به گزارش تجارتنیوز، عموما هر سال ابتدای اردیبهشت ماه سیاست اعتباری جدید برای تغییر در شرایط و مبالغ برخی از انواع تسهیلات به شبکه بانکی ابلاغ میشود.
امسال اما با این که بیش از ۲۰ روز از اردیبهشت ماه گذشته هنوز برخی شعب بانکی به بهانه نرسیدن بستههای تسهیلاتی سال جدید، درخواست تسهیلات را نمیپذیرند و از مردم میخواهند تا زمان رسیدن سیاست اعتباری جدید صبر کنند.
اما علیرضا قیطاسی، دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی، در گفتگو با تجارتنیوز عنوان میکند که روند اعطای تسهیلات در شبکه بانکی نباید به هیچ عنوان با این بهانه متوقف شود.
او توضیح میدهد: تا زمانی که سیاست اعتباری جدید ابلاغ شود، وامدهی براساس سیاست قبلی ابلاغ شده، ادامه پیدا میکند و البته هر سال ممکن است مبلغ و شرایط تسهیلات تغییر کند که در آن صورت سیاست اعتباری جدیدی ابلاغ میشود اما تعطیلی در تسهیلات دهی معنا ندارد.
به گفته این مسئول اگرچه ممکن است سیاست اعتباری تازه ابلاغ شود اما این دلیل نمیشود که بانک تا زمان ابلاغ نشدن این سیاستها به کل روند وامدهی را متوقف کنند و سیاست سال قبل را ادامه ندهند.
او درباره توقف تسهیلات دهی پیش از نوروز هر سال در شبکه بانکی هم اینطور توضیح میدهد: تا روز آخر سال بانکها موظف هستند تسهیلات دهند اگر در اسفندماه کندی در تسهیلات وجود دارد به علت منابع و بودجه آن است که ایجاب میکند از مشتری بخواهند فروردین یا اردیبهشت ماه مراجعه کند.
قیطاسی ادامه میدهد: بانکها بر اساس بودجهای که در اختیار دارند باید همیشه در چارچوب مقررات اعطای تسهیلات داشته باشند، مگر این که بودجه واحدی به اتمام رسیده باشد و اعلام کند که این ماه نمیتواند تسهیلات بدهد. بانکها در حال حاضر موظف هستند بر اساس شرایط و مقرراتشان درخواست تسهیلات را بپذیرند و اگر بودجه داشته باشند، پرداخت کنند.
به گفته دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی اگر مردم در مراجعه به شعب بانکی با موردی مواجه شدند که ادعا کرد تسهیلات دهی تا زمان ابلاغ سیاست اعتباری جدید متوقف است، باید به سامانه آن بانک و واحد رسیدگی به شکایات اطلاع دهند تا رسیدگی شود.
او با بیان این که واحد بازرسی هر بانکی آمادگی پاسخگوی مردم در صورت شکایت در این موضوع است، درباره زمان ابلاغ سیاستهای اعتباری جدید میگوید: ابلاغ سیاست اعتباری جدید زمان مشخصی ندارد و حتی ممکن است وسط سال ابلاغ شود. عموما در ابتدای سال شرایط را تغییر میدهند اما تا حالا که چیزی نرسیده است.
سلام..گردنم زیر تیغ آقا ابوالفضل تمام بانکها اگر میخواهند وامی بدهند والا انگار از ارث پدرشان میخواهند به مردم بدهند مثل این میمونه وزیر میبخشه نوکرنمیبخشه هزاربار دولت گفت بابا سی میلیون تومن برای مستاجران را با سفته وام بدهید ده تا بانک من رفتم همه گفتند دوتا حقوق بگیر یک کاسب اینقدر بما ندادند تا توی این کرونایی من با سه دختر وزنم حکم تخلیه گرفتند الان 5 نفر آدم توی یه گاراژی زندگی میکنم کارم سوپوری دوسالم هست دوتا دخترامم عقد کردم که میخوام باهاشون صحبت کنم که بابا بذارید بچه های مردم برند دنبال زندگیشون آخه با جارو کشی میشه جهیزیه بخری ..بازم شکرخدا ..م..ن
سلام بدون قصد اهانت به جنابعالی عرض میکنم زمانی که از مطلبی اطلاع ندارید قضاوت نکنید / زمانیکه تسهیلاتی معوق میشود دولت جواب آنرا نمیدهد بلکه ریاست شعبه ومسئول اعتبارات آن شعبه مجبور به باز پس گرفتن آن وام هستند واینگونه بخشنامه های دولتی هم در زمان معوق شدن تسهیلاتی یک ریال ارزش ندارد / اگر دولت فرمود با این شرایط وام بدهید واگر معوق شد مهم نیست آنوقت حکایت فرق میکند/ وقتیکه تسهیلات معوق در یک شعبه از میزانی بیشتر بشود وامهای همکاران که دو سال در نوبت بوده اند کان لم یکن تلقی میشود / اضافه کارها حذف میشود / برای مسئولین شعبه تو بیخ وتنزل رده شغلی صادر میگردد ووو/ ضمنا در پاسخ دوست واستاد گرامی آقای قیطاسی که زمانی در شعبه نخریسی مشهد همکار بوده ایم عرض کنم اگر مسئولین محترم تصمیم گیر در امور بانکی زودتر به مسافرتهای خود پایان دهند و قبل از آغاز اردیبهشت ماه مصوبه اعتباری سال جدید را کار سازی نمایند چه میشود ؟؟؟
از این پس نگوییم بانک از این به بعد ازکلمه و جمله بنگاه نزول خوری استفاده کنیم.