کد مطلب: ۴۲۵۸۹۶

ثبت نام کولبرها در سامانه جامع تجارت آغاز شد / مجوز ورود ۸۱۹ قلم کالا به کولبران

ثبت نام کولبرها در سامانه جامع تجارت آغاز شد / مجوز ورود ۸۱۹ قلم کالا به کولبران

امکان ثبت‌آماری تعرفه‌های مجاز برای واردات کولبران در سامانه جامع تجارت فراهم شد. براساس اخبار منتشر شده، کولبران از تاریخ دوم بهمن ماه قادر به ثبت‌نام در سامانه جامع تجارت و اخذ نقش کولبر حقیقی به منظور ثبت پرونده برای کالاهای وارداتی شده‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، سامانه جامع تجارت پاییز سال گذشته رونمایی شد. هدف از راه‌اندازی سامانه جامع تجارت ایجاد زیرساختی ضروری برای رصد آنلاین تجارت خارجی است که می‌تواند زمینه‌ساز تقویت و توسعه دولت الکترونیک شود.

به گفته متولیان، «سامانه جامع تجارت» با ایجاد یکپارچگی و هماهنگی الکترونیکی بین دستگاه‌های مرتبط در فرآیند تجارت خارجی و داخلی منجر به ارتقای تعامل‌پذیری دستگاه‌ها و یکپارچگی اطلاعات تجاری کشور می‌شود؛ با بلوغ این سامانه انتظار می‌رود سرعت، سهولت و شفافیت در امور تجاری کشور محقق شود.

پس از راه‌اندازی این سامانه، به تدریج بخش‌های جدید برای گروه‌های مختلف در سامانه مذکور درحال راه‌اندازی است و در جدیدترین اقدام، امکان ثبت آماری تعرفه‌های مجاز برای واردات کولبران فراهم شده است.

مراحل ثبت آماری از سوی کولبران

پس از ثبت پرونده از سوی کولبران در سامانه جامع تجارت، پرونده برای بررسی ضوابط تجاری، به‌صورت برخط به سامانه ضوابط تجاری ارسال می‌شود. پس از بررسی ضوابط، پرونده برای اخذ کد هشت رقمی ثبت‌آماری به بانک‌مرکزی ارسال خواهد شد. با اخذ کد هشت رقمی، پرونده به وضعیت «ثبت‌نهایی» منتقل خواهد شد. پس از ثبت‌نهایی پرونده، کولبران باید برای تکمیل عملیات واردات خود اقدام به ثبت منشأ ارز کنند.

چه کالاهایی مجوز ورود دارند؟

کاربران در پرونده‌های متعلق به نقش کولبر حقیقی، تنها کالاهای با تعرفه‌های مجاز برای ثبت‌سفارش کولبران را می‌توانند ثبت کنند. لیست تعرفه‌های مجاز نیز شامل ۸۱۹ کد هشت رقمی تعرفه است. در این لیست اقلام مختلفی به چشم می‌خورد که اقلام خوراکی، بذر، لوازم‌خانگی، ابزارآلات، قطعات یدکی خودرو و لوازم آرایش و پیرایش از جمله آنها محسوب می‌شوند. همچنین در این لیست کالاهای جالبی نیز به چشم می‌خورد.

به‌عنوان مثال در این بخش می‌توان به قرص ماشین ظرفشویی، کاغذ و مقواها، کاغذ روزنامه، بازی‌های ویدئویی، کنسولی و رایانه‌ای، میکروفن‌های بی‌سیم، دوربین مداربسته، رادیوهای پخش جیبی، دستگاه پخش رادیویی دارای ضبط یا پخش صوت دیجیتالی، انواع گیرنده‌های تلویزیونی دیجیتال، فلاسک و سایر ظروف عایق حرارت با محفظه، عینک‌آفتابی، فاصله یاب لیزری و سه پایه دوربین نقشه‌برداری اشاره کرد.

براساس لیست منتشر شده، برخی از اقلام خوراکی مجاز ورود از طریق کولبری عبارتند از: زیتون، نخودفرنگی، لپه، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی، عدس، موز سبز، آناناس، برنج و پودر زعفران. بذرهای مجاز برای واردات از طریق کولبری نیز بخش دیگری از این اقلام را به خود اختصاص داده اند؛ دانه‌های پنبه تراریخته، دانه روغن کوچک، دانه کنجد، دانه خردل، دانه گلرنگ، دانه خربزه و دانه خشخاش از جمله بذرهای مجاز در این لیست هستند. برخی از ابزارآلاتی که در این لیست دیده می‌شوند نیز عبارتند از: بیل و بیلچه، کلنگ، تبر و تیشه، قیچی باغبانی، اره‌دستی، تیره اره‌نواری، سوهان چوب ساب، انبر دست، آچاربکس و پیچ گوشتی.

