کد مطلب: ۴۶۶۹۳۱

انحلال یک شرکت زیرمجموعه شستا / سرمایه سهامداران تازه‌وارد برباد رفت؟

انحلال یک شرکت زیرمجموعه شستا / سرمایه سهامداران تازه‌وارد برباد رفت؟

خبر انحلال شرکت سولیران، شرکتی که زیرمجموعه شستا محسوب می‌شود، آن‌قدر برای سهامدارانش شوکه‌کننده بود که برخی تازه‌واردان بورس را به تکاپو انداخت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، همان زمانی که شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) در بورس عرضه شد، یکی ازمدیران شستا اعلام کرد تعدادی از شرکت‌های زیرمجموعه شستا زیان‌ده باقی مانده‌اند که تکلیفشان به زودی مشخص می‌شود.

حالا و با گذشت ۵ ماه از این اظهارات، مدیران شرکت‌ سولیران تصمیم خود را مبنی بر انحلال آن عملی کرده‌اند. خبر انحلال سولیران در حالی که تا روز قبل از آن برخی سرمایه‌گذاران در صف خرید سهام این شرکت قرار داشتند، موج انتقادهای فعالان بازار و همچنین هشدار کارشناسان بورس را به دنبال داشته است.

به گفته کارشناسان، علت اصلی زیان سهامداران در این شرایط مراجعه نکردن آنان به اطلاعیه‌های سامانه کدال است؛ سامانه‌ای که گزارش‌های گذشته‌نگر شرکت‌ها در آن منعکس می‌شود. فعالان بازار سرمایه می‌گویند درصد زیادی از تازه‌واردان یا از وجود سامانه کدال اطلاعی ندارند یا ترجیح می‌دهند به توصیه دیگران برای خرید یا فروش سهام توجه کنند.

سولیران یک شبه منحل نشد

وحید روشن‌قلب، مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار در این باره گفت: انحلال شرکت سولیران دلایل مختلفی دارد؛ این‌طور نبود که این شرکت یک‌شبه منحل شود. او ادامه داد: اگر سوابق شرکت سولیران را درکدال بررسی کنیم، کاملا واضح است که این شرکت در چه وضعیتی قرارداشته است. قرار بود چند بار مجمع فوق العاده این شرکت برای بررسی موضوع انحلال برگزار شود؛ اما با توجه به اینکه گزارش حسابرس آماده نبود، تشکیل مجمع برای بررسی و نتیجه‌گیری نهایی در مورد تداوم فعالیت سولیران به تعویق افتاد. روشن‌قلب افزود: هیات‌مدیره شرکت به این نتیجه رسیده که سولیران نمی‌تواند سودده باشد و با توجه به میزان بدهی‌های آن تصمیم به انحلال گرفته‌اند.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس به شایعاتی که در مورد پرداخت بدهی سهامداران شرکت سولیران وجود دارد، اشاره کرد و گفت: بعد از کسر بدهی‌های شرکت اگر پولی باقی بماند به سهامداران پرداخت می‌شود؛ ضمن اینکه معمولا شرکت‌هایی که در چنین وضعیتی قرار می‌گیرند بعد از تسویه بدهی نمی‌توانند پول سهامداران راپرداخت کنند، اگرچه شرایط شرکت‌ها قابل قیاس با یکدیگر نیست.

این مقام مسوول در بازار سرمایه با اشاره به ورود سرمایه گذاران جدید به بورس اعلام کرد: متاسفانه برخی سهامداران تازه‌وارد به بورس نمی‌دانند برای سرمایه‌گذاری در یک شرکت می‌توانند با مراجعه به کدال درمورد وضعیت دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت مورد نظرخود اطلاعات کافی به دست آورند. از این رو با تبلیغات افراد سودجو نقدینگی‌شان را صرف خرید سهام شرکت‌هایی می‌کنند که معلوم نیست تا چه زمانی می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

روشن قلب در پاسخ به اینکه احتمال انحلال چند شرکت دیگر و خروج آنها از بازار سرمایه وجود دارد، گفت: تا این لحظه شرکتی درخواست انحلال نداده، اگرچه وضعیت و سوابق شرکت‌ها در کدال گویای همه چیز است.

