فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۹۴۹۶۵

ثبت نام وام ۲۰۰ میلیونی فرزندآوری/ شرایط دریافت وام فرزند سوم چیست؟

ثبت نام وام ۲۰۰ میلیونی فرزندآوری/ شرایط دریافت وام فرزند سوم چیست؟

وام ۲۰۰ میلیون تومانی فرزند سوم به بانک‌ها ابلاغ شد. وامی که بر اساس آن خانوارهای فاقد مسکن که سه فرزند و بیشتر دارند، می‌توانند از آن استفاده کنند. اما شرایط این وام چیست و به چه کسانی پرداخت می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، دو روز قبل بود که معاون اعتبارات بانک مرکزی جزئیات نحوه ثبت‌نام وام مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی فرزند سوم را اعلام کرد.

بر اساس گفته معاون بانک مرکزی تنها ۶ بانک این وام فرزندآوری را می‌پردازند.

مشمولان وام ۲۰۰ میلیونی فرزندآوری

بر اساس قانون، خانوارهایی که فرزند سوم و یا بیشتر آنها از سال ۹۹ به بعد متولد شده‌است، مشمول وام ۲۰۰ میلیونی خرید یا ودیعه مسکن می‌شوند. اما این تنها شرط پرداخت این وام نیست. خانوار مشمول وام نباید صاحب مسکن باشد و این خانواده‌‌ها می‌‌توانند صرفاً برای بار دوم از تمام امکانات دولتی در این خصوص استفاده کنند.

اما شرط دیگری که برای پرداخت انواع وام‌های فرزندآوری اعلام شده این است نرخ زاد و ولد فرزند و پدر نباید بیشتر از ۲٫۵ باشد. در غیر اینصورت هیچ وامی به خانوار دارای فرزند پرداخت نمی‌شود.

شرایط وام فرزند سوم چیست؟

مبلغ این وام ۲۰۰ میلیون تومان و مدت بازپرداخت آن ۲۰ سال است. همچنین بانک‌ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

این شرط در حالی است که پیش از این هم شرط پرداخت وام ۵۰ و ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن و یا با یک ضامن مطرح شده بود که بانک‌ها این شرط را نپذیرفتند. از طرف دیگر هنوز مشخص نیست که کارمزد و مبلغ اقساط این وام چقدر است.

چند نفر وام فرزندآوری می‌گیرند؟

معاون بانک مرکزی گفته ۶ بانک تسهیلات فرزندآوری می‌دهند و اعتبار هر بانک برای پرداخت این وام، ۱۵۰ میلیارد تومان است. با این حساب تنها برای ۴۵۰۰ متقاضی دریافت، اعتبار دریافت وام ۲۰۰ میلیونی فرزندآوری وجود دارد و اعتبار بیشتری در دسترس نیست.

کدام بانک‌ها وام فرزندآوری می‌دهند؟

به گفته معاون بانک مرکزی، بخشنامه پرداخت وام مسکن به شش بانک مسکن، تجارت، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک ابلاغ شده است.

اما به نظر می‌رسد که هنوز نمی‌توان برای دریافت این وام اقدام کرد. چون شبکه بانکی در زمان حاضر این ابزار را ندارد که تشخیص دهد متقاضی فاقد خانه است یا خیر.

البته این مقام مسئول گفته از بانک‌ها خواستیم برای این که قانون نباید زمین بماند و لازم الاجراست اکتفا کنند به این که وضعیت متقاضی را در سامانه سمات بانک مرکزی رصد کنند و اگر متقاضی تسهیلات مسکن یا جعاله فعالی نداشت، این را بیانگر این بدانند که این متقاضی فاقد مسکن است و این تسهیلات را به آنها پرداخت کنند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.