کد مطلب: ۵۸۶۸۰۴

جوسازی خودروسازان حذف قرعه‌کشی؟ / آیا نحوه قیمت‌گذاری خودرو تغییر کرد؟

جوسازی خودروسازان حذف قرعه‌کشی؟ / آیا نحوه قیمت‌گذاری خودرو تغییر کرد؟

رئیس شورای رقابت با اشاره به تلاش خودروسازان برای حذف قرعه کشی خودرو گفت: با توجه به اختلاف که بین قیمت کارخانه و قیمت بازار وجود دارد و این حجم بالای متقاضیان و عرضه محدود، قرعه‌کشی روش مناسب و تصمیم شورا بوده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، گرچه قرار بود در اواسط مهر و با پایان دوره دوم ۶ ساله شورای رقابت تغییراتی در ترکیب اعضاء ایجاد شود اما هنوز اتفاق نیفتاده است، در جریان این تغییرات بحث‌های مختلفی درباره نحوه قیمت‌گذاری خودرو و تغییر شیوه قرعه‌کشی در برخی اظهارنظرها و یا سایت‌های مربوط به خودرو دیده می‌شود.

این‌که ماجرا از چه قرار است موضوعی است که در گفتگو با رضا شیوا، رئیس شورای رقابت مورد بررسی قرار گرفت.

هنوز تکلیف ترکیب اعضا مشخص نیست

شیوا با اشاره به این‌که با وجود اتمام دوره ۶ ساله من همچنان به عنوان رئیس در شورای رقابت هستم تا این‌که وضعیت رئیس جدید مشخص شود، توضیح داد: در حال حاضر دوره برخی از اعضای شورا به اتمام رسیده و طبق قانون عضویتی در آن ندارند و با توجه به این‌که تعداد اعضا به حدنصاب نمی‌رسد، نمی‌توانیم جلسه‌ای برگزار و تصمیم‌گیری جدیدی انجام دهیم.

وی افزود: این در حالی است که از مدتی پیش ما طی نامه‌ای به دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد، دادگستری، سازمان برنامه و بودجه و اتاق‌ بازرگانی اعلام کردیم که نمایندگان خود را معرفی کنند که هنوز این اتفاق به طور کامل نیفتاده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر باید وزارت اقتصاد، دو اقتصاددان و یک مالی را معرفی کند که رئیس جدید از بین این دو اقتصاددان با رای اعضاء تعیین می‌شود و بعد از مشخص شدن ترکیب با حکم رئیس جمهور ابلاغ نهایی خواهد شد که هنوز این وضعیت مشخص نیست.

تلاش خودروسازان برای حذف قرعه کشی

اما در ادامه این گفت‌وگو موضوع بحث‌های اخیر مطرح شده در مورد نحوه‌ قیمت‌گذاری خودرو و حذف قرعه کشی مورد پرسش قرار گرفت که شیوا در این رابطه توضیح داد: این‌ها اغلب جوسازی‌هایی است که سایت‌های خودروسازی و خودرویی آن را راه انداخته‌اند اما هیچ‌گونه تصمیمی در این زمینه اخذ نشده و قیمت‌گذاری همچنان به روش فعلی و با قرعه کشی انجام می‌شود.

وی در مورد این‌که آیا ممکن است روش قرعه‌کشی تغییر کند؟ گفت که هر تغییری بعید نیست اما این‌که چه روشی جایگزین شود بسیار اهمیت دارد، چرا که تا پیش از آن همانطور که بارها اعلام کردیم بسیار شکایت در مورد روش سایت وجود داشت و حق بسیاری از بین می‌رفت از این رو آنچه که با توجه به شرایط موجود خودرو و تعداد عرضه در کشور وجود دارد و از سوی دیگر حجم بالای متقاضیان، به نظر نمی‌رسید که راهی بهتر از قرعه‌کشی و تقسیم این تعداد محدود خودرو وجود داشته باشد. با این حال همانطور به دفعات تکرار کردیم اگر کسی می‌گوید قرعه کشی روش مناسبی نیست بلافاصله باید از او سوال کرد که چه روش بهتری را در نظر دارد؟

هر چه توانستیم محدودیت گذاشتیم

رئیس مرکز ملی رقابت ادامه داد: ما هر آنچه محدودیت می‌توانستیم در روش فعلی اعمال کردیم که راه‌های رانت و فساد را ببندند اما اگر لازم است و کسی محدودیت بیشتری را مدنظر دارد تا وضعیت بهبود پیدا کند می‌تواند آن را اعلام، مورد بررسی و اعمال شود.

خودروسازان راضی هستند؟

وی در مورد این‌که آیا خودروسازان از روش قرعه‌کشی راضی بودند، تصریح کرد: اصلا به خودروسازها ربطی ندارد و دلیلی ندارد بخواهند از این روش راضی باشند یا نباشند این تصمیم کارشناسی شورا است، به هر صورت هرجایی که منافذ و محل‌های سوءاستفاده را بگیریم یک تعدادی می‌توانند ناراضی باشند اما در این روش میزان تولید دقیقا برابر با قرعه‌کشی بود یعنی هر آنچه خودروسازها تولید می‌کنند باید در قرعه‌کشی عرضه می‌شد.

رئیس شورای رقابت درباره انجام تعهدات خودروسازان در قیمت گذاری فعلی و قرعه‌کشی گفت که آنها مکلف به انجام تعهدات و دستورالعمل شورای رقابت بودند و عملکرد آنها از سوی دستگاه‌های ناظر از جمله شورای رقابت، دادستانی و سازمان بازرسی نظارت و بررسی شده است.

فکر نکنم کشوری اینطور انحصار ایجاد کند

وی همچنین در مورد اینکه با توجه به تاکیدی که در مورد قرعه‌کشی به عنوان گزینه مناسب، آیا در دیگر کشورها هم از چنین روشی استفاده می‌شود، توضیح داد: فکر نمی‌کنم کشوری باشد که این چنین انحصار ایجاد کرده و ورود هر گونه خودرو تا ببندد و کاملا متکی به تولید داخل باشد آنهم وقتی که تولید خود پاسخگوی نیاز مردم داخل کشور نیست، حداقل در کشورهای دوربر این گونه نیست که کار به قرعه‌کشی برسد.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودروی تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    محدودیت هارو زیاد کنید مثلا سند تا 5 سال در رهن باشه و افراد 25 سال به بالا بتونن ثبت نام کنن ،چون افراد پایین 25 سال با این وضعت اقتصادی نمیتونن بخرن

    • ناشناس

      سلا
      م . خیلی ماشین دارند دوباره ثبت نام میکنند..
      آنهایی که اصلا از ایران خودرو و سایپا ماشینی نگرفتند
      اولویت دهید.
      طرف ماشین داره اسمش در میاد ماشینشو میفروشه دوباره
      ماشین میگیره

  • ناشناس

    بله سندتاپنج سال رهن باشه دست دلال کمتر می شه

  • ناشناس

    قرعه کشی وبردارید که قیمت بازار میپوکه تو بازارم کم ماشین صفر ندادید به بنگاهای اشنا تعداد بالا کلا قرعه کشی فقط واسه حفط قیمته بازاره

  • ناشناس

    با عرض سلام.
    خانوارهایی که تمام افراد آن فاقد خودرو هستند در اولویت قرار گیرند و همچنین به تعداد دفعاتی که فرد ثبت نام کرده و برنده نشده امتیاز تعلق گیرد تا شانس برنده شدن وی افزایش یابد. سند خودرو حداقل برای ۳ یا ۴ سال در رهن قرار گیرد و دیگر اینکه قبل از قرعه کشی هزینه ی خرید خودرو از افراد اخذ گردد. با سپاس.

  • ایرانی

    شماکه تصمیم گیرید و میدونید حق به حق دار نمیرسه حد اقل اون شرط که یکبار گذاشتید رو چندبار ادامه میدادید در کنار شروط دیگه که هر خانوار فعلا فقط یه ماشین داشته باشه که به همه برسه بعد این شرطو حذف میکردید که گیر ماها هم که 26 بار بدون نتیجه ثبت نام کردیم هم میامد.
    این شرط کار سختی نیست، کمی فکر میخواد و نگذاشتن این شرط نشان میدهد که شما فکر مشتری نیستید و فقط سرمایه خودتان. چون از نظر شما فقط کسانی میتونند ماشین بخرن که قبلا هم خریده باشند. خاک تو سرتون با این مدیریت کردنتون

  • مرتضی

    یعنی واقعااین درسته من جوون با۳۰سال سن یه پرایددارم میخوام بفروشم وآرزودارم یه ماشین صفرسواربشم وخدایی نه دلالم کارگرم پولمم درسته باقیمت قرعه کشی شمامثل قدیم ماشین ۱۰سال کاروتحویل بگیریدیه صفربدیدالباقی روهم پول بگیریدسندهم هروقت سلاح دونستیدچاپ کنیدنه اینکه هرجاقدم میزاری ازت میپرسن اگه حواله قرعه کشی داری تا۸۰ملیون میخریم آقاوقتی میخوام مصرف کنم چرابفروشم شماهرقدمی برداریددلال سودجودوقدم ازشماجلوتربرمیداره مگراینکه قیمت کارخونه ازبازاربیشترباشه تنهاراهش همینه