضافه میآوردیم ولی متاسفانه اصفهان عزیز ما شده لرستان از همه جای چهار محال بوشهر گچساران پره شما انگشت شمار میتونین اصفهانی اصیل ببینین این همه سال ما داریم مهمان نوازی میکنیم صدامون هم در نیمد شد خار تو چشممون
خوب ذوب اهن را تعطیل کنید برا مردم جز الودگی چیزی ندارد
سلام چرا دودسه سال گذشته اون همه بارندگی که تبدیل به سیل های عظیم شد اون همه اب رهاشد وسرانجام به دریا ریخته شد ایا نمیشد بخشی ازاون همه اب رو مهار کرد وبه استانهای خشک هدایت کرد. حتما راه حل مناسبی وجود داشته ودارد اما بودجه ای به این مساله به این مهمی تعلق نگرفت وبا بی تدبیری وبی خیالی مسولین اون همه اب به حدر رفت امسال بارندگی کمه پس سالهایی که بارندگی زیاده چرا فرصت را ازدست دادید.
در این شرایط بحرانی و اضطراری فقط نظرات کارشناسی که کاربردی و زود باز ده باشند باید مورد توجه باشد
سلام چرا فقط اصفهان و گرفتید برید ببینید در یزد و چهار محال از نظر کشاورزی و گلخانه وایجاد صنعت بکجا رسیدند مخصوصا یزد که بیا بانی بوده با اب زاینده رود فقط بیست و دو سال اصفهان که حق ابشون بوده ومسیر رودخانه هزار سال ازاینجا رد میشده باید اینقدر ضرر کنندچه کشاورز که بیکار شده چه مردم که سرطان ام اس و تنگی نفس و بیماری اعصاب و… گرفتنداب راوسط بیابون یزد دارند هدر میدند بریند ببینید
با اقدامات اساسی در یک دوره ۱۰ ساله بتدریج میشه کم آبی را حل کرد بشرط آنکه اقدام کنیم نه اینکه فقط نظر بدیم
چین درطرحی چندصدساله تصمیم گرفته صحرای گبی روتبدیل به جنگل کنه تاالان هم مسافت بزرگی روتبدیل کرده یعنی کشورهای دنیابرای خودشون برنامه دارن حالابرنامه های کشورماداره ختم میشه به نابودی شهرها کارون روخشک کردیداومدیدبه یزدکمک کنیداصفهانم نابودکردیداین همه سدو…کشاورزی بایدجایی باشه که آب دامپروری جایی باشه که کوه استان چهارمحال بایددامپروری کنه اصفهان نبایدبرنج کاری باشه و…