کد مطلب: ۵۶۸۷۷۶

کارشناس بازار سرمایه پاسخ می‌دهد:

تحلیل گروه‌های پیش‌رو بورس در دولت جدید/ شاخص به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد؟

تحلیل گروه‌های پیش‌رو بورس در دولت جدید/ شاخص به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد؟

امروز بازار سرمایه با روند متعادلی پیش رفت. شاخص کل بورس در محدوده یک میلیون و  ۳۸۷ هزار واحد قرار گرفت. امروز نمادهای شاخص‌ساز بازار سرمایه روند متعادل و صعودی را طی کردند. اما تحلیل کارشناس بازار سرمایه از روند فعلی بازار سرمایه به چه صورت است؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، امروز بازار سرمایه با روند متعادلی پیش رفت. شاخص کل بورس در محدوده یک میلیون و ۳۸۷ هزار واحد قرار گرفت. امروز نمادهای شاخص‌ساز بازار سرمایه روند متعادل و صعودی را طی کرد. اما تحلیل کارشناس بازار سرمایه از روند فعلی بازار سرمایه به چه صورت است؟

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره روند بازار گفت: نکته مهم در نگاه کلی به وضعیت معاملات این است که هرچند روند خروج نقدینگی از بازار متوقف یا کند شده است، اما هنوز شواهد ورود پول پرقدرت به بازار مشاهده نشده است.

میرزایی افزود: از طرفی با توجه به عبور از فصل مجامع شرکت‌ها (و تقسیم سودهای جذاب سال مالی ۹۹) طبیعتا انگیزه معامله گران به خرید سهام بنیادی کاسته خواهد شد و با توجه به محدود بودن نقدینگی موجود در بازار، تمایل به خرید سهام کوچک بیش از گذشته خواهد بود.

موضوعی که طبق اظهارات او، با توجه به ریزش‌های هیجانی سهام این گروه‌ها پس از بازگشایی های بدون دامنه و تلخ (برای دارندگان سهام)، در نقطه مقابل فرصت های شیرین و مغتنمی را برای خریداران در برخی از نمادها را ایجاد کرده است.

کدام گروه‌های بورسی پیش‌رو خواهند بود؟

این کارشناس بازار تشریح کرد: در سهم‌های کوچک اما تمام گروه‌ها به یک میزان جذاب نخواهند بود و اولویت با گروه‌هایی می‌تواند باشد که از شرایط تورمی اقتصاد بیشترین بهره را می‌برند. در این بین گروه‌های غذایی، زراعت و همچنین دارویی به ترتیب بیشترین ظرفیت رشد را خواهند داشت و گروه‌هایی هستند که یک ویژگی مشترک دیگر نیز دارند، آنهم زمزمه حذف تدریجی ارز ترجیحی در آنها است.

به اعتقاد او در صورت حذف ارز ترجیحی سایه نرخ‌گذاری دستوری (برای تولید) را از آخرین صنایع بورسی نیز دور خواهد کرد و ضمن افزایش بهره‌وری و سود‌آوری آنها، سهامداران این گروه‌ها را می‌تواند منتفع نماید. مشابه این روند در سال ۱۴۰۰ در گروه سیمانی رخ داده است. اتفاقی که همزمان با ورود برخی از شرکت‌های این گروه به بورس کالا، موجب رشد قیمت سهام این گروه شد.

وی در بخش دیگری از تحلیل خود گفت: همزمان با تحویل دولت، بزرگترین سوال فعالان بورسی، آینده برجام در دولت جدید است و اینکه این موضوع با چه سرعت و شرایطی می‌تواند نهایی شود. هر چند گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که می‌توان به سرانجام رسیدن این موضوع در ابتدای شروع به کار دولت جدید خوش‌بین بود.

وی در این باره افزود: اما نکته مهم دیگر بررسی تاثیر احتمالی این موضوع بر گروه‌های بورسی است که با توجه به در دسترس بودن سابقه تاریخی برجام و واکنش بورس به آن می‌توان انتظار داشت که در این دور نیز گروه‌های ریالی بازار به لیدری گروه خودرویی (و در اولویت بعد قطعه سازان) از این تحولات بیشترین بهره را ببرند هرچند با توجه به ادامه تاثیر نوسانات شدید یک سال گذشته بازار و روند خروج سهامداران تازه وارد، شرایط برای رشدهای شارپی در این گروه وجود ندارد و انتظار می‌رود که در صورت نهایی شدن موضوع برجام روند صعودی با رشد ملایم‌تری نسبت به سال ۹۴ شکل بگیرد. به جز گروه خودرویی، گروه‌های بانکی و حمل و نقل نیز بیشترین ظرفیت رشد را در این شرایط دارا هستند.

دلار ارزان می‌شود؟

میرزایی درباره پیش‌بینی نرخ ارز در دولت جدید گفت: با وجود گمانه‌زنی کارشناسان، به دلیل تاخیر در نهایی شدن مذاکرات وین، دلار نیز در برابر ریزش‌های بیشتر مقاومت کرد و در هفته‌های اخیر رشد اندکی را ثبت کرد. اما در ماه‌های آتی در صورت عملی شدن سناریو موفقیت در برجام و در نتیجه آن فروش بیشتر نفت، قیمت دلار نیز امکان اصلاح قیمتی را به دست می‌آورد و می‌تواند تا محدوده ۲۰- ۲۲ هزار تومان در ۶ ماهه دوم سال کاهش قیمت را تجربه نماید.

وی درباره کاهش نرخ ارز گفت: در صورت کاهش نرخ ارز گروه‌های ریالی در کانون توجه خریداران قرار خواهند گرفت و ریسک کاهش نرخ ارز در گروه های صادراتی (دلاری) اثر منفی خود را نشان خواهد داد، هرچند به نظر کاهش احتمالی قیمت سهام گروه‌های دلاری بازار هیجانی و کوتاه مدت باشد و با توجه به اینکه کاهش نرخ ارز با افزایش میزان تولید و صادرات و همچنین کاهش هزینه برگشت ارز به کشور برای شرکت‌های مذکور خنثی شده و عملا موضوع برجام تاثیر منفی معنی داری بر صورت های مالی و روند سودآوری شرکت‌های صادراتی نداشته باشد.

وی درباره کسری بودجه دولت سیزدهم و شرایط تورمی در بورس گفت: طبق برآوردها در سال ۱۴۰۰ بی سابقه‌ترین کسری بودجه دولت را شاهد خواهیم بود که در صورت عدم افزایش فروش نفت می‌تواند تا ۵۰ درصد بودجه مصوب را دربرگیرد. بنابراین انتظار ادامه روند و شدت گرفتن تورم سالیانه در محدوده‌های بالای ۴۰ درصد کاملا محتمل است.

میرزایی در پایان اظهار کرد: بررسی نمودار همبستگی شاخص کل و تورم سالیانه نشان می‌دهد که بورس ما به صورت تاریخی به موج‌های تورمی، روی خوش نشان داده و در این دور نیز می‌توان انتظار رشد متناسب شاخص متاثر از تورم را داشته باشیم. در صورت وقوع شرایط مذکور و با شرط ثابت در نظر گرفتن سایر عوامل تاثیرگذار، کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را می‌توان برای شاخص تا انتهای سال به عنوان محدوده احتمالی و همچنین سقف آن در نظر گرفت.

آخرین اخبار بازار سرمایه را در صفخه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    نگاهی به گروه صندوقهای ای تی اف هم داشته باشید واقعا همشون عالی هستند حد اقل روزی 5 درصد ویا بیشتر صعود میکنند قبلا هم گفتم این گروه کمترین ریسک معامله وبیشترین سوددهی رو دارند حتما سری به این گروه سرسبز بزنید

    • ناشناس

      معلومه این صندوقها تو صعود بیشتر هم رشد میکنند چون زیر قیمت و ارزنده هستند و دامنه نوسان بازتر هم دارند

  • علي

    جالبه در حالی که شاخص بالا میره 80% سبد سهام اغلب سهامدارن در ضرراند

  • فیروزنیا ?????

    تجارت نیوز جان داری خودتو بد جوری خراب میکنی ، خدا وکیلی با این دست فرمان و کارشناسات به جائی هم رسیدی بنظرم فقط داری گِل لگد مال میکنی. جمع کن تا زیاد خراب نشدی؟
    ????????????

  • ناشناس

    شما کار شناس ها دست از تر س برای سهام داران و بهانه برای نزول سهام و بهانه های تمام نشدنی و اخبار های گمراه کننده دست برنمی دارید و نخواهید برداشت قبل انتخابات بهانه شما امدن دولت جدید دولت جدید میاد برجام و مطرح می کنید در صورتی که برجام بشود برای بعضی سهام خوب خواهد بود برجام نشود دلار گران می شود و باز برای بعضی سهام های دلاری خوب خواهد شد ولی مشکل شما جایی دیگر است وان سایه ترس و نا امیدی و امید و در جا زدن شاخص و منفی و مثبت 5 درصد مهم است و تحلیل و نیت شما هم در جهت رسیدن بازار در حالت نوسان و درجا زدن است که فقط کارمزد کارگزاران از خرید و فروش بیشتر شود و هیچ چیز دیگر برای شما مهم نیست دیگه بر کسی پوشیده نیست که کارشناسان شدن کار چاق کن کار گزاران با تبلیغ های ترس و امید در بورس تشویق حقیقی ها به خرید و فروش بیشتر ان هم با تا کتیک ترس و ریزش و اخبار منفی

    • ناشناس

      داداش موافقم البته به علته اصلی مشکل این درجا زدن و نوسان دادن برای نوسانگیری اشاره نکردی که وجود پدیده صف بخاطر محدودیت دامنه نوسان است که در نهایت سهامدار را خسته میکنه و سبب خروج پول از بازار بورس به سمت بازارهای موازی میشود

    • ناشناس

      دقیقا برای همین است بزرگان بازار خواهان حذف دامنه نوسان هستن چون این بساط ها جمع شود

  • ناشناس

    سلام یکی نیست به ای کارسناسان بگه با ۲ روز مثبت شدن شاخص از ۱۵۰۰۰۰۰ رد میشیم که. برادر من چرا مردم را میترسونین تا آخر سال شاخص به طور قطعی ۳ میلیون را رد میکنه. دلیلش هم p/e ساخص سازها هست. یکم مطالعه داشته باشی متوجه می شوی که شاخص در طول یکماه گذشته ۳۰۰ تا رشد کرده یعنی می خواهی ثابت کنی تا آخر سال ۱۰۰ تا دیگه رشد می کنه. کمی هم از خدا بترسید این نونا خوردن نداره.

  • مهدی

    خانم راحیل فرهانی بورس یک شوک مالی سال گذشته داشته و به احتمال شاخص ۵۰۰۰ را رد میکند به شوک ده ها قبل نگاه کنید بعد از شوک دو برابر شاخص کل شده است

  • ناشناس

    باز دوباره یک عده جوگیر شروع می‌کنن به گفتن اینکه شاخص می‌ره بالای ۲۵۰۰ هزار?

  • ناشناس

    کی شما ها رو کرده گروه پیشرو بورس ور دولت جدید که سود سهام داران را ۵۰ درصد و سود خودتان را ۱۰۰۰ برابر لطفا سود بازار برای شما تا اخر سال چقدر است ان هم بگویی ملت بدانن و از کجا و از چه محلی ؟

  • ناشناس

    با ادب سلام اصلاحیه درخصوص سهام بانک انصار آقا یان محترم بانک مرکزی همتی دلپسند وبانک سپه بدون اطلاع رسانی وهماهنگی با سهامداران بانک انصار یک طرفه اقدام به‌ خرید فوق کردن آنهم با قیمت بسیار پائین قیمت سهام انصار بیش از مبلغ ۸۰۰۰ هشت هزار تومان گرفتن هیچ دولتی بخود همچنین اجازه ندادن سهام بانک های نظامی رادست بزنند دراین دولت بحساب تدبیر امید دوره دومش این اقدام نابجا اقدام شد ما سهامداران بویژه انصار راضی نیستیم این سهام انصار را بعنوان پس انداز برای بعد از بازنشستگی خود وخانواده کرده بودم انشالله بتوفیق خداوندبزرگ آقا یان محترم که بدون اطلاع رسانی سهام بانک انصار وسایرصورت گرفته باز هم انشالله آقا یان فوق به بلای خیلی سخت گرفتارشوند که غیر قابل درمان باشه انشاالله سهامداران بانک انصار

  • ناشناس

    لطفا سود سهامداران رو بریزید به سجام…تو کرونا مردم رور راهی بانکها نکنید.ما از شما حمایت از سهامدار رو نخواستیم سود خودمون رو به خودمون بدید.نقص در قوانین شما چرا باعث ضرر مردم بشه.چندین ساله این همه سود سهام تو جیب کی میره .حالا خوبه به اندازه سود از قیمت سهام کم میکنن یعنی در اصل پول خودمونه و نه سود