موضوعات داغ: # ایران و عمان # بورس کالای ایران # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # ارزش معاملات بورس # بازدهی بورس # اعتصاب کامیون‌داران # آمریکا

اوضاع بحرانی حفظ باغات شیراز و درخواست برای اقدامات فوری

اوضاع بحرانی حفظ باغات شیراز و درخواست برای اقدامات فوری
حفظ باغات شیراز با توجه به وضعیت بحرانی و افزایش ساخت و ساز غیرمجاز به یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان و مردم تبدیل شده و اعضای شورای شهر خواستار اقدامات فوری برای حفظ باغات شیراز هستند.

به گزارش تجارت نیوز، ابراهیم کمالی در نطق پیش از دستور خود در یکصد و نود و ششمین جلسه علنی شورا، وضعیت بحرانی باغات شیراز را فاجعه زیست محیطی خواند و هشدار داد: دیگر باغی نمانده است.
وی با انتقاد از بی توجهی مسئولان، ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری های غیرقانونی باغات، خواستار تشکیل جلسه فوری با حضور مقامات قضایی و امنیتی شد و از مردم و کنشگران خواست به نجات آخرین باقیمانده های باغات تاریخی شیراز کمک کنند.
کمالی با بیان اینکه اگر هر روز برای باغات شیراز مرثیه بخوانیم، کم است، نسبت به نابودی سریع این میراث سبز هشدار داد و گفت: گردشگران برای دیدن پل و آسمان خراش به شیراز نمی آیند؛ آنها انتظار شهری سبز و تاریخی دارند.
وی با اشاره به از بین رفتن روزانه 24 مترمربع از باغات شیراز، تأکید کرد: مردم شیراز همیشه خواستار حفظ باغات بوده اند، ولی در برابر چشمان بی تفاوت مسئولان، هکتارها باغ سوخته و جای درختان، سازه های بتنی رشد کرده است.
وی نمونه های عینی مانند تغییر کاربری غیرقانونی باغات قصردشت به مدرسه و رستوران (مدرسه مهرتابان و رستوران رزگلد) را مثال زد و گفت: این تخلفات دهها سال است ادامه دارد، اما کسی پاسخگو نیست.
عضو شورای شهر شیراز با انتقاد از ضعف اجرایی قوانین، از جمله عدم اجرای آرای قطعی کمیسیون های ماده 100 و دیوان عدالت اداری، گفت: گشت های همپوشان عملاً بی خاصیت اند و بسازبفروش ها از خلأهای قانونی سوءاستفاده می کنند.
وی افزود: 10 ماه از دستور تشکیل ناحیه ویژه باغات گذشته، اما تنها یک تابلو نصب شده است.
عضو شورای شهر شیراز صریحاً اعلام کرد: به این نتیجه رسیده ایم که مسئولان اراده ای برای حفظ باغات ندارند.
کمالی با اشاره به نبود آمار دقیقی از مساحت و تعداد باغات شیراز، گفت: وقتی حتی آمار رسمی وجود ندارد، چگونه می توان انتظار اقدام مؤثر داشت.
وی خواستار تشکیل جلسه اضطراری با حضور دادستان، استاندار، و نیروهای انتظامی شد و هشدار داد: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا تنها نام باغات شیراز در کتابهای تاریخ باقی می ماند.
عضو شورای شهر شیراز همچنین به مدارس پرهزینه در دل باغات اشاره کرد که با سوءاستفاده از فضای سبز و آب شهر، شهریه های کلان دریافت می کنند و گفت: سه مدیرکل آموزش و پرورش در دو سال اخیر تغییر کرده اند، اما هیچکدام به شورای شهر پاسخ نداده اند.
وی در پایان از مردم، دانشجویان، و کنشگران اجتماعی خواست برای جلوگیری از فاجعه زیست محیطی وارد عمل شوند: اگر دیر کنیم، آیندگان ما را نخواهند بخشید.
کمالی با بیان چند تذکر مهم، از شهرداری خواست تا اقدامات فوری برای حفظ باغات شهری انجام دهد و بر ضرورت نظارت بیشتر بر سفرهای خارجی مدیران تاکید کرد.
کمالی با اشاره به تبصره 1 ماده 6 قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهری، از شهردار خواست تا از اختیارات قانونی خود برای تملک قهری باغاتی که عمداً در معرض تخریب قرار می‌گیرند (از جمله آتش‌سوزی) استفاده کند.
وی گفت: از شهردار شیراز خواهش دارم با همراهی دستگاه قضایی، این قانون را اجرا کنند تا از نابودی باغات جلوگیری شود..
وی با اشاره به عدم پیشرفت در تشکیل ناحیه ویژه باغات پس از 9 ماه، خطاب به معاون برنامه‌ریزی شهردار گفت:عملاً هیچ اتفاقی نیفتاده و فقط ساختمان ستاد آبادگری باغات تغییر کرده، درحالی که حتی امکانات اولیه مانند آب و برق نیز در آن فراهم نیست.
کمالی با اشاره به آتش‌سوزی اخیر در باغات قصر که منجر به نابودی 5 هکتار از باغات گروه یک شد، از معاون خدمات شهری و رئیس سازمان آتش‌نشانی خواست تا اقدامات پیشگیرانه را در محدوده باغات قصرشت تشدید کنند تا فاجعه‌ای مشابه تکرار نشود.
وی با بیان اینکه دستور جلسه کمیته سفرهای خارجی بدون دعوت از وی تشکیل شده، از اعزام تعداد زیاد مدیران به سفرهای خارجی انتقاد کرد و گفت: به ویژه در بند 1 این دستورالعمل، دو مدیر نظارتی که در آستانه بازنشستگی هستند، برای دانش‌افزایی”اعزام می‌شوند، درحالی که در حوزه نظارتی چنین توجیهی قابل قبول نیست.
کمالی از شهردار خواست با دقت بیشتر به این موضوع رسیدگی کند.

لزوم رسیدگی فوری به آتش‌سوزی باغات چمران

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز هم بر ضرورت بررسی علل آتش‌سوزی اخیر در باغات بلوار چمران و جلوگیری از تغییر کاربری این اراضی تأکید کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، قرائت متن درخواست 11 عضو شورا خطاب به شهردار شیراز، خواستار رسیدگی فوری به آتش‌سوزی 31 اردیبهشت‌ماه در باغات حاشیه بلوار چمران شد. این درخواست شامل پنج بند کلیدی از جمله تعیین علت حادثه، پیگیری قضایی عوامل انسانی احتمالی، ممنوعیت تغییر کاربری، الزام مالکان به احیای باغات و جبران خسارات وارده به شهرداری بود.
حسینی با اشاره به جلسات متعدد با شهردار و مدیران شهری، از تکمیل مقدمات اجرای طرح احیای محلات با محوریت مساجد خبر داد و گفت: با توجه به توجیه‌پذیری شهرداران مناطق، مساجد داوطلب و حوزه‌های مالی و فرهنگی، زمان آن رسیده که کار به صورت رسمی آغاز شود.
وی با تأکید بر مردمی‌بودن پروژه‌های فرهنگی و همزمانی با ایام ارتحال امام خمینی (ره) و دهه امامت و ولایت، از شهردار شیراز خواست تا دستور آغاز عملیات اجرایی این طرح را صادر کند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه تصریح کرد 10 روز تا آغاز دهه امامت و ولایت فرصت داریم. درخواست می‌کنم با تزریق اعتبارات لازم و هماهنگی سازمان فرهنگی، این طرح به‌صورت رسمی و با قدرت کلید بخورد.
حسینی با بیان اینکه تمام اعضای شورا از این طرح حمایت می‌کنند، ابراز امیدواری کرد: احیای محلات با مشارکت مردم و مساجد به‌عنوان یک الگوی موفق در شیراز اجرایی شود.
در آیینی نمادین، با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار کلان شهر شیراز و ندیم، تاریخ نگار و استاد برجسته تاریخ دانشگاه شیراز از کتاب “دانشنامه شیراز” رونمایی شد.

منبع: تسنیم

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی