به گزارش تجارتنیوز، نخستین سال فعالیت کابینه دوازدهم که بورس همچنان در انزوا به سر میبرد، بازار سرمایه چندان محور سخنرانیهای حسن روحانی نبود. در سال 97 و با خروج امریکا از برجام که شوکهای سنگین قیمت به بازار وارد شد و نگرانیها برای حرکت نقدینگی به بازار سکه و دلار بالا گرفت، بورس تا حدی به ادبیات سیاستمداران راه پیدا کرد اما بازار سرمایه در این سال به روحانی تردید نشان داد.
به گونهای که در 14 آبان سال 97 زمانی که روحانی اعلام کرد که «بازار سرمایه میتواند نقش بسیار خوبی در تحریم ایفا کند.»، شاخص کل بورس تقریبا واکنش خاصی به اظهارات روحانی نشان نداد و فقط با نیم درصد رشد به سطح 185 هزار و 100 واحدی رسید.
در سال 97 کابینه دوازدهم برای کسانی که به حراج سکه دولتی اعتماد کرده بودند مالیات در نظر گرفت و به وعدههایش درباره سپردهگذاران ارزی عمل نکرد. مجموع این اتفاقات موجب شد که اظهارات بورسی شخص اول دولت در سال 98 مورد اعتماد واقع نشود. سالی که اوج اقبال بازار سرمایه به شمار میآمد.
آغاز بیاعتمادی به روحانی در سال اقبال بورس
در روز 22 مهر ماه سال گذشته که روحانی بورس را بازار «پرنشاط » خطاب کرده بود، بلافاصله پس از آن ریزش 11 هزار واحدی شاخص کل اتفاق افتاد و تا سطح 308 هزار و 978 واحدی پایین آمد. این ریزش بازار که بسیار خبرساز شد، تا آن زمان جزو یکی از سنگینترین ریزشهای بازار سرمایه در سالهای گذشته بود.
در سال 99 هم سهامداران بیاعتمادیشان را به حسن روحانی بارها و بارها نشان دادند. در 19 اردیبهشت امسال که روحانی گفته بود «فضای بورس را برای حضور مردم آماده کردیم.» شاخص کل 17 هزار واحد ریخت و به یک میلیون و 546 هزار واحد رسید.
در 20 خرداد ماه سال 99 که حسن روحانی در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی، حاضر شده بود بورس را نقطه امید توصیف و اعلام کرد که سازمان بورس از بازار سرمایه مراقبت میکند اما شاخص کل بورس در پایان معاملات همان روز با کاهش 794 واحدی به عدد یک میلیون و 118 هزار و 118 واحد رسید.
در تاریخ 22 مرداد ماه که حسن روحانی درباره گشایش اقتصادی وعده داد، سنگینترین ریزشهای بورس شروع شد. در این زمان که شاخص کل مرز دو میلیون واحد را رد کرده بود، با اُفت ۲۴ هزار واحدی وارد کانال یک میلیون و ۹۵۷ هزار و ۴۸۰ واحدی شد.
ریزش شاخص کل در روزهای بعدی هم به صورت مقطعی ادامه داشت تا اینکه در دوم شهریور ماه سال 99 که شخص اول دولت وعده تحول بزرگ در بورس را رسانهای کرد شاخص کل بورس دوباره روندی نزولی به خود گرفت و با بیش از ۶۵ هزار واحد کاهش به کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد بازگشت.
هفته گذشته هم که روحانی وعده پیروزی بزرگ را در روز شنبه و یکشنبه هفته جاری اعلام کرد، شاخص کل بورس با ریزش بیشتر از 14 هزار واحدی مواجه شد و ریزش شاخص تا اواسط هفته ادامه یافت و شاخص را به ابتدای کانال یک میلیون و 600 هزار واحد عقب راند.
این اتفاقات موجب شده است که بسیاری از سهامداران به شوخی و جدی در فضای مجازی از رییسجمهوری خواهش کنند که درباره بازار سرمایه سخنرانی نداشته باشد تا شاید بازار به حالت عادی برگردد و برخی سهامداران بتوانند با کمترین زیان از این بازار خارج شوند.
آنها معتقدند که دولت با تامین کسری بودجه خود از بازار سرمایه، دست از حمایت از بورس کشیده است و در صورت تداوم حضورشان در این بازار با زیانهای سنگینتری مواجه میشوند. با این حال همچنان دولتمردان حمایت از بازار سهام را در اظهارات خود دارند و به دنبال آن هستند که اعتماد به سیاستگذاران به فضای بازار سهام برگردد. آیا آنها میتوانند سرمایه خدشهدار شده اعتماد را احیا کنند؟
برای اطلاع بیشتر درباره آینده بورس گزارش اصلاح بورس تمام شده است را بخوانید.
سلام
یک خواهش عاجزانه جناب اقای روحانی
شما وهیچ مسئول دیگری در این مملکت خواهشا در مورد هیچ چیز اظهار نظر نکنید اگر خود مردم راه حلی برای مشکلات خود پیدا کنند ما را به خیر شما امیدی نیست شر مر سانید
به نظرتون اصلا توی این دنیا کسی هست که به روحانی اعتماد اشته باشه؟؟؟؟
ملت اگ عرضه داشته باشن ب همچین ادمهایی دیگ رای نمیدن بار اول ک هیچ برای بار دوم هم اشتباه کردیم و رای دادیم اصلا ما چیکاره هستیم ک رای بدیم خودشون میبرن و میدوزن مگه کسی هست مردم رو عددی حساب کنه
چون بجای عمل فقط حرف و وعده
توجه توجه توجه 70درصد بورس دست حقیقی ها است وفقط 30درصد دست حقوقی ها پس درنتیجه مشکل خودمان هستیم وقتی ما 70 درصد هستیم باید از این قدرتمان استفاده کنیم نه مثل ترسوها بریم صف فروش مثلا خانه ای خریدید 500 میلیون و چند روزی دارد ارزان میشود از نظر علم اقتصاد باید صبر کنید قیمت رشد کند بعد بفروشید وتا وقتی این خانه را نفروشید ضرر معنی ندارد پس ما هم تا سهام مون را نفروشیم ضرر نمیکنیم چ.ن ما مالک x واحد از ان شرکت یا کارخانه ویا .. هستیم
پس همگی متحد وفردا در صف فروش قرار نگیریم تا حقوقی ها دنبال رو ما باشند
شایداین هفته سبز شود. شاید……
فیلم سینمایی حسن کلید طلایی ?? بزودی از سینما قدس اهواز
??????
شنیده می شود در ریزش های اخیر بغیر از حقوقی های محترم افراد خاصی نیز هستند که دوست دارند بازار سرمایه زمین گیر شود .
راستی افراد خاص چه کسانی هستند؟؟؟؟
شاید همان کسانی که دوست دارند دلار ، طلا، مسکن و کلیه مایحتاج مردم بالا رفته و آنها سود های خوبی را با خون مردم بخورنند
همش که این بنده خدا مقصر نیست، ماییم که حرفاشونو بر عکس میگیریم و هیجانی برخورد میکنیم . فقط خودمون باید به داد خودمون برسیم واز سرمایه هامون حمایت کنیم الان دقیقا وضعیت سال ۶۲ اتفاق افتاده یادتونه همه مردم متحدبودندوچقدر با جون ودل به جبهه کمک می کردند،ما سهامدارا از مردم عزیز تقاضا داریم از این بازار جنگ زده حمایت کنید قول می دهیم تا یکسال آینده صف فروش نریم وفقط سهامداری کنیم وبه اندازه نیازمون سهام بفروشیم.
وقتی بورس پشتوانه واقعی ندارد چرا مردم بی دلیل حمایت کنند؟
اگر اقتصاد و تولید واقعی باشد بورس هم درست میشود مشکل ما این است که اصولا چیزی به نام تولید علمی در کشور نداریم و اکر مختصری تولید انجام میشود کیفیت ندارد گران است و امکان صادراتش نیست و قدرت رقابت با کالاهای جهان را ندارد
بهتر است کمی منطقی باشیم و هیجان زده نشویم
فواره چو بالا رود سرنگون شود