کد مطلب: ۴۶۴۲۴۰

اعتراض سهامداران عدالت به نحوه فروش بانک‌ها و کارگزاری‌ها

اعتراض سهامداران عدالت به نحوه فروش بانک‌ها و کارگزاری‌ها

در حالی که بانک‌ها و کارگزاری‌ها فروش مبلغ سهام عدالت را قطره‌چکانی انجام می‌دهند و هیچ شفافیتی در این زمینه وجود ندارد، رئیس‌جمهور از آزادسازی ۳۰ درصد دیگر تا عید غدیر خبر داده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هشتم اردیبهشت ۹۹ بود که رهبر معظم انقلاب با صدور ابلاغیه‌ای موافقت خود را با پیشنهاد رئیس‌جمهور مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت اعلام کردند. پس از آن دو راه پیش روی هر سهامدار سهام عدالت برای آزادسازی قرار گرفت، یکی روش مستقیم که در این صورت شخص سهامدار، مستقیما مدیریت سهام خود را بر عهده می‌گرفت و دیگری روش غیرمستقیم که در این صورت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مدیریت سهام عدالت را برعهده می‌گرفتند و سهامدار عدالت در عمل، سهامدار شرکت سرمایه‌گذاری استانی می‌شد.

پس از این مهلت انتخاب که بیش از یک ماه نیز به طول انجامید، نوبت به شیوه رسیدن سهامداران به وجه حاصل از فروش این سهام شد. بنا بر اعلام مسئولین مربوطه، امکان فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت فراهم شد و برای این اقدام نیز دو راه تعیین شد.

راه اول وکالت به بانک برای فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت و راه دوم فروش از طریق سامانه کارگزاری‌های رسمی کشور بود. مهلت ثبت فروش سهام عدالت از طریق بانک‌ها در نیمه خردادماه سال جاری به پایان رسید و فروش از سامانه سهام عدالت کارگزاری‌ها، تنها راه باقیمانده برای فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت معرفی شد.

بسیاری از سهامدارانی که ۳۰ درصد سهامشان را فروخته‌اند هیچ مبلغی دریافت نکرده است

بر اساس پیگیری‌ها از سهامدارانی که سهام خودشان را از هر دو طریق فروختند، اطلاعات نشان می‌دهد اوضاع فروش سهام عدالت وضعیت خوبی ندارد. بنا بر گزارش‌هایی که به خبرنگار ما رسیده است بسیاری از کسانی که ثبت سفارشاتشان را در بانک انجام داده‌اند، هنوز هیچ مبلغی را دریافت نکرده‌اند؛ درصد قابل توجهی نیز رقمی بسیار کمتر از ۳۰ درصد ارزش سهام عدالت برایشان واریز شده است.

اما مشکل به اینجا ختم نمی‌شود؛ در ابتدای فروش به نظر می‌رسید کارگزاری‌ها مامن مطمئنی برای فروش سهام هستند و به دلیل اینکه هر سهامدار می‌تواند سهام خود را به صورت تعداد سهم در هر نماد بفروشد، احتمال فروش ارزان‌قیمت آن وجود نخواهد داشت اما این اتفاق نیفتاد و کارگزاری‌ها به فروش قطره‌چکانی سهام روی آوردند.

حسن قالیباف اصل، مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران در این زمینه گفت: حجم ۴۹ میلیون نفری سهامداران سهام عدالت در مقایسه با ۱۰ الی ۱۲ میلیونی که در طول تاریخ کشور به بورس پیوسته بودند رقم بزرگی بود بنابراین برای هدایت آن، این ایده مطرح شد که سفارشات تجمیعی انجام شود و به این واسطه از مشتری محوری به سمت کارگزاری محوری برویم.

کارگزاری‌ها سهام عدالت را قطره چکانی می‌فروشند

بنا بر آنچه گفته شد به نظر می‌رسد دلیل بانک‌ها و کارگزاری‌ها برای عدم فروش و یا فروش قطره چکانی سهام عدالت، رویکرد کارگزاری محوری سازمان بورس است. به این معنی که هر فرد سهامدار نمی‌تواند به صورت مجزا سهام خود را به فروش برساند بلکه باید سفارشات در کارگزاری جمع شود و هر کارگزاری می‌تواند بنا بر شرایط بازار سهام خود را بفروشد. در این میان برخی اخبار غیر رسمی و تأیید نشده حکایت از این دارد که سازمان بورس برای پیشگیری از تحت تاثیر شدید قرار گرفتن بورس از فروش سهام به کارگزاری‌ها محدودیتی برای فروش روزانه قرار داده است و کارگزاری‌ها بر اساس محدودیت‌هایی که شرکت سپرده‌گذاری قرار می‌دهد، حق فروش سهام سهامداران عدالت را دارد.

گواه بر این اخبار، اطلاع برخی سهامداران که تمام ۳۰ درصدشان را فروخته‌اند به خبرنگار ما مبنی بر واریز شدن رقم‌های ناچیزی است که به نظر می‌رسد کارگزاری مربوطه توانسته همان مقدار از سهم سهامدار را بفروشد و به همان میزان واریز نماید. عدم شفافیت در این بین، بزرگترین آسیبی است که سهامداران عدالت را اذیت کرده و دغدغه‌ای را بر دغدغه‌های قبلی آنها ایجاد افزوده است به نحوی که از بین حدود ۲ میلیون نفری که سفارش فروش سهام عدالتشان را ثبت کرده‌اند کمتر کسی می‌داند که دقیقا چه اتفاقی بر سر سهام عدالت آنها آمده است، ۳۰ درصد سهام عدالت آنها چه اندازه بوده است و مبلغ واریزی چه مقدار از کل مبلغی است که باید واریز شود.

حسین فهیمی، سخنگوی سهام عدالت در گفت‌وگویی تاکید کرده که کارگزاری‌های بورسی و کارگزاری‌های مرتبط با بانک‌ها تا پایان این ماه (تیرماه) فرصت دارند به هر مشتری جداگانه پاسخ دهند که مشکل تقاضای فروش ۳۰ درصد سهام عدالت آنها چیست و اگر کسی پاسخی ندهد، برخورد انضباطی با آن کارگزاری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه عمده سفارش‌ها از طریق بانک‌ها انجام می‌شود گفت: کارگزاری‌های مرتبط با بانک‌ها باید به مردم پاسخ دهند و اگر از اول مردادماه کارگزاری‌ها پاسخ ندهند، با آنها برخورد انضباطی می‌شود.

آزادسازی ۶۰ درصدی سهام عدالت منطقی نیست

این اختلالات و نابسامانی در حالی است که اکنون تنها حدود چهار درصد از کل سهامداران، سهامشان را به فروش گذاشته‌اند و حتی شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت نیز هنوز وارد بورس نشده‌اند بنابراین بیش از نیمی از سهامداران سهام عدالت هنوز امکان فروش سهام را ندارند.

همچنین در حالی که هنوز مشخص نیست تکلیف سهم‌هایی که واریز نشده است به چه صورتی خواهد بود، حسن روحانی، ریاست جمهوری اسلامی ایران، از آزادسازی ۶۰ درصدی سهام عدالت در عید سعید غدیر خبر داده است. بر این اساس به نظر می‌رسد شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به عنوان متولی فروش سهام عدالت باید بیش از پیش به سهامداران عدالت پاسخگو بوده و ضمن تلاش برای رفع مشکلات، با ایجاد شفافیت، مکانیزمی طراحی کند که مبلغ به فروش رفته بر اساس زمان و ارزش فروش به هر سهامدار اطلاع‌رسانی شود.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    تجارت اصلا از خودش عکس العملی نشون نمیده ببینیم هس یانیس

  • تجارت

    بانک تجارت چرا واریز نمیکنه وهیچ جوابگو به سوال سهام عدالت نیست میگه نمیدونم به دولت مربوطه آخه این چه کاریه ۶۵ روزه یک ریال هم واریز نشد اخه کجا بریم از گجا بپرسیم هر جا بریم هیچ جوابگو نیست خواهشن پیگیری کنید

  • یاس

    سلام…
    بانک مهر ایران هم ،برای ما که حدود۲ماهه،فروختیم،هیچ پولی،حتی یک ریال هم،واریز نکرده..
    لطفا رسیدگی شود….کسی هم جوابگو نیست.

  • یاس

    لطفاتدبیری شود که بتوانیم شماره تلفن را ویرایش کنیم به بانک مهرایران، مراجعه کرده و شماره را عوض کردم ولی در اطلاعات که میارم،همان شماره قبلی است…

  • ح

    سلام
    واقعا خنده داره
    30 درصد سهام عدالت رو فروختم . بعد از اینکه یک ماه چند تا واریز داشتم که از آخر نفهمیدم قیمت سهامم چند بود و چقدر مونده !!!!!!!!!!!!
    الان نگاه میکنم از یک سهم کلان دو تا سهم داشتم فقط یکی رو فروخته مگه میشه مگه داریم . به جاش رفته سهم های که من انتخاب نکردم برای فروش فروخته . الان من باید سرمو بزنم به دیوار
    پس چرا در سیستم اجازه انتخاب فروش سهم رو به تفکیک هر نماد گذاشتین .
    می گفتین خودمون براتون می فروشم

  • یاس

    یعنی چی من سهاممو ۱۷ تیر فروختم الان یه ماه و نیمه فقط ۳۰۰ واریز شد اونم خورد خورد ۲هزار تومان ۱۰ هزار تومان یعنی چی این کارتون بانک ملت چرا هیچکی پاسخگو نیست الانم ۲هفته هیچ واریزی نداشت ? نیاز نداشتیم که نمیفروختیم این چه کاریه

  • اکبر عزیزی

    اولاً از سایت بسیار ارزنده تجارت نیوز بخاطر منعکس کردن صدای مردم،صمیمانه سپاسگذاریم
    درثانی:
    من ز(۲۹تیر) از طریق “کارگزاری بانک ملت” درخواست فروش زدم،قیمت حدودی سهام عدالت ۲۰میلیون و پانصد هزار تومان بود
    اما دو نکته ی مهم:
    ۱_ الان کل دارایی ۱۷میلیونو۳۶۴ هزار تومان نشون میده
    توسامانه بانک ملت نوشته؛ جمعاً ۱۰میلیونو ۳۶۰هزار از سهامم
    فروخته شده_الباقی سهام هم ۷میلیون تومان نشون میده
    یعنی ۳میلیونو۱۶۴هزارتومان به ضررم شده
    ۲_یک روز بعد از درخواستم فقط۴۰۰هزارتومان فروخته بود که طی ۸روز خوردخورد واریز شد دو تا هم ۹۰۰هزار تومان پس از یکماه و خورده ای، فروش زده
    درواقع از ۶۰ درصدی که فروخته کلاً ۲/۵میلیون واریز کرده
    عکسهاش هم موجوده از روز اول که درخواست فروش زدم از همه چی اسکرین شات گرفتم هر جا بگین عکسهارو میفرستم
    الان کی پاسخگو هست؟
    من شکایت دارم
    تو یه خانواده ۴ نفری بخاطر کم کاری بانک ملت نزدیکه ۱۳ میلیون ضرر کردیم البته در صورتی که که پول حاصل از فروش سهام عدالت رو کامل واریز کنه
    وگرنه بیشتر از اینا ضرر میکنیم
    عوامل محترم تجارت نیوز لطفا کامنت منو حتماً منتشر کنید تا بلکه یه فرجی بشه
    هر کی مثل من این مشکل رو داره و متضرر شده این پیام رو لایک کنه تا مسئولین ببینند
    باتشکر

  • هادی

    با سلام خدا وکیلی نزدیک ۴۸ روزه درخواست فروش سهام عدالت زدم بانک اومد ۲۳۲۰۰ تومان واریزی یکبار ۳۰۴۷۰۰۰ واریزی خب لامصب ها مگه داری صدقه میدین نمی تونی بخری چرا خودت رو میندازی وسط مردم بدبخت میکنی مردم به این پول نیاز دارن اونم یکجا که طرف یه خاکی تو سرش بریزه نه این که خورد خورد قطره چکان تو حلق ملت بدین به والله این بی انصافیه خیر نبینیم هیچ وقت به حق فاطمه زهرا همه تون زمین گیر بشین

  • جانعلی زنداورجوادحصاری

    باسلامنظرممن نگهداشتن سهام عدالت خودم وتااخربهش استفاده نمایم وهیچ وجه قصدفروش ندارم باتشکر

  • سعید

    سلام ، من ۱۵/۶ درخواست فروش سهام دادم فقط سهام یه شرکت فروش رفته که اونم ۲۲/۷ واریز کردن
    سهامی که فروختم ارزش هر سهامش در ۱۵/۶ – ۳۲۰۰تومان بوده ولی
    مبلغ وارزی در ۲۲/۷ با ارزش ۱۹۰۰تومان واریز شده یعنی در پایین ترین شاخص طبق نمودار
    گذشته از تاخیر واریز پول مگه نباید سهامو طبق ارزش همان روز که درخواست دادیم به حساب واریز کنن؟