به گزارش تجارتنیوز، اطلاعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان میدهد خطا در شناسایی افراد مشمول سهام عدالت سبب شده که 45 درصد از افراد دهک دهم جامعه (پردرآمدترینها) مشمول سهام عدالت شوند و در مقابل حدود 30 درصد از کمدرآمدترین گروههای جامعه فاقد سهام عدالت باشند.
قرار بود سهام عدالت به دهکهای پایین جامعه تعلق بگیرد و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، روستاییان، عشایر، زنان سرپرست خانوار، کارگران فصلی و بیماران دارای بیماری خاص در اولویت دریافت سهام عدالت بودند.
اما حالا آمارها خلاف این را نشان میدهد. 6 میلیون و 680 هزار نفر از کمدرآمدترین افراد جامعه سهام عدالت ندارند اما در مقابل 12 میلیون و 800 هزار نفر از پردرآمدترین گروههای جامعه سهام عدالت دارند.
چند نفر از مشمولان جا ماندهاند؟
خطا در تخصیص سهام عدالت تا جایی پیش رفته که تعداد افرادی که در دهک دهم سهام عدالت دارند (3 میلیون و 850 هزار نفر) بیش از تعداد افرادی است که در دهک یکم (3 میلیون و 650 هزار نفر) مشمول سهام عدالت شدهاند.
از طرف دیگر در گزارشی که وزارت تعاون منتشر کرده نشان میدهد 28 درصد از افراد تحت پوشش بهزیستی سهام عدالت ندارند، یعنی حدود یک میلیون نفر. این آمار در خصوص افراد تحت پوشش کمیته امداد بیشتر است.21 درصد افراد تحت پوشش کمیته امداد یعنی حدود دو میلیون نفر سهام عدالت ندارند.
آزادسازی سهام عدالت با هدف کمک به شش دهک درآمدی پایین صورت گرفته بود که این گزارش نشان میدهد این هدف محقق نشده است و بسیاری از مشمولان واقعی از دریافت سهام عدالت جا ماندهاند.
به همین دلیل مدتی است که در مجلس طرح جاماندگان سهام عدالت مطرح شده است اگرچه هنوز راه به جایی نبرده است. به عبارت دیگر سهام عدالتی که قرار بود به شش دهک درآمدی پایین جامعه تعلق بگیرد و به یک دارایی با ارزش تبدیل شود، حالا از هدف اصلی خود دور شده. یعنی هم به بسیاری از افراد مشمول تعلق نگرفته و هم ارزش آن روز به روز در حال کاهش است.
این در حالی است که رئیس جمهور به مردم توصیه کرده بود که «سهام خود را نفروشند و از منافع بلندمدت آن بهرهمند شوند.» از طرف دیگر سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت هم به صاحبان سهام عدالت توصیه کرده بود که این ابزار سرمایهای را مانند ملک و یا مغازه خوب نگه دارند.
اما حالا گزارشها نشان میدهد هم افراد بسیاری از دریافت این سهام جا ماندهاند و هم ارزش آن هر روز کاهش یافته و دریافت پول این سهام به مشکلی تبدیل شده که چهار ماه است دارندگان آن را درگیر کرده است.
اگرچه افرادی که فاقد این سهام هستند در انتظارند که مجلس و دولت هرچه سریعتر فکری به حال جاماندگان سهام عدالت بکنند. حتی اگر ارزش این سهام در شرایط فعلی رو به کاهش باشد.
ارزش روز سهام عدالت را در اینجا بخوانید.
چطوