کد مطلب: ۴۰۴۱۴۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

بورس چه خواهد شد؟ / آماده‌سازی بازار برای انتشار گزارش‌های ۶ماهه

بورس چه خواهد شد؟ / آماده‌سازی بازار برای انتشار گزارش‌های 6ماهه

گزارش‌های ماهانه صنایع و گروه‌های بزرگ بازار نشان از بهبود یا ثبات در عملکردشان نسبت به سه ماهه نخست سال دارد. کارشناسان بر این باورند که پس گزارش‌های ماهانه، بازار به دنبال گزارش‌های شش ماهه و تحقق پیش‌بینی گروه‌ها است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، گزارش‌های ماهانه صنایع و گروه‌های بزرگ بازار سهام نشان از بهبود یا ثبات در عملکردشان نسبت به سه ماهه نخست سال دارد. کارشناسان بر این باورند که پس گزارش‌های ماهانه، بازار به دنبال گزارش‌های شش ماهه و تحقق پیش‌بینی گروه‌ها است.

سلمان نصیرزاده، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در این خصوص به تجارت‌نیوز می‌گوید: «در گروه فولادی، شرکت‌هایی همچون فولاد مبارکه، خوزستان، هرمزگان و… تقریبا عملکردی مشابه با مرداد داشتند و با توجه به کاهش نرخ جهانی و کاهش نوسانات ارزی، نرخ فروش محصولاتشان هم کاهشی بوده و در بعضی از محصولات تا پنج درصد نیز افت داشته است. اما در روند فروش، تقریبا با ماه‌های گذشته مطابقت دارند.

وی خاطرنشان کرد: «در مجموع می‌توان گفت که برای فولاد مبارکه و فولاد خوزستان عملکرد سه ماهه دوم از لحاظ فروش، بهتر از عملکردشان در سه ماهه ابتدایی سال بوده است.»

نصیرزاده در ادامه تصریح کرد: «بنابراین انتظار داریم که سود سه ماهه دوم سال بیشتر از فصل اول باشد. همچنین به واسطه اینکه نسبت قیمت به درآمدشان هم حداقلی است و P/E تحلیلی آنها حدود 3.5 واحد است، می‌توان انتظار داشت که بازار اقبال خود را نسبت به این گروه و این دسته از سهام‌های موثر حفظ کند.»

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه به بررسی گروه پتروشیمی پرداخته و می‌گوید: «در گروه پتروشیمی نیز پتروشیمی زاگرس گزارش خوبی ارائه نداده بود و افت صادرات متانول در این شرکت مشهود بود، همچنین نرخ فروش آن هم از دو میلیون و 800 هزار تومان برای هر تن به دو میلیون و 300 هزار تومان کاهش پیدا کرده بود.»

وی در ادامه افزود: «نرخ صادرات هم به همین نسبت کاهش داشته و به نظر می‌رسد که از 700 تومان سود سه ماهه اول که ناشی از تسعیر ارز بود، با عملکرد شهریور ماه این انتظار می‌رود که در 300 تومان را در سه ماهه دوم محقق کند و پس از گزارش شش ماهه وارد یک دوره اصلاحی کوتاه مدت شود.»

نصیرزاده با اشاره به اینکه در سایر پتروشیمی‌ها، پتروشیمی جم و غدیر گزارش خوبی را ارائه کرده بودند، عنوان کرد: «به نظر می‌رسد که از سرعت رشد این گروه تا زمان اانتشار گزارش‌های شش ماهه کاسته شود. در این حالت شدت و ضعف بازار بر اساس هر شرکت متفاوت خواهد بود. اما در مجموع می‌توان گفت که سرعت رشد بازار رفته رفته کمتر شود.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «اما گروه‌های بزرگ کماکان قادر هستند که شاخص را در محدوده مثبت حفظ کنند. گزارش‌های شش ماه قادر است که قدرت و ضعف بازار را تعیین کند. اما بعد از انتشار آنها شاید بازار وارد یک دوره احتیاطی شود.»

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.