کد مطلب: ۵۴۰۰۹۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

نرخ تورم ۲ برابر پیش‌بینی همتی / اوضاع اقتصادی در ماه‌های آینده بدتر می‌شود؟

نرخ تورم ۲ برابر پیش‌بینی همتی / اوضاع اقتصادی در ماه‌های آینده بدتر می‌شود؟

رئیس کل بانک مرکزی تورم ۲۲ درصدی را هدف‌گذاری کرده بود که نسبت به پیش‌بینی پژوهشکده آمار فاصله معناداری دارد، حتی اقتصاددانان نیز تورم بیش از ۳۰ درصدی را برای امسال در نظر گرفته‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، پیش‌بینی‌های نرخ تورم برای ماه‌های آینده ارقام متفاوتی دارد، رئیس کل بانک مرکزی روی نرخ ۲۲ درصد هدفگذاری کرده بود، اقتصاددانان پیش‌بینی تورم بیش از ۳۰ درصدی دارند و پژهشکده آمار ارقامی بیش از این مقادیر را گزارش می‌دهد.

رئیس کل بانک مرکزی: ۲۲ درصد

یکی از پیش‌بینی‌ها درباره نرخ تورم را رئیس کل بانک مرکزی داشته، او در سال قبل ۳۰ مرتبه درباره نرخ تورم اظهارنظر کرده و رقمی را برای تورم پیش‌بینی کرده که روند تورم حتی نزدیک آن نیز نشده است.

او پیش‌بینی کرده بود که تورم سالانه تا ماه بعد به ۲۲ درصد می‌رسد. عبدالناصر همتی در روز ۱۸ آذر سال قبل گفت: ما بر مبنای دلار نیمایی ۱۷ هزار تومان پیش‌بینی کردیم که تورم متوسط یک‌ساله منتهی به خرداد ۱۴۰۰ را به ۲۲ تا ۲۴ درصد برسانیم و تا آن زمان ۶ ماه فرصت داریم.

حالا یک ماه تا زمان وعده داده شده رئیس بانک مرکزی مانده و نرخ تورم سالانه طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران در پایان فروردین به ۳۹ درصد رسیده است. قطعا در ماه‌های اردیبهشت و خرداد نرخ تورم از ۳۹ درصد تا ۲۲ درصد کاهش پیدا نمی‌کند.

اقتصاددانان: بالای ۳۰ درصد

اقتصاددانان نیز در گفتگو با تجارت‌نیوز تورم بیش از ۳۰ درصدی را پیش‌بینی کرده‌اند. علی سرزعیم پیش از امسال پیش‌بینی کرده بود که اگر در بودجه اتفاقات بدی رخ ندهد، نباید تورم بالایی داشته باشیم که احتمالا روی نرخ ۳۷ درصد باشد.

فرشاد فاطمی پیش‌بینی کرده بود که حداقل تورم ایران در امسال بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است. کمیل طیبی نیز معتقد است که کاهش شارپی نرخ تورم اتفاق نمی‌افتد و ممکن است تورم در دامنه ۳۰ تا ۴۰ درصد نوسان کند.

پژوهشکده آمار: ۴۲ تا ۴۷ درصدی

پژوهشکده آمار نیز به تازگی در گزارشی پس از تحلیل نرخ تورم در سال‌های گذشته سه سناریو را برای پیش‌بینی نرخ تورم تا شهریور امسال مطرح کرده که به این شرح است:

سناریوی اول، بدبینانه: با استفاده از الگوی مشابه ماه‌های ابتدایی سال ۹۹، تورم سالانه تا شهریور امسال با افزایش حدود ۹ پله‌ای به نرخ ۴۷/۵ درصد می‌رسد اما تورم نقطه‌ای تنها یک پله پایین می‌آید. در این سناریو در پایان خرداد تورم به بیش از ۴۲ درصد می‌رسد.

سناریوی دوم، خوشبینانه: با استفاده از الگوی مشابه ماه‌های ابتدایی سال ۹۵ است، در این حالت خوشبینانه تورم سالانه تنها چهار پله رشد می‌کند و به نرخ ۴۲٫۵ می‌رسد و تورم نقطه‌ای نیز با کاهش ۲۰ پله‌ای نرخ زیر ۳۰ درصد را ثبت می‌کند.

سناریوی سوم، محتمل‌ترین: پیش‌بینی می‌شود که روند افزایشی نرخ تورم سالانه ادامه داشته و در شهریور ۱۴۰۰ به ۴۵٫۱ درصد برسد ولی روند صعودی نرخ تورم نقطه‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۰ در عدد ۴۷٫۷ درصد متوقف شده و در شهریور ماه به ۳۹٫۱ درصد می‌رسد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    جلوتورم رابگیریدنه اینکه حرف بزنیدذوق زده شودگرانی نان شب نانوایان گران کرده و حال دستورافزایش راداده ولی دست نگه داشته اندتادستوربسایددرسالیکبازبه حقوق اضافه و گرانی درسال ۴ نوبت

  • ناشناس

    زمانی که سهام ارزش ذاتی داشته باشد بورس است ،این فعلا بازی عده ای با پول در مکانی خاص است ،واز نظر شرعی این بازی شبهه دارد ،

  • ناشناس

    یا خدا مردم را دریاب

  • ناشناس

    همه بدبختی از طرف تو رییس بانک مرکزی هستش خدا از تو و امثال تو نگذره

  • ناشناس

    جلوی واردات بسته انتظار دارن تورم کاهش یابد
    خوش به حال انحصار طلبان
    امیدوارم با اتمام کار این دولت رئیس بانک مرکزی برکنار بشه انشاالله

  • ناشناس

    پولاتون دست بنیاد مستضعفانه نه بانک مرکزی بندگان خدا معنی بنیاد مستضعف همینه برا شماست بکام کی؟

  • ناشناس

    هر کی رفته بورس سهام خریده ..لابد پول داشته..هموطن عزیزی که پول میدی سهام می خری!!! .‌این چه کار یه ،همون پول رو خرج زندگیت ‌ بکن ،برای چی میخوای هی زیادش کنی

  • ناشناس

    موقعی که هیچکس سر جای خودش نباشه بهتر از این نمیشه

  • ناشناس

    باسلام. ارقام مرکز امار ایران و بویژه پژوهشکده امار از تورم با توجه به وضعیت کرونا طی دوسال گذشته و اینکه مامورین باید چهره به چهره قیمت گیری را سوال کنند و طی ماه های متمادی در سال گذشته یا مامورین کمتر مراجعه نموده اند و یا مغازه ها بدلیل اوضاع نامناسب بسته بوده اند و یا مردم کمتر به مغازه ها مراجعه کرده اند چون سطح درامد مردم تغییر کرده است, با انحراف میانگین زیادی مواجه شده و اصلا قابل اتکا نیست.
    اساسا اطلاعات مرکز امار برمبنای خوداظهاری صورت میگیرد که با توجه به سطح عمومی نارضایتی ازعملکرد دولت اطلاعات درستی را مردم به مامورین پرسشگر نمیدهند.
    باید به سیستم فروش مراکز و فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های دارای سامانه حسابداری وصل شد و نرخ فروش کالاها را بدست اورد
    از طرفی عادت بدی شکل گرفته که کارخانه قیمت روی جلد را 10 تا 20 ارصد بیشتر درج میکند و خورده فروشها با روی جلد میفروشند و فروشنده های عام مثل فروشگاه های زنجیره ای با درصدهای متفاوت تخفیف.واین موضوع معدل قیمتی را در کالاها با واریانس کاذب مواجه میکند. چون بالاخره قیمت تمام شده کالا و قیمت نهایی خورده فروشی معلوم نیست.
    عمده مشکل همان مشکل اول است که تورم کف جامعه را نمیشوددر پژوهشکده براورد کرد. اصلا این موضوع تورم , متغییر سری زمانی نیست که روند داشته باشد. شُک ها و تصمیمات لحظه ای و معادلات نامتجانس اقتصادی ناشی ازسایر شرایط جامعه( یک هو بحث برجام بازمیشود یا یک هو ارز بالا پایین میشود و ..) شرایط سری زمانی را بهم میزند. لذا اصلا قابل اتکا نیست.

  • ناشناس

    باسلام و احترام. اینکه نه نظر همتی. نه نظر پژوهشکده ها و نه نظر اقتصاددانان درست نیست. نشان میدهد که ما هنوز نفهمیده ایم که متغییر تورم را نمیشود در معادلات و فرمولها گذاشت و پیش بینی کرد.
    تورم ناشی از تصمیمات غیربرنامه ای دولتهاست.
    مادامیکه دولتها برنامه منظم و ثبات سیاستهای پولی و مالی نداشته باشند. ثبات سیاستهای رفتاری هم ندارند. وقتی شما ثبات سیاست رفتاری نداشته باشید نه رشد اقتصادی را میتوانید محاسبه کنید و نه تورم را کنترل و پیش بینی.
    اول برنامه ها را درست کنید. بعدا بروید سراغ نظرات اقتصاد دانها( اقتصاد خوانها) و اینده نگریها.
    وقتی وضع حال حاضر اشفتگی و اعوجاج دارد و برای فردا معلوم نیست. صحبت از پیش بینی ناشی از ….الله اعلم.