کد مطلب: ۵۸۱۹۳۲

در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه مطرح شد:

چرا بورس همچنان ریزش دارد؟ / در کدام صنایع بورسی سرمایه‌گذاری کنیم؟

چرا بورس همچنان ریزش دارد؟ / در کدام صنایع بورسی سرمایه‌گذاری کنیم؟

بازار سرمایه در هفته آخر شهریور ماه کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را از دست داد و حالا گمانه‌های مختلفی از ادامه روند اصلاحی در بازار زده می‌شود. تحلیل کارشناسان از ادامه روند بازار به چه صورت است؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، بازار سرمایه در هفته آخر شهریور ماه کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را از دست داد و حالا گمانه‌های مختلفی از ادامه روند اصلاحی در بازار زده می‌شود. تحلیل کارشناسان از ادامه روند بازار به چه صورت است؟

سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سهام درباره روند فعلی بازار گفت: تغییر روند بازار نیاز به محرک دارد. برای مثال در خرداد دو عامل در برگشت شاخص کل از محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد و بهبود انتظارات نقش داشت.

وی درباره دلایل رشد بازار در خرداد ماه گفت: عامل اول رشد قابل توجه بازار، نسبت P/E آینده‌نگر به زیر نرخ سود بدون ریسک صنایع پیش‌رو نظیر پتروپالایشی، فلزات و سرمایه‌گذاری بود.

نصیرزاده افزود: عامل دیگر افزایش نرخ دلار به محدوده ۲۰ هزار تومان بود و با توجه به تحولات اقتصادسیاسی انتظارات نرخ دلار را بالاتر از آن سطح می‌دید. همچنین انتقال قدرت از دولت دوازدهم به سیزدهم احتمال کنش‌های مداخله‌جویانه را در بازار کم کرد و همین موضوع از افت بیشتر بازار جلوگیری کرد.

نقش دولت در ریزش بازار سهام چه بود؟

این کارشناس بازار در بخش دیگری درباره دلایل عدم رشد بازار گفت: در مقطع کنونی رشد ۴۵ درصدی میانگین شاخص کل و افزایش P/E آینده نگر در صنایع یاد شده از محدوده ۵ واحد به بیش از ۷ واحد در کنار رشد قیمت دلار به محدوده ۲۸ هزار تومان از عوامل افت بازار سهام بوده است.

وی در این باره تشریح کرد: متمرکز شدن دولت سیزدهم و آغاز عملیات‌های اجرایی در بخش اقتصاد داخلی و روابط خارجی افت بیشتر بازار را رقم زد. همچنین انتظار از تصمیم‌های مداخله‌جویانه در راستای کنترل تورم و برنامه‌های کاهش کسری بودجه نظیر انتشار اوراق و افزایش نرخ بهره مجموعه عوامل انتظارات از ادامه رشد در این مقطع زمانی را کاهش داده است که عاملی برای اصلاح و برگشت قیمت‌ها تلقی می‌شود.

نصیرزاده می‌گوید: این اعتقاد وجود دارد که در نیمه دوم سال بازارها با نوسان بیشتری تحت تاثیر برنامه‌های دولت قرار می‌گیرند همین موضوع می‌تواند ابهاماتی را به همراه داشته باشد که رفتار محافظه‌کارانه‌ای را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد.

وی درباره دلیل رفتار محافظه‌کار سهامداران توضیح می‌دهد: مهمترین بخش نگرانی بازار در کوتاه مدت افزایش نرخ بهره اسمی است. آمارها نشان می‌دهد تورم سالانه به ۴۵ درصد افزایش یافته و نرخ سود بین بانکی در محدوده ۱۹ درصد قرار گرفته است و نرخ بهره حقیقی هم حدود منفی ۲۶ درصد است.

تاثیر نرخ بهره بانکی در ایجاد ابهامات بورس

این کارشناس بازار درباره افزایش نرخ بهره بانکی گفت: در حال حاضر با دید کوتاه مدت دولت احتمال دارد نرخ بهره اسمی را افزایش دهد اما وزن اصلی عملیات دولت باید در بخش روانی و کاهش انتظارات تورمی باشد که کاهش تنش‌های سیاسی و بازگشت به عرصه بین‌الملل می‌تواند انتظارات تورمی را تعدیل بخشد. اتقاقی که در دوره اول دولت روحانی رخ داد و تا اواخر سال ۱۳۹۶ ادامه یافت. مطمئنا اگر این بخش کارآمد نباشد، اثر افزایش نرخ بهره اسمی شاید در کوتاه مدت نوساناتی ایجاد کند اما همچنان بهره حقیقی منفی خواهد بود و از یک سو دولت مقروض‌تر و فشار به بانک‌ها بیشتر و نقدینگی متورم‌تر خواهد شد که آثار تخریبی آن در میان مدت سرعت جهش تورمی را تسریع خواهد بخشید.

نصیرزاده در بخش دیگری از این گفتگو گفت: مجموع بازار دوباره وارد سیکل معیوب شده است. انتظارات منفی شده و طرف خریدار مجددا تضعیف شده است در این بین بازار نیاز به زمان دارد تا از این وضعیت خارج شود. گزارش‌های ماهانه شهریور و فصلی تابستان می‌تواند به بهبود فضای تحلیلی بازار کمک کند که از نیمه دوم مهر این داده‌ها قابل دسترس و پردازش توسط تحلیلگران انجام خواهد شد.

این کارشناس بازار درباره انتظارات شکل گرفته در بازار توضیح داد: یک بخش ابهامات بازار از تصمیمات دولت است که باید با گذر زمان مشخص شود، اما با وجود ابهامات سیاسی و اقتصادی برای نرخ دلار ریزش بیشتری وجود نخواهد داشت که این موضوع باعث کوتاه شدن زمان اصلاح قیمتی در بازار می‌شود.

بازارهای جهانی چه تاثیری بر بورس ما دارند؟ در کدام صنایع سرمایه‌گذاری کنیم؟

نصیرزاده به وضعیت بازارهای جهانی و تاثیر آن در بازار سهام اشاره کرد: ابهام‌هایی در بازار جهانی وجود دارد. به خصوص با خبر احتمال ورشکستگی بزرگترین انبوه‌ساز چینی و زنده شدن خاطرات بحران ۲۰۰۸ که از شرکت Lehman Brothers آغاز شده است این موضوع می‌تواند شوکی به بازارهای جهانی و کامودیتی محور قلمداد شود.

نصیرزاده همچنین درباره تاثیر برجام در بازار گفت: اگر مذاکرات برجام به نتیجه برسد احتمال زیاد با برجام سال ۲۰۱۵ تفاوت‌های ساختاری دارد و در کوتاه مدت اثر موقت کاهشی بر نرخ دلار خواهد داشت، از نظر روانی صنایعی که از برجام آسیب دیدند نظیر خودرو، حمل و نقل و بانک، در کوتاه مدت مورد توجه فعالان بازار سهام قرار خواهند گرفت.

وی در این باره افزود: اما اگر فرض بر آرامش پایدار سیاسی در بلندمدت قرار دهیم قطعا تمام صنایع توان بهبود ساختار و عملکرد را خواهند داشت اما در پایدار بودن آرامش فضای سیاسی شک و تردیدهای بسیاری وجود دارد.

نصیرزاده درباره وضعیت بازار سهام در بلند مدت گفت: در مورد پیش‌بینی از روند بازار سهام با فرض تغییر نکردن وضعیت ساختاری انتظار می‌رود بازار در محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به عنوان کف بازار و دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به عنوان مقاومت تاریخی قرار بگیرد. همچنین تا زمانی که شاهد تغییرات در حوزه سیاسی و اقتصادی نباشیم، مدتی بازار با نوسان همراه است اما به قطعیت فارغ از نوسانات کوتاه مدت روند بورس در بلندمدت به واسطه ساختار اقتصاد تورمی صعودی خواهد بود.

آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    وقتی کار شناسها میگن شاخص تا 1300 میریزه کاملا درست وحساب کتاب شده است یادمه یک هفته قبل از اصلاحات مدام دم از اصلاحات می‌زدندولی ما گوش نکردیم واعتنا هم نکردیم ملاک اصلاحات همین شاخصه تا دو سه روز دیگه به راحتی میشه سهامهای ناب رو جمع آوری کرد این چند روزو تحمل کنیم ونفروشیم تا انشااله که اصلاحات تمام شد به سود کافی برسیم وزیانهامون جبران شه

    • ناشناس

      بازار دست کارشناسها نیست

    • ناشناس

      برف و باران هم دست هواشناس نیست
      ولی هواشناس با علمی که داره با درجه ای از احتمال آنرا پیش بینی میکنه

  • ناشناس

    همیشه نیمه پر لیوان را ببینید …با وجود چهل تا هفتاد درصد زیان از اصل سرمایه خود را در برابر آسیب دیدگی زیان واکسینه کرده ایم …ما میتوانیم….توانایی تحمل زیان از لذت سود بردن لذت بخش تر است….تا بتوانیم میتوانیم.

    • هاشم

      آفرین مقاومتت خوبه ضرر دوتا دیگه هم گردن بگیر

  • ناشناس

    دولت بایستی در تصمیماتی که توسط زیر مجموعه هاش انجام میگیره منافع تمامی گروه‌ها وفعالین اقتصادی ر و در نظر بگیره ازجمله بورس نه اینکه یکی رو فدای بقیه کنه وگر نه بورس ما اکنون اینچنین روزگاری نداشت

  • ناشناس

    همین بورس ما هیچی نمیشه اش کشک خاله تونه یا اشغال سهام ها رو باید بالا ببرن به هر بهانه مثل خودرویی ها که بزور میخوان ببیرنش بالا و کشش نداره از انطرف بزور جلوی سهام های با کیفیت میگرن که بالا نره چون نمی خوان اختلاف قیمت بین اشغال سهام ها و با کیفیتها ایجاد شود برا همونه میگن حذف دامنه نوسان فقط چاره کار است و بس

  • شاپور

    توجه کردید در مقاله بالا شرکت انبوه سازی چین ورشکست شده بعد از دلار و انتشار اوراق حالا نوبت یک شرکت خارجی است که بورس را به آن ربط بدهند یه جوری حرف میزنه انگار شرکتهای توی بورس چند ملیتی است و به خارج گره خورده اخه سیمان تهران یا ماکارونی زر یا کارخانه شیر و لبنیات یا خودرو و غیره چه ربطی به شرکتهای خارجی دارد فقط می خواهند کارهای خودشون رو توجیه بکنند و سهام مردم را جمع بکنند مشکل کشور ما در کل و بطور خاص بورس اینه که دستگاه ناظر خودش هیچ نظارتی روش انجام نمی گیره

  • ناشناس

    این یارو حرفایی رو که زده بخونه مطمعنم خوش نمیفهمه چی گفته

  • ناشناس

    «در مورد پیش‌بینی از روند بازار سهام با فرض تغییر نکردن وضعیت ساختاری انتظار می‌رود بازار در محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به عنوان کف بازار و دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به عنوان مقاومت تاریخی قرار بگیرد.»
    :)))))
    مرد حسابی بین کف و سقفی که گفتی تقریباً ۹۰٪ فاصله وجود داره؛ یک دفعه می‌گفتی بین صفر تا بی‌نهایت، خودتو راحت می‌کردی دیگه. اینجوری پیش‌بینی کردن به درد نمی‌خوره. تازه فرض گرفتی وضعیت ساختاری هم باثباته و نتیجه این شده؟ داداش شما کارشناسی رو بذار کنار برو سراغ یک شغل دیگه، اینجوری حیفه.

  • روژان

    چون سیساست همون سیاست دوره های قبل هست .. فقط آدماش عوض شدن

  • ناشناس

    امیدواریم نیمه دوم سال با به روال عادی درآمدن مراکز آموزشی و اداری و تولیدی و کسب و کارهای دیگه بعد از واکسیناسیون گسترده کرونا وضعیت اقتصادی رونق پیدا کند که در بورس هم اثر مثبت دارد

  • غایب

    بورس تا پایان سال طبق برنامه مشخصی که ربات‌ها برنامه ریزی شدند تا ۱۸۵۰ رشد می‌کنه شک نکنید .