موضوعات داغ: # بوگاتی # آینده بازار طلا # امیر قطر # آژانس بین المللی اتمی # بارش برف # تعطیلی مدارس # هواشناسی # استقلال
«تجارت‌نیوز» در گفت‌وگو با یک متخصص اورولوژی از مشکلات مراکز دیالیز گزارش می‌دهد:

تعطیلی مراکز دیالیز به دلیل نبود اعتبار یعنی مرگ بیماران/ افزایش مشکلات حوزه بهداشت و درمان در سایه نبود اعتبار

images 1

متاسفانه مدت هاست که مساله تامین اعتبار برای حوزه بهداشت و درمان به یک امر باری به هر جهت برای دولت ها تبدیل شده است. وقتی مساله درمان در اولویت نباشد چنین اتفاق هایی را می توان پیش بینی کرد.

به گزارش تجارت نیوز، به گفته کارشناسان، بحران مالی و اعتباری در حوزه بهداشت و درمان بسیار جدی است؛ از یک طرف مشکلاتی که کادر درمان در دریافت مطالبات خود دارند و از سوی دیگر هزینه‌های مراکز درمانی که بیمه‌ها در پرداخت آن تعلل می‌کنند باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای این مراکز و بیماران شده‌اند.

در حال حاضر آزمایشگاه‌ها و مراکز درمانی مختلف از یک طرف و داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها از سوی دیگر به دلیل عدم دریافت به‌موقع مطالبات خود از دولت و بیمه‌ها با کمبود اعتبار و نقدینگی مواجه شده‌اند و این اتفاق ارائه خدمت به بیماران را دچار اختلال کرده است.

طی روزهای گذشته موج جدیدی از اعتراضات پرستاران در شهرها و استان‌های کشور شروع شده و از طرف دیگر بسیاری از بیماران نسبت به افزایش نرخ داروها معترض هستند، در این میان مراکز دیالیز نیز اعلام کرده‌اند که اگر مطالبات‌شان پرداخت نشود از نیمه اسفندماه قادر به ارائه خدمات درمانی با دفترچه‌های بیمه به بیماران نیستند و برای اینکه بتوانند هزینه‌های مرکز را تامین کنند مجبورند خدمات را به صورت آزاد و دریافت تمام‌وکمال هزینه از بیمار عرضه کنند. این اتفاق یعنی بسیاری از بیمارانی که توانایی تامین هزینه‌های درمانی را دارند از درمان باز می‌مانند و یک بیمار دیالیزی وقتی از درمان باز می‌ماند یعنی هر روز یک قدم به مرگ نزدیک‌تر می‌شود.

چاره‌اندیشی برای حوزه درمان یک ضرورت است

امیر نجاتی، متخصص اورولوژی، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه مدت‌هاست مساله تامین اعتبار برای حوزه بهداشت و درمان به یک امر باری به هر جهت برای دولت‌ها تبدیل شده است. وقتی مساله درمان در اولویت نباشد چنین اتفاق‌هایی را می‌توان پیش‌بینی کرد.»

او می‌افزاید: «مساله فقط بیماران دیالیزی نیستند، بسیاری از بیماران خاص و… به دلیل همین هزینه‌های سنگین درمانی از چرخه درمان خارج می‌شوند. سال‌هاست که پزشکان و متخصصان در مورد اولویت‌بندی دولت برای تامین بودجه هشدار داده‌اند. سلامت باید جزو برنامه‌های اول تا سوم دولت باشد. اما متاسفانه هیچ‌گاه چنین اتفاقی رخ نداده و بروز این مشکلات در واقع نتیجه سال‌ها بی‌توجهی است.»

بحران در حوزه تجهیزات پزشکی جدی است

این متخصص توضیح می‌دهد: «مساله مهم در مورد مراکز دیالیز این است که ارائه خدمات به بیماران هزینه‌های سنگینی برای این مراکز دارد. بهسازی دستگاه‌ها، به‌روزرسانی و استفاده از دستگاه‌های جدید به‌جای دستگاه‌های از رده خارج‌شده همه و همه هزینه‌های هنگفتی دارد و اگر این مراکز نتوانند مطالبات‌شان را از بیمه‌ها به‌موقع دریافت کنند با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند.»