ابریشم خام، نخ ابریشم، پشم حلاجی، مواد مورد استفاده در تولید انواع نخ جراحی، انواع پارچه، صنایع‌دستی، قیچی خیاطی، ابزار مانیکور و پدیکور، تیغ دو لبه بدون دسته، فیلترهای مخصوص دستگاه تصفیه آب، کپسول آتش‌نشانی، دستگاه‌های شست‌وشوی خودرو از نوع خانگی، برف‌روب، دستگاه‌های حفاری، ترازوی توزین اشخاص، انواع دریل، ماشین علف‌زنی، کمباین، ماشین برداشت نیشکر، ماشین‌آلات و دستگاه‌های تهیه لبنیات و ماشین‌های ریسندگی مواد نسجی نیز از دیگر کالاهایی هستند که کولبران مجاز به واردات آنها از طریق مرزها به ایران هستند.

بخشی از کالاهایی که می‌تواند از این طریق وارد کشور شود نیز در گروه لوازم‌خانگی و شخصی قرار می‌گیرد که از جمله آن می‌توان به رایانه لوحی حداقل ۷ اینچی، ماشین‌های خودکار داده‌پردازی، جعبه کامپیوتر، جاروهای مکنده، آسیاب و مخلوط‌کن‌های خوراکی، دستگاه‌های آب میوه‌گیری و آب سبزی‌گیری، دستگاه‌های آبگرمکن و آب‌سرد‌کن توام‌ خانگی، مو‌خشک‌کن، دستگاه‌های آرایش مو، دستگاه‌های درست کردن قهوه یا چای، دستگاه‌های برشته کردن نان، گوشی تلفن همراه، تلفن ثابت رومیزی با گوشی و دربازکن تصویری اشاره کرد.

همچنین قطعات خودرو نیز از دیگر گروه‌هایی است که در این لیست، حضور دارند. از جمله این قطعات می‌توان به اتاقک سواری و وانت، اتاقک استقرار کاربر تراکتور، اتاقک استقرار کاربر کمباین، کاسه و دیسک ترمز، کفشک لنت ترمز، ترمز کامل سواری و وانت، جعبه دنده، جعبه فرمان الکتریکی برای سواری و وانت و اجزا و قطعات خاص کیسه ایمنی هوا اشاره کرد.

همان‌طور که پیش از این اشاره شد، همزمان با راه‌اندازی این بخش، کولبران تنها کالاهای با تعرفه‌های مجاز برای ثبت‌سفارش کولبران را می‌توانند ثبت کنند. لازم به ذکر است که نوع عملیات ارزی برای این پرونده‌‌ها، غیربانکی و از محل تسهیلات کولبران ارز با منشأ خارجی است. همچنین مدت اعتبار پرونده‌های ثبت‌آماری یک ماهه خواهد بود و امکان تمدید آنها وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، این پرونده‌ها قابل ویرایش نیستند و در صورت نیاز به اصلاح پرونده، باید پرونده ثبت‌آماری جدید ایجاد شود.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • زانیار

    عالیه اگه اینجوریه ولی ناموسن دروغ نگین‌

  • امید محمدی

    خوب است

  • سردار حسینی

    خبر خوبیست اگرماکولبران ازوضع سخت فیزیکی رهاشویم جای شکر گذاری وتقدیرازمسئولان می باشد

  • اسفندیار محمدی

    اینجانب فردی بیکار و گاه گاهی به خاطر امرار معاش مجبور به کولبری میشوم

  • اسفندیار محمدی

    کمال تشکر و قدردانی از مسعولین محترم که به فکر کولبران هستن رو دارم

  • ناشناس

    ایا هرکس خودش می تونە ثبت ونام کنه

  • ناشناس

    هر کس میتونه خودش ثبت و نام کنه

  • آراز

    آیا این امتیاز فقط و فقط برای استانهای خاص هست؟؟؟ یا همه استانهای دارای مرز میتونند از این امتیاز برخوردار شوند؟
    لطفا عدالت را رعایت کنید . طوری نباشد برای آنانکه گریه وشیون بلد نیستند یا نمیخواهند با تبلیغات رسانه ای امتیاز بگیرند ، دولت حقی قائل نگردد . همه دنبال یک لقمه نان هستند .

  • آدم

    از کجا ثبت نام کنم؟!؟!

  • ناشناس

    ادم تو ایران باشه با این همه ثروت اونوقت کولبر داشته باشه واقعا جای ساعتها ماتمو اندوه داره