به گزارش تجارتنیوز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم افتتاح طرحهای کشاورزی در استانهای هرمزگان، لرستان و یزد اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح لذتبخشترین طرحهای افتتاحی در ۱۵ هفته پیاپی هستیم.
وی ادامه داد: کشور ما در سرزمین خشک و نیمهخشک قرار دارد بنابراین بسیار مهم است که الگوهای کشت و آبیاری را از حالت سنتی به صنعتی تبدیل کنیم؛ زیرا با شیوه سنتی نمیتوانیم نیازهای خود را تامین کنیم.
رئیسجمهور با اشاره به اقدامات دولت در زمینه کشاورزی خاطرنشان کرد: در آغاز دولت یازدهم میزان محصولات کشاورزی ۹۷ میلیون تن بود که امروز به حدود ۱۳۰ میلیون تن رسیده است یعنی ۳۲ درصد تولید بیشتر در اختیار داریم.
روحانی ادامه داد: برای افزایش تولید تقریبا زمین بیشتری زیر کشت نرفته است، بلکه نحوه کشت و آبیاری را تغییر دادهایم. راندمان آب از ۳۹ درصد در سال ۹۲ به ۴۵ درصد رسیده است و میزان محصول کشاورزی در آغاز دولت یازدهم از ۹۳۰ گرم در هر متر به ۱۴۵۰ گرم رسیده است. در زمینه صرفهجویی آب هم از ۸/۶ میلیارد مکعب به ۱۴ میلیارد مکعب رسیدهایم یعنی حرکت ما در مسیر درست علمی بوده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه کشت گلخانهای اهمیت زیادی دارد، گفت: تغییر فصول در این کشت خیلی تاثیرگذار نیست و با آب کم در چهار فصل میتوان محصول داشته باشیم. محصولات گلخانهای میتواند صادر شده و برای ما ارز آور باشد. در سال ۹۲ کل کشت گلخانه ای ۸ هزار هکتار بوده که این رقم اکنون به ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است. برنامه ما این است که تا پایان این دولت به ۲۳ هزار هکتار برسیم.
وی ادامه داد: در کانالکشی آب، زهکشی، سامانههای نوین آبیاری و تجهیز اراضی کشاورزی اقدامات بسیار خوبی انجام دادهایم. در خوزستان و ایلام حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را تجهیز کردهایم که فاز دوم آن هم با حدود ۵۰ هزار هکتار آغاز میشود. ۸۰ هزار هکتار در استان گلستان تجهیز شده و ۱۸ هزار هکتار نیز در مناطق گرمسیری افتتاح میشود. اگر زهکشی در استان گلستان نبود خسارات سیل چند برابر میشد.
رئیسجمهور با اشاره به افتتاح پروژههای کشاورزی امروز به ارزش هزار و ۳۶۷میلیارد تومان اظهار کرد: با افتتاح این طرحها ۱۲۷ هزار تن سبزی و صیفیجات ۲۵۰ تن میوه و ۲۹ میلیون شاخه گل تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید از کشت دیم برای گیاهان دارویی یا انواع درختها استفاده بیشتری کنیم، گفت: تاکید میکنم تا پایان دولت باید الگوی کشت مد نظر باشد. باید شیوه کشت و آبیاری را عوض کنیم و حتی از کشت فراسرزمینی استفاده کرده و در کشورهای همسایه و حتی سایر قارهها، زمین اجاره کرده و محصول تولید کنیم و به کشور بیاوریم. اقداماتی در این زمینه انجام شده که باید ادامه یابد. از خاک نیز باید بهرهبرداری درستی کنیم. نوع کود و بذر هم اهمیت دارد.
روحانی در پایان گفت: در شرایط بیماری کرونا بسیاری از کشورها محصولات کشاورزی را از ترس انبار کرده و نمیفروشند. خوشبختانه در محصولات استراتژیک مثل گندم خودکفا هستیم و امیدوارم در تولید سایر محصولات هم تلاش بیشتری کنیم.
منبع: ایسنا
مشکلی که مسولان ما دارند این هست که یا نمی دانند مشکل و راه حل مشکل چیست و با وقتی هم می فهمند مشکل چیست فقط آنرا در تریبون اعلام میکنند…. آقایان نمی دانند کسی که آن مشکل را باید حل کند خودشان هستند نه شنوندگان…. در انتخاب ها دقت کنید…
تولید هزار برابر الانم بشه وقتی نه کشاورز سود میکنه نه مردم توان خرید دارن تهش دلال و دلال و دلال و دگر هیچ
اره جون خودت. خیال کردی یوزارسیف زمانت هستی. گندم آنبار کنی. سهام عدالت پول مردم بده از گرسنگی زجر میکشند. بقیش پیش کش
باور این حرفا سخته.البته اون کشورها دولتمرداشون به فکر مردم کشورشون هستند مثل ما نیستند که همه مواد غذایی بره کشورهای دیگه مخصوصا عراق.ولی ایرانی بدبخت نتونه با این قیمتهای وحشتناک میوه بخره .اهواز اینقدر میوه ها گرون هستند آخه بازنشسته یا کارگر با این گرونی چطور میوه با قیمت حداقل 15000 تا 50000 بخره. حالا تو هی بگو تولید زیاد شده وقتی نصیب مردم ایران نمیشه چه فایده ای داره.بقیه باید خوشحال باشه نه مردم ایران