بیمار دیالیزی نمی‌تواند از دیالیز محروم شود چراکه تاوان این اتفاق را باید با جانش بدهد

نجاتی می‌گوید: «تنها دو راه برای این مراکز باقی می‌ماند؛ یا باید تعطیل شوند یا اینکه هزینه درمان را تمام‌وکمال از بیماران دریافت کنند. در هر دو صورت این بیماران هستند که در معرض آسیب‌ جدی قرار می‌گیرند. بیمار دیالیزی نمی‌تواند از دیالیز محروم شود چراکه تاوان این اتفاق را باید با جانش بدهد. حالا شما در نظر بگیرید اگر برخی از مراکز تعطیل شوند چه ازدحامی در مراکزی که به فعالیت ادامه می‌دهند ایجاد می‌شود.»

او اضافه می‌کند: «سوال اینجاست که آیا این مراکز باقی‌مانده می‌توانند جوابگوی نیاز بیماران باشند؟ قطعاً خیر! در این شرایط وضعیت بسیار پیچیده می‌شود و نمی توانیم به تمام بیمارانی که نیازمند خدمات هستند رسیدگی کنیم. این یعنی بازی با جان انسان‌ها و اگر این شرایط ادامه پیدا کند، مرگ بیماران قطعی است.»

تعلل بیمه‌ها در پرداخت، به تمام حوزه درمان لطمه می‌زند

این متخصص اورولوژی ادامه می‌دهد: «پرداخت نشدن مطالبات مراکز دیالیز از فروردین‌ سال جاری تاکنون از سوی بیمه‌ها این مراکز را دچار مشکلات عدیده‌ای کرده است. نامه‌ای که برخی از مراکز دیالیز به وزیر بهداشت و درمان نوشته و در آن از مشکلات خود سخن گفته‌اند نشان می‌دهد که اوضاع تا چه حد بغرنج شده است.»

بخشی از نامه مراکز دیالیز به وزیر بهداشت

مراکز دیالیز کشورمان با ارسال نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت هشدار داده‌اند با توجه به استمرار وضعیت‌عدم پرداخت مطالبات این مراکز از بیمه سلامت وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی، این مراکز دیالیز از تاریخ ۱۵ اسفند ماه ناگزیر به پذیرش بیماران دیالیزی صرفاً بصورت آزاد خواهند بود.

نامه مراکز دیالیز به وزیر بهداشت

این مراکز در بخشی از نامه خود می‌نویسند: «با توجه به عدم پرداخت مطالبات مراکز دیالیز خیریه و خصوصی توسط سازمان تامین اجتماعی از اردیبهشت‌ماه 1403 و پیرو نامه‌های درخواست و هشدار قبلی، سازمان تامین اجتماعی صرفاً صورت‌حساب مطالبات برخی از مراکز دولتی دیالیز را پرداخت کرده است. لذا بدین‌وسیله اعلام می‌شود مراکز خیریه و خصوصی ارائه‌دهنده خدمت همودیالیز زیر که سالیان متمادی دوشادوش مراکز دولتی با وجود تمام چالش‌ها و مشکلات ارائه خدمت را به مددجویان عزیز دیالیزی انجام داده‌اند این جهت‌گیری و برخورد ناعادلانه سازمان تامین اجتماعی را صرفاً در راستای عقیم‌سازی بخش خصوصی و کاملاً مخالف با سیاست‌های کلان نظام و فرمایشات صریح مقام معظم رهبری دانسته و اعلام می‌دارند در حال حاضر قادر به خرید مواد و ملزومات مصرفی نمی‌باشند و علی‌رغم میل باطنی (که در این 9 ماه اخیر نیز بدون دریافت مطالبات به ارائه خدمت به مددجویان عزیز دیالیزی ادامه داده‌اند)، از پانزدهم اسفندماه، ناگزیر به پذیرش بیماران دیالیزی به صورت آزاد هستند؛ بدیهی است در صورت تدابیر حضرت‌عالی در خصوص واریز تمام مطالبات مراکز ادامه خدمت‌رسانی به مددجویان عزیز دیالیزی میسر خواهد بود.»

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی