کد مطلب: ۱۶۷۵۵۵

ابلاغ مرحله پنجم بخشودگی سود تسهیلات

ابلاغ مرحله پنجم بخشودگی سود تسهیلات

بانک مرکزی مرحله پنجم بخشودگی سود تسهیلات را ابلاغ کرد که بر اساس آن بانک‌های عامل می توانند تا تاریخ 30 آبان نسبت به تسویه مطالبات پرونده‌های با مانده اصل بدهی تا سقف 100 میلیون تومان اقدام کنند.

بانک مرکزی مرحله پنجم بخشودگی سود تسهیلات را ابلاغ کرد که بر اساس آن بانک‌های عامل می توانند تا تاریخ 30 آبان نسبت به تسویه مطالبات پرونده‌های با مانده اصل بدهی تا سقف 100 میلیون تومان اقدام کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این بخشودگی مربوط به اولویت‌های اول و دوم دستورالعمل اجرایی تبصره 35 اصلاح قانون بودجه سال 1395 و بند «و» تبصره 16 قانون بودجه سال جاری است.

همچنین این بخشودگی تنها برای بدهکاران بانک‌های ملی ایران، صادرات ایران، تجارت، ملت، سپه، کشاورزی و رفاه کارگران است.

به موجب این بخشنامه در ابتدا بانک‌های عامل باید نسبت به بخشودگی سود تسهیلات اولویت‌هایی برای «مانده مطالبات تسهیلات اعطایی یارانه‌ای مورد حمایت دولت بابت حوادث غیرمترقبه و مسکن روستایی» و «مانده مطالبات امهال‌شده آسیب‌دیدگان ناشی از حوادث غیرمترقبه مشمول بندهای (د) تبصره 11 قانون بودجه سال‌های 1393 و 1394 و بند (و) تبصره (13) قانون بودجه 1395» در مورد پرونده‌هایی حداکثر تا یک میلیارد ریال بدهی بابت مانده اصل تسهیلات سررسید شده طی سال 1395 یا قبل از آن اقدام کنند.

همچنین بانک‌های عامل در صورت وجود مازاد منابع پس از اجرای بندهای مورد اشاره از محل سهمیه تخصیصی، می‌توانند به تسویه مطالبات برای تمام پرونده‌هایی که از سوی آن بانک بر روی ‌آنها اقدام حقوقی صورت گرفته، تا سقف 500 میلیون ریال بدهی بابت مانده اصل تسهیلات، تا تاریخ 30‏‏‏‏‏ آبان ماه سال جاری اقدام کنند.

در مرحله اول بخشودگی سود برای تسهیلات کمتر از یک میلیارد ریال تا سقف یکصد میلیون ریال، در مرحله دوم بخشودگی سود تسهیلات برای پرونده‌های تا سقف 250 میلیون ریال، در مرحله سوم برای پرونده‌های تا همین سقف و برای سایر بانک‌های عامل و در مرحله چهارم بخشودگی سود تسهیلات برای پرونده‌های تا سقف 400 میلیون ریال بدهی ابلاغ شد.

بر اساس گزارش عملکرد بانک‌های عامل در زمینه بخشودگی سود، تا تاریخ 6 آبان 1396، به میزان 19.663 میلیارد ریال از سهمیه تعیین شده را، بابت بخشودگی سود 463 هزار و 999 فقره تسهیلات مصرف کرده‌اند.

پس از پایان مهلت تعیین شده و ارزیابی عملکرد بانک‌ها در مورد اجرای قانون مذکور و با توجه به امکان تامین منابع، در مرحله بعدی در خصوص تغییر اولویت‌ها تصمیم گرفته می‌شود.

بانک مرکزی با توجه به کثرت مشمولان قانون مورد اشاره، در ابتدا بخشودگی سود برای مانده مطالبات تسهیلات اعطایی یارانه‌ای مورد حمایت دولت برای حوادث غیرمترقبه، مسکن روستایی و مانده مطالبات آسیب دیدگان ناشی از حوادث غیرمترقبه (که به دلیل خسارات ناشی از حوادث امکان بازپرداخت تسهیلات و سود آن را نداشتند) مدنظر قرار داد.

بنابراین با توجه به محدودیت منابع در نظرگرفته شده در مفاد قانون، این بانک ناگزیر شد اولویت‌هایی را در مفاد دستورالعمل اجرایی مدنظر قرار دهد و بر همین اساس نیز سهمیه بانک‌ها نیز با توجه به تفاهمات به عمل آمده با سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی ‌و دارایی در اسفندماه سال 1395 تعیین و ابلاغ شد.

در راستای اجرای مفاد تبصره 35 قانون اصلاح قانون بودجه سال 1395 و به موجب مفاد بند «و» تبصره 16 قانون بودجه کل کشور در سال جاری، مقرر شد از محل حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با کسر موارد مندرج در قانون، تا سقف 450 هزار میلیارد ریال صرف افزایش سرمایه بانک ها، تسویه بدهی دولت به سیستم بانکی و بخشودگی سود تسهیلات تا یک میلیارد ریال شود.

از این رو بانک مرکزی در تاریخ 21 بهمن‌ماه سال گذشته، با توجه به مفاد تبصره (35) قانون یادشده و آئین‌نامه اجرایی مربوطه، دستورالعمل اجرایی مربوط به بخشودگی سود تسهیلات کمتر از یک میلیارد ریال را با تعیین اولویت‌هایی به بانک‌های عامل ابلاغ کرد.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.