کد مطلب: ۵۳۰۵۲۸

وام ودیعه مسکن به چه کسانی پرداخت می‌شود؟/احتمال افزایش وام

وام ودیعه مسکن به چه کسانی پرداخت می‌شود؟/احتمال افزایش وام

بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار، ستاد ملی مقابله با کرونا و مجلس، امسال چندین مدل وام ودیعه مسکن به خانوارهای فاقد مسکن پرداخت می شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، امسال قرار است چندین مدل وام ودیعه مسکن به متقاضیان پرداخت شود؛ یک مورد از آنها در شورای پول و اعتبار به تصویب رسیده و یک مورد را نیز ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرده است؛ سایر موارد در مواد ۱ و ۲ بند «ه» و ماده ۱ بند «و» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری ذکر شده است.

همه وام‌های ودیعه مسکن امسال شامل موارد زیر است:

۱. مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر موافقت با پرداخت وام ودیعه مسکن به اعضای فاقد مسکن هیئت علمی دانشگاه تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۵ ساله با نرخ ۱۸ درصد

۲. اعطای وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن به خانوارهای فاقد مسکن در صورت تولد فرزندِ سوم به بعد در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و بازپرداخت ۲۰ ساله (قانون بودجه ۱۴۰۰)

۳. وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان (هر یک از زوجین ۱۰۰ میلیون تومان) به خانواده‌های دارای ۲ فرزند و فاقد مسکن با بازپرداخت ۱۰ ساله (طبق قانون بودجه ۱۴۰۰)

۴. وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن به خانوارهای دارای یک فرزند و فاقد مسکن تا سقف ۱۶۰ میلیون تومان (هر یک از زوجین ۸۰ میلیون تومان) با بازپرداخت ۱۰ ساله (طبق قانون بودجه ۱۴۰۰)

۵‌. وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن ۱۰۰ میلیون تومانی به هر یک از خانواده‌های بدون فرزند (هر یک از زوجین ۵۰ میلیون تومان) با بازپرداخت ۱۰ ساله (مصوبه قانون بودجه سال جاری)

۶. وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن ۱۰۰ میلیون تومانی به کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح (ناجا، ارتش، سپاه و ودجا) با بازپرداخت ۱۰ ساله (قانون بودجه ۱۴۰۰)

۷. وام ودیعه مسکن به خانوارهای فاقد مسکن که در اثر شرایط کرونایی، امکان جابه‌جایی ندارند (مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا)

اعطای وام ودیعه مسکن از کِی شروع شد؟

اعطای تسهیلات ودیعه مسکن برای نخستین بار خرداد ماه سال گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه، قرار شد به خانوارهای مستأجر و فاقد مسکن تهرانی تا ۵۰، کلانشهرها تا ۳۰ و سایر شهرها تا ۱۵ میلیون تومان تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود ۱۳ درصد اختصاص یابد.

تصویب و پرداخت این وام پس از آن در دستور کار قرار گرفت که رشد لجام گسیخته قیمت مسکن بویژه در شهرهای بزرگ از جمله در تهران، منجر به رشد بی سابقه نرخ اجاره بها در این شهرها شد و فشار مضاعفی را در شرایط کرونایی به خانوارها تحمیل کرد.

امسال هم وام ودیعه مسکن کرونایی داریم؛ شاید با سقف بالاتر

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اخیراً از تصویب مجدد اعطای تسهیلات ودیعه مسکن در ستاد ملی مقابله با کرونا در خرداد یا تیرماه امسال خبر داده است.

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز احتمال افزایش سقف این تسهیلات در ستاد ملی کرونا را یادآور شده است.

۹۲۰ هزار نفر ثبت نام کردند؛ ۲۱۴ هزار نفر گرفتند

پروانه اصلانی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز ابتدای سال جاری در گزارشی از وضعیت وام ودیعه مسکن کرونایی در سال گذشته گفته است: در سال ۱۳۹۹۹، تعداد ۹۲۰ هزار نفر پیامک تقاضای دریافت تسهیلات ارسال کرده‌اند، ۸۰۵ هزار نفر مشمول بوده‌اند، ۳۳۷ هزار نفر بانک مورد نظر را انتخاب کرده‌اند، ۲۳۱ هزار نفر پرونده در بانک مورد تقاضا تشکیل داده‌اند و نهایتاً ۲۱۴ هزار نفر این وام را دریافت کرده‌اند.

وام ودیعه مسکنِ فرزندآوری به کدام خانوارها تعلق می‌گیرد؟

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی در خصوص وام ودیعه مسکن که با هدف تشویق به فرزندآوری در قانون بودجه امسال تصویب شده، آورده است: بر اساس این قانون، امسال قرار است به خانواده‌هایی که فرزند سوم به بعد را در سال گذشته به دنیا آورده یا امسال به دنیا می‌آورند تا سقف ۹۰۰ میلیارد تومان (هر خانواده ۱۵۰ میلیون تومان) تسهیلات ودیعه، ساخت یا خرید مسکن اعطا شود که بر این اساس ۶ هزار خانوار می‌توانند این تسهیلات را اخذ کنند، در حالی که طبق اطلاعات ثبت شده، ۸۰ هزار خانوار دارای ۳ فرزند و بالاتر فاقد مسکن در کشور داریم یعنی صرفاً ۷.۵ درصد مشمولان می‌توانند وام ودیعه مسکن فرزندآوری دریافت کنند.

انتقاد مرکز پژوهش‌ها از اضافه شدن خانوارهای کمتر از ۳ فرزند به وام ودیعه مسکن

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش با انتقاد از افزوده شدن خانوارهای کمتر از ۳ فرزند به مشمولان دریافت وام ودیعه مسکن از محل منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها آورده: در حال حاضر بانک مرکزی در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به علت تعدد تعهدات موجود و عدم کفایت منابع قرض‌الحسنه، از سایر منابع خود نیز نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کرده است.

افزایش مبلغ تسهیلات قرض‌الحسنه مسکن و همچنین خانوارهای تحت شمول بند مذکور (بند «ه» تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۰) به معنای افزایش افراد در نوبت دریافت تسهیلات، خارج شدن ماده قانونی از هدف اصلی حمایت از فرزندآوری طراحی شده و در نهایت به علت ناتوانی بانک در اجرای تعهدات، نارضایتی اجتماعی را به همراه خواهد داشت.

علاوه بر این با توجه به محدودیت منابع موجود اینکه افراد چگونه انتخاب می‌شوند محل سوال بوده و به نظر می‌رسد می‌تواند زمینه ورود تصمیم گیری های مبتنی بر سلیقه بانک‌ها را اعمال کند.

مضافاً اینکه با توجه به افزایش دامنه شمول افراد و محدودیت تسهیلات امکان سوءاستفاده و پرداخت آن برای تعدادی از خانوارها را فراهم کرده است.

آخرین اخبار حوزه مسکن را در صفحه مسکن تجارت‌نیوز بخوانید.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سلام ما خانواده ۵نفره هستیم ومستاجر هستیم یک کارگر ساده هستیم باید چکارکنیم از بس دیگه غصه خوردیم سرطان.گرفتیم به دادماهم برسید

  • ناشناس

    ببخشید کسی که زیر نظر کمیته امداد است و مستاجر و مریض که کمیته هم بهش کمکی نمیکنه با یک بچه بابد چه کار کنه بدون درآمد

  • حسین

    سلام.خیر نبینن.من برا وام ودیعه مسکن بقران قسم از شکم زن و سه تا بچه ام گرفتم سیصدوپنجاه هزار تومن دادم کد رهگیری و کافی نت و تشکیل پرونده دادم ده تا بانک رفتم هر کدوم ی مدل سنگ انداختن جلو پام الان هم فقط خبرش رو میدن.دیگه پیگیری نمیکنن که بانک ها چه سختی هایی میگیرن.اگر سهام عدالت رو میگید بجا ضامن قبول میکنید پس بانک هارو هم وظف کنید که قبول کنن.

  • معصومه اسحاقی

    سلام مایک خانواده ۴نفره هستیم که تازه ۳سال هست که همسرم سرکارمیرود ما با ۲۰میلیون پول پیش خانه امسال دیگه نمیتونیم خانه پیدا کنیم سال قبل برای وام ودیعه اقدام کروم اما املاک گفت صاحب خانه به خاطر مالیات قبول نکرد ماکد رهگیری بگیریم امسال هم که معلوم نیست وام بدن ما با ۲۰ میلیون چطور خانه پیدا کنیم .باتشکر

    • ناشناس

      صوری درست میکردین :/

  • ناشناس

    پس سرپرستان خونواده که زن هستنو بچه دارن کجای این سیستم جا دارن میشه لطفا اینو بگین یا باید سرمونو بزاریم تو وضعیت بمیریم با بچهامون زن سرپرست خونواده هستم با دو دختر بچه مستاجر ….جواب مارو هم بدین بخدا ایرانیم و اهل این مرزو بوم برادر پدر عمو دایی هم خدمت زیره پرچم دارن ولی از الطاف اینچنینی محروم

  • ناشناس

    باسلام بنده ۵۴سالمه خانم ۴۷سالشه ۲۵سال پیش قلبشوعمل کرده بودیم دوفرزندهم حاصل عمرمان هست حالاسومی رابایدازکجاگیربیارم مگه دست خودآدمه … ده ساله که مستاجرهم هستم ازهیچ تسهیلات هم استفاده نتونستم بکنم البته بخاطر پیدانکردن ضامن … فقط هی میگن سه فرزندبایدباشه البته اینم جزعدالتشونه دیگه

  • ناشناس

    فقط خداجوابتونو بده هیچ کاری ب نفع مردم نمیکنید خدا لعنتتون کنه زیرخط فقرمیدونید یعنی ماهی سه میلون پانصد رو کرایه خونه بدن خوردو خوارک یا پوشاک خرج کنن خودتون قضاوت کنید

  • علی امیری

    خداشاهده این حق مانیست که ازخاک وطن دفاع کردیم حالاشدیم مستاجر.نه بیمه داریم.بخاطرکرونابیکارشدیم.البته کسی اینانمیخونه .چون ادم سیرازگرسنه خبرنداره.نمیدونم خداکی بدادما بدبختا میرسه .نه این دنیاداریم .نه اون دنیا.پس تاکی ظلم

  • اهوازی

    با سلام وقتی یکی از شرایط دریافت وام داشتن ضامن کارمند رسمی دولته و اکثر مستاجرا ضامن ندارن فقط نمک رو زخم مستاجر پاشیدنه و طبق آماری که خودشون دادن ۱۵% افرادی که درخواست وام کردن موفق به دریافتش شدن اگه میخواین به مستاجرا کمک کنین وام بدون ضامن پرداخت کنین و درصورتی که قسطش پرداخت نشد از محل یارانه ها وردارین ..پیدا کردن ضامن به سختی پیدا کردن خونه ی اجاره ای هست

  • پری

    من با این حرفا رای نمیدم تو عمر ۴۰ سالم هیچ تسهیلاتی نگرفتم با اینکه تحصیل کرده ی بیکار ومستجرم پس اونایی که مثل من هستن مواظب باشن گول نخورن شناسنامشون کثیف تر بشه