خبر مهم:

کد مطلب: ۸۱۲۰۷۰

افزایش ۱۲ درصدی تسهیلات پرداختی بانک‌ها/ سهم ناچیز خانوارها از دریافت وام

افزایش ۱۲ درصدی تسهیلات پرداختی بانک‌ها/ سهم ناچیز خانوارها از دریافت وام

طبق اعلام بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی فروردین ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود 12.7 درصد افزایش داشته. اما نکته مهم این است که 89 درصد این تسهیلات به صاحبان کسب‌وکار (حقیقی و حقوقی) پرداخت شده و تنها 10.9 درصد این تسهیلات نصیب مصرف‌کنندگان نهایی یعنی خانوارها شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، از کل تسهیلات پرداختی بانک‌ها در فروردین ماه امسال نشان میدهد که مبلغ 1614.9 هزار میلیارد ریال معادل 89.1 درصد به صاحبان کسب و کار (حقوقی و غیرحقوقی) و 198.0 هزار میلیارد ریال معادل 10.9 درصد به مصرف­‌کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی فروردین ماه سال 1402 مبلغ 1314.2 هزار میلیارد ریال معادل 81.4 درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ 96.3 هزار میلیارد ریال معادل 48.6 درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) می‌باشد.

جزئیات پرداخت تسهیلات بانکی

بانک مرکزی در توضیح تسهیلات پرداختی بانک‌ها اعلام کرده است: سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در فروردین ماه سال 1402 معادل 508.7 هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص 38.7 درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ 1314.2 هزار میلیارد ریال) می‌باشد.

از 603.4 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل 84.3 درصد آن (مبلغ 508.7 هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال 1402 می‌‌باشد.

بانک مرکزی تأکید دارد: همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود.

بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی)توجه ویژه‌ای نمود.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.