به گزارش تجارتنیوز، در ادمه اختلاف روزهای اخیر بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و هیات دولت بر سر نحوه افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح، روز گذشته مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیحاتی به خبرنگاران داد.
این توضیحات کوتاه در حاشیه جلسه هیات دولت داده شد و مطابق آن، مسعود میرکاظمی در صحبتهایی که به سختی قابل شنیدن است، گفت: قانون حکم کرده است که انجام بگیرد، بحث مربوط به صندوق تامین اجتماعی است و صندوق به دولت مربوط نیست. این بخش مربوط به هیات مدیره (هیات امنای) سازمان است و طبق مصوبات قانونی انجام میشود. ممکن است تاخیری اتفاق بیفتد اما در نهایت خارج از قانون نیست.
با توجه به کشدار شدن موضوع اختلاف افزایش حقوق بازنشستگی و ورود بحث برانگیز مجلس شورای اسلامی به ماجرا، در مجموع از صحبتهای روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه مطلب جدیدی بدست نمیآید و معلوم نمیشود که بلاخره دولت در مقابل این مسئله چه راهکاری در پیش گرفته است.
حرفهای نامعلوم رئیس سازمان برنامه
این نقل قول کوتاه به همراه توضیحاتی درباره طرح رتبه بندی معلمان از روز گذشته مدام درحال بازنشر و دست به دست شدن در شبکههای مجازی است. با وجود این همرسانی اما بازنشستگان معترض نیز از این توضیحات چیزی متوجه نمیشوند.
به صورت دقیقتر از شنیدن صحبتهای مسعود میرکاظمی معلوم نمیشود که آیا دولت اشتباه خود را پذیرفته است؟ آیا قرار هست مصوبه بحث برانگیز افزایش ۱۰ درصدی مستمریها تغییری بکند؟
در این رابطه علی دهقانکیا، مسئول کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان تهران به تجارت نیوز گفت: صحبت اخیر رئیس سازمان برنامه و بودجه را به فال میگیریم، انتظار داریم منظور از قانونی که آقای میرکاظمی در مورد افزایش حقوق کارگران بازنشسته راجع به آن صحبت کردند همان ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی باشد که سالهاست مبنای تعیین دستمزد کارگران شاغل و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی است.
نظر رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از این حیث حائز اهمیت است که از یکسو به دنبال استعفای حجتالله عبدالملکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اکنون زیر نظر سرپرست اداره میشود و از سوی دیگر نیز در ماههای گذشته پیشنهادات و توصیههای این سازمان نقش موثری در تغییر حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان داشته است.
دلیل اهمیت موضوع
دعوای بازنشستگان تامین اجتماعی و هیات دولت از زمانی آغاز شد که هیات دولت برخلاف مصوبه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگان سایر سطوح بگیر را به جای ۳۸ درصد تنها ۱۰ درصد افزایش داد. واکنش سراسری بازنشستگان معترض باعث شد تا کمیسیون تطبیق مقررات مجلس موضوع را بررسی کند.
نتیجه این بررسی هفته گذشته منتشر شد و به موجب آن مجلس جانب بازنشستگان را گرفت و رای به ابطال مصوبه هیات دولت داد.
این وضعیت مبهم بعد از آن به وجود آمد که دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت مدعی شد: تا زمانی که شخص رئیس مجلس این موضوع را به صورت رسمی ابلاغ نکند، نظر هیات تطبیق مقررات جنبه مشورتی خواهد داشت و تغییر مصوبه به استناد این نظر الزام آور نیست.
پیش از ورود مجلس به ماجرا نیز شماری از بازنشستگان در اعتراض به این وضعیت شکایتهایی را در دیوان عدالت اداری ثبت کردهبودند.
دولت چه تصمیمی خواهد گرفت؟
عقب نشینی هیات دولت در برابر نحوه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی موضوعی است که برخی صاحب نظران با شک تردید به آن نگاه میکنند.
علیرضا حیدری، نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری پیش از این به تجارتنیوز گفت: به توجه رویکرد اقتصادی دولت و برنامه کنترل قدرت خرید، بعید است با نظر مجلس شورای اسلامی، دولت افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی را بازبینی کند.
در مقابل افرادی مثل محمد حسن زدا، معاون فنی و درآمد و سرپرست پیشین سازمان تامین اجتماعی نیز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: با انتشار تصمیم کمیسیون تطبیق مقررات مجلس، دولت راهی غیر از عقب نشینی ندارد.
دولت علیرغم علم به غیرقانونی بودن مصوبه خود مبنی بر تغییر در مصوبه هیات امنا سازمان تامین اجتماعی و شورایعالی کار همچنان به اقدام غیر قانونی خود اصرار میورزد و چندین میلیون بازنشسته و خانواده آنان را در تنگنا قرار داده است اینگونه برخورد با قشر ضعیف و مظلوم جامعه تبعات سوء اجتماعی را در بر خواهد داشت وقتی شاغلین میبینند با پیشکسوتان جامعه بعد سی چهل سال خدمت اینطور برخورد میشه و علنا حق و حقوق آنان آنهم توسط دولت مدعی عدالت پایمال میشه نباید انتظار خدمت صادقانه را از آنان داشت سازمان تامین اجتماعی نهادی غیر دولتی بوده و سرمایه و هزینه کرد آن هیچ ارتباطی به دولت ندارد و باید قانون اینکه مصوبات سازمان باید به تصویب هیات دولت برسد اصلاح شود تا بهانه ای برای دخالت دولت نباشد و این یک قانون و قاعده است که هر کسی بیشتر حق بیمه پرداخته بیشتر حقوق و مستمری دریافت خواهد کرد دولت فقط مسوول اعلام نرخ تورم بوده تا دستگاههای مربوطه حقوق و خدمات خود را نسبت به نرخ تورم وفق دهند نه اینکه حقوق بخشی از افراد جامعه را 57 درصد و بخش دیگر را 10 درصد افزایش دهند کجای این تصمیم عدالت است عین ظلم فاحش است آیتمهایی که موجب گردیده حقوق فردی نسبت به فرد دیگر فرق داشته باشد عبارت است از سابقه , سن , سواد ,ایثارگری , عایله مندی و غیره که در طول خدمت و طبق مقررات اعمال شده است نزدیک کردن میزان دریافتی حقوق افراد که عدالت نیست این قانون کمونیستی است عدالت یعنی قرار گرفتن هر چیزی در جای خودش . رییسی با این مصوبه ساختار شکنی نموده و عملا خلاف قانون انجام داده است و متاسفانه نظام تک قطبی مشکل اش همینه وقتی قوه ای خلافی انجام میده یا قبلا با دیگر قوا هماهنگ میشه و یا هوای همدیگر را همیشه دارند و هیچ اعتراضی و انتقادی و یا برخوردی نمیشود و متاسفانه این مردم هستند که حقوقشان پایمال میشود و آنچه بجایی نمیرسد فریاد است .
دولت یک قانون شناس خوب در رابطه با زنشتگان تامین اجتماعی پیدا کند تا قانون را برای رئیسی توضیع دهد
دولت با موسفید ها لج افتاده میخواد مو سفید ها این بار با شعار های مرگ بر را شروع کنند موسفیدها جیزی ندارند از دست بدهند چون دولت از جیب بازنشسته ها دزدی کرده بی قانونی کرده لطفا با نان بازنشسته ها بازی نکید بد می بینید وضع مملکت را بهم نزنید لطفا
رئیس برنامه و بودجه کاملا صحیح فرمودند صندوق تامین اجتماعی ارگانی خصوصی است و دولت حق دخالت در تصمیمات هیات امنا ندارد اما جالب اینجاست که تامین اجتماعی از نظر دولت شتر مرغ است هرجا به ضرر دولت است شتر میشود و هر وقتبه نفعش باشد مرغ است بنده چهل سال است نتوانستم یک جواب واضح از دولت یا وزیر بشنوم که تامین اجتماعی بلاخره خصوصی است یا دولتی شمارا بخدا تکلیف این ارگان را معلوم کنید
با سلام چرا جهت ایجاد عدالت در توزیع درآمد بین کارکنان ضریب 7 سقف بیمه را به 5 کاهش نمی دهند تا اختلاف دریافتی شاغل و غیر شاغل کمتر شود این که به عدالت نزدیکتر است. زیرا تعداد شاغلین بیش از بازنشسته ها می باشد.
سلاوقت بخیربله واقعا مابازنشستگان خلی زندگی برامون یخت شد به ماکمک کنید ماهم خانواده داریم وبایدزندگی کرد
دراکثرسازمانها یا شرکت هامثل سازمان بازنشسته که به دولت ارتباط نداره تا ۶0درصد افزایش داشتن توروم زا نیست ولی برای بازنشسته بیچاره تورم زا میشوداز خدا بترسید حق میخوردن ندارهخجالت بکشید
اقای میرکاظمی
دارید در اجرای قانون مشکل تراشی میکنید قطعا تبعات این قلدری ها و خلاف کاری ها شما را میسوزاند
اقای رییسی شما که در انتخابات دم از عدالت و حق کارگران میزدی هنوز ی سال از وعده هایت نگذشته ما بازنشسته ها و عموم مردم بشما اعتماد کردیم اگر بخاهی به اعتماد ما خیانت کنی شما و اطرافیانتان پشیمان میشوید هم در دنیا هم در اخرت ماکه چیزی برای از دست دادن نداریم بترسید از شکم گرسنه که ایمان ندارد
به نظر من علت تعویق افزایش حقوق بازنشستگان، نتیجه گزینش های غیر اصولی در پست های کلیدی است.که چوب آنرا ما بازنشستگان تامین اجتماعی حالا داریم می خوریم. علم بهتر است اما تجربه بهتر از علم است . کسانی که از هردوی آنها برخوردار باشند بهترین است .پس آنهایی که اطلاعات کافی در مورد مفاد قانون کار و تامین اجتماعی بصورت عملی و تئوری ندارند انتظار بیش از این را نمی توان داشت. صندوق سازمان مختص کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی است و هیچ ربطی به بودجه دولت ندارد .بودجه این صندوق از کسورات بیمه کارگران در زمان اشتغال تامین می شود. و میزان حقوق آنها نیز برمبنای میزان بیمه واریزی و سوابق زمان اشتغال محاسبه و از محل همان صندوق پرداخت می گردد.
این سازمان هیات مدیره و هیات امنا و شو رای عالی کار و ….. دارد.که نماینده قانونی بازنشستگان هستند. ودر انحصار مفاد قانون تامین اجتماعی اقدامات خود را انجام می دهند.ما بازنشستگان نیز تابع قانون تامین
اجتماعی هستیم و از آن تبعیت می کنیم.و در چارچوب آن قانون حقوق حقه خود را خواستاریم.حقوق ما بازنشستگان سایر سطوح در مقابل حقوقهای نجومی برخی از مدیران که از آن برخوردارند خیلی ناچیز است امیدواریم به آنها رسیدگی شود.چون از محل بیت المال است .و بیت المال متعلق به همه ملت است یعنی همه ملت باید رضایت داشته باشند. لطفا”اجازه بفرمایید ما بازنشستگان سایر سطوح نیز بیش از این در انتظار افزایش حقوق قانونی خود نباشیم. چون ما هم امثال شماها حق حیات داریم . و نمی خواهیم با این گرانی کمر شکن و تورم جاری بیش از این در پیش خانواده خود احساس شرمندگی کنیم.
متشکریم