برخی شرکت‌ها دارایی چندانی ندارند و در شرایطی نیستند که بتوانند در درازمدت به حیات خود ادامه دهند؛ به همین دلیل صاحبان سرمایه با آگاهی بیشتری باید وارد این بازار شوند و بر اساس تبلیغات بی پایه و اساس، نقدینگی شان را وارد هیجانات بازار نکنند.

تازه واردان به کدال توجهی ندارند

الهام محبی، از کارشناسان بازار سرمایه در این باره گفت: افرادی که به تازگی وارد بورس شده‌اند به بررسی عملکرد شرکت‌ها علاقه‌ای ندارند و فقط با توصیه اطرافیان و دوستان به خرید و فروش سهم اقدام می‌کنند.

او ادامه داد: به جرات می‌توان گفت ۹۰ درصد تازه‌واردان به اطلاعیه‌های کدال مراجعه نمی‌کنند و اطلاعاتی درباره وضعیت سود و زیان شرکت دردست ندارند. علاقه این افراد معرفی سهم و در حقیقت گرفتن سیگنال از دیگران است.

محبی افزود: دراین شرایط هم سهامداران هم بورس باید ادبیات مشترکی ایجاد کنند تا سهامداران دلیل مراجعه نکردن به کدال را دشواری برای درک اطلاعیه‌ها و صورت‌های مالی ندانند.

به گفته این کارشناس بورس، درحال حاضر عمدتا قدیمی‌ترها و آن دسته از افرادی که تحصیلاتی در زمینه حسابداری دارند به این اطلاعیه‌ها مراجعه می‌کنند. افرادی که بدون تحقیق وارد عرصه معاملات می‌شوند و اطلاع کافی از روند بازار ندارند تجربه تلخ سهامداران شرکت سولیران را تکرار می‌کنند.

مگر می‌شود یک‌شبه و بدون ارسال هشدار قبلی بورس به سهامداران شرکتی منحل شود؟ اگر به اطلاعیه‌های شرکت سولیران درکدال مراجعه کنیم، مشخص است که این شرکت در وضع مناسب مالی قرار نداشته و تا پایان خرداد ۹۹ زیان‌ده بوده است.

بنابراین اگر سهامداران قبل از اقدام برای خرید سهام، به سامانه کدال مراجعه می‌کردند و رقم زیانی را که برای هر سهم کنار گذاشته شده بود؛ می‌دیدند، ازخرید و سرمایه‌گذاری منصرف می‌شدند.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • خداشناس

    وهمچنین الکی نگران نباشید ریسک بورس که میگن یکیش همینه سهامدارا بدونن فقط یک شرکت منحل شده همین من خودم خریدم امروز اول سود داد به ۶هزارو خرده ایی رسید ۵۰هزار خورده ایی سود داد لذا بعد به ۵۷۰۰خرده ایی رسید که ۶۰ هزار خورده ایی منفی شد همین الکی نگران نباشید خداوند همانگونه که میبینید مالک وگردانند ومدیر جهان وجهانیان است پس روزی یک بنده حقیر را قط نمیکند

  • ناشناس

    مردم فقط یه شرکت منحل شده نگران نباشید سهام شما کلا صفر نمیشه بجای حرص خوردن وسکته کردن خدارا یاد کنید

  • ریدی

    حقوق به ریال میگیریم خریدمون با تومن بقران شرم اوره دولت بی صاحب

  • امیرخان

    پنج ماه از سال گذشته ،شرکتها طرف مدت سه ماه بعد از سال مالی،باید صورتهای مالی حسابرسی شده رو روی کدال قرار بدن،ولیز الان مرداد هست،هنوز اینکار رو نکرده؟؟؟یا همین شرکت و….اون اقایی که میگه پی به ای منفی نشانه ورشکستگی هست هم سواد چندانی نداره،یه شرکت ،یه ریال هم زیان داشته باشه،بگی به ای شرکت منفی میشه!!!زیان باید از نصف سرمایه بیشتر باشه،،اونم شرکت می تونه افزایش سرمایه بده،و از زیان و ورشکستگی نجات پیدا کنه مقل خودرو!!!،ملاک گزارش حسابرس،صورت سود وزیان ترازنامه است!!نه پی به ای منفی پارسال،،،شلرد هر سهم ده ریال زیان داشتن،تو سه ماه گذشته هر سهم بالای دویست سود تولید کرده!!!یا خکاوه،و…..!!پس زیان باید هر نصف سرمایه بیشتر باشه،و شرکت تو پنج ساله گذشته تجدید ارزیابی انجام داده باشه!!!نه ده ریال،و بیست ریال،زیان،

  • ناشناس

    دوستان توجه کنند که بازار پایه ی فرابورس شفاف نیست از نمادهایی که در این گروه قرار گرفته اند سهم نخرید بخصوص پایه قرمز فرابورس
    چرا که شرکت های نیمه ورشکسته و ورشکسه در این بازار فعالیت می کنند

  • نوید

    این خبر در روند معاملاتی شستا تاثیری نداره. شستا تنها یک زیر مجموعه نداره که قراره باشه بایک انحلال کلا بریزه. این شرکت قبل از ورود شستا زمزمه های انحلالش بود و در کل دخل آنچنانی باهم ندارن.
    یک صحبتی هم با اون دوستانی دارم که از افت شستا و ریزشش دارن ذوق میکنن. برادر شستا اگه منفی باشه شاخص بورس و روند بازار اصلاحی میشه پس توام تو هرسهمی باشی میری تو ضرر زیاد خوشحال نباش

  • اسناد

    کانال های تلگرامی را تعطیل کنید خیلی ها رو بیچاره کردن

    • ناشناس

      شما وقتی از بیچارگی در میای که بفهمی همه چی دست خودت بوده.

  • جهانبخش

    متاسفانه همه توطئه توهم دارند
    نکنه انتظار دارید تمام شرکت ها آنهم در دوره تحریم و کرونا سود ده باشند
    یا تصور میکنید توی بورس پول ریخته شده و با خیال راحت فقط درو میکنید
    نه عزیزان …
    مگر نمیگنند سیگار و نوشابه مضر هست پس چرا فروش رکوردشکن دارند
    وقتی میگویند حداقل آموزش الفبای بورس را بیاموزید برای این روزهاست
    سامانه کدال به طور دقیق گزارش های ۳ماهه شرکت ها رو منتشر میکند
    شرکت های زیانده رو مشخص می‌کند
    و…
    ولی وقتی طرف خودش برای خرید سهام شرکت هایی که مشمول ماده ۱۴۱ هستند و سازمان بورس ۱۰۰ دفعه اخطار میدهد صف میکشند دیگر جای هیچگونه اعتراضی باقی نمی‌ماند
    ضمن اینکه نمیشود هر شرکت رو بخاطر زیانده بودن از بورس اخراج کرد
    شاید سال بعد شرایط شرکت عوض شد که نمونه اش بسیار است
    ولی شرکتی که زیان انباشته اش از نصف سرمایه اش بیشتر شده است باید با ریسک بسیار بالا سراغ آنها رفت
    نمونه اش ولیز که الان زیان انباشته اش از سرمایه اش پیشی گرفته ولی همچنان بعضی افراد عاشق سینه چاک آن هستند
    در کل یادتان باشد تا جای ممکن سراغ سهم هایی که زیانده سنگین هستند نروید مگر از برگشت شرایط آن مطمئن باشید

  • ناشناس

    خساپا و خودرو هم کمتر از یکسال دیگه و در اوج یک رشد شارپی دیگه منحل میشن، حواستون باشه

  • raoof

    چه کارشناسای باحالی….شرکت زیرمجموعه شستا در بورس به سادگی پول مردمو جمع گرده رفته، نه که ضرر کنه!!
    مردم رو به بورس کشوندن حالا میگن باید حواسشون جمع میکردن
    خب آدمای ناحسابی، اگه مردم نتونن به شرکتهایی که از فیلتر بورس رد شدن اعتماد کنن، پس برا کدومشون دیگه میشه پول خرج کرد!
    یعنی برای یه اشتباه مدیریتی و نظارتی، همه برن یه کار تخصصی رو یاد بگیرن!!