کد مطلب: ۲۸۵۰۲۷

ایفای بهتر نقش مناطق آزاد با گسترش روابط کشور‌ها امکان‌پذیر است

ایفای بهتر نقش مناطق آزاد با گسترش روابط کشور‌ها امکان‌پذیر است

مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اظهار داشت: هرچه روابط ما با کشورها گسترده‌تر باشد مناطق آزاد هم می‌توانند نقشی که برایشان در نظر گرفته شده، بهتر ایفا کنند.

جعفر آهنگران در خصوص سهم مناطق آزاد در ارتقا روابط تجاری ایران با ترکیه و سوریه گفت: یکی از ماموریت‌های اصلی مناطق آزاد مخصوصا درطول چند سال اخیر با تغییر رویکردی که صورت گرفته، ارتباط با همسایه‌ها است. این ماموریت بسیار مهمی است که می تواند ما را به بازارهای بزرگتر و جهانی متصل کند.

به گزارش تجارت‌نیوز‌، مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به مناطق آزاد در شمال غربی ایران بیان کرد: منطقه آزاد ماکو در سال ۱۳۹۱با تعریف ارتباط با ترکیه و بعدا با اروپا شکل گرفته است. منطقه آزاد ماکو از موقعیت ترانزیتی بسیار بالایی برخوردار است و در این چند سال اخیر زیرساخت هایش تا حدودی آماده شده و ارتباط خوبی با ترکیه برقرار کرده است.

وی همچنین به منطقه آزاد ارس اشاره و عنوان کرد: منطقه آزاد ارس در کناره جمهوری نخجوان و آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته و یکی از ماموریت هایش ارتباط با کشورهای قفقاز و در نهایت روسیه است.

آهنگران بیان داشت: یکی از برنامه‌هایی که در حال حاضر در منطقه آزاد ارس موفق عمل کرده، صادرات محصولات گلخانه‌ای است. در منطقه آزاد ماکو نیز این ارتباط با ماکو وجود دارد.

وی تاکید کرد: هرچه روابط ما با کشورها گسترده تر باشد مناطق آزاد هم می‌توانند نقشی که برایشان در نظر گرفته شده، بهتر ایفا کنند.

در ادامه موید حسینی صدر با اشاره به سوابق خود گفت: هشت سال در گروه دوستی ایران و ترکیه بودم و رئیس گروه دوستی بودم و ریز مسائل بین ایران و ترکیه، نیازهای متقابل دو کشور، ظرفیت‌های دو کشور و اینکه در چه زمینه‌هایی می‌توانند همکاری کنند و از منافع مشترک و تضاد منافع مطلع هستم. متاسفانه در کشور ما چیزی به نام انباشت تجربه وجود ندارد و با تغییر مسئولین ارشد، پست‌ها به عنوان موهبت و یا فرصت مغتنم بین نزدیکان مسئولین پخش می شود و این باعث فرصت سوزی‌های زیادی می وشد.

وی با اشاره به توافق ایران و ترکیه برای ارتقای سطح روابط تجاری تا ۳۰ میلیارد دلار، ابراز داشت: تقریبا ۸ سال پیش با ترکیه این توافق کردیم و این رقم به ۲۳ میلیارد دلار رسید ولی بعدا به جای اینکه این رقم به ۴۰ میلیارد دلار برسد فروکش کرد و اکنون ارقام خیلی پایین تر است.

مشاور سازمان برنامه و بودجه با ذکر اینکه عدم اشرافیت به ظرفیت های دو کشور سرعت توسعه و توسعه روابط را کاهش می دهد، بیان داشت: مناطق آزاد فرصت‌های خیلی خوبی است مثلا درزمینه صنعت، گردشگری، مواد غذایی، کشاورزی و حتی سیاسی، این دو کشور به یکدیگر نیاز دارند.

وی به معضلات موجود در این مناطق که ناشی از مدیریت است، اشاره کرد و گفت: متاسفانه ناشی کاری هایی که در کشور می شود و افرادی تازه روی کار می آیند فرصت سوزی می شود و عده ای به دنبال قاچاق از مناطق آزاد هستند، عده‌ای دنبال صرفا واردات هستند و عده ای هم دنبال حل و فصل کارهایی هستند که خیلی در زمینه تولید نیست و در زمینه واردات است. اگر مشکلات مدیریتی مناطق آزاد برطرف شود، مناطق آزاد فرصت بزرگی برای کشور و خود مناطق حوالی منطقه آزاد می شود.

حسینی صدر با بیان اینکه مسئولین از سال ۹۲، دوخلا بسیار بزرگی که در مناطق آزاد بود، در دستور کار خودشان قرار دادند، اظهار داشت: یکی از مسائل اصلی، تدوین راهبردهای مناطق آزاد است که بر اساس این راهبردها و چشم اندازها ماموریت هر کدام از این مناطق تعریف شود و نقشه راه بر اساس این چشم انداز تدوین شود و تا حدود زیادی این کار انجام شد و سعی کردند با خط مشی کلی آمایش سرزمین که ابلاغ شده هم همخوانی داشته باشد و ما می توانیم ارزیابی عملکرد مدیران را هم در همین چارچوب انجام دهیم.

وی ادامه داد: دومین مسئله زیرساخت‌های مناطق آزاد است که در پنج سال اخیر نزدیک به ۸۰ درصد اعتبارات مناطق آزاد به رفع کامل زیرساخت‌ها اختصاص پیدا کرده است که مهمترین رکن برای جذب سرمایه گذار شد.

منبع:‌ رادیو گفت‌وگو

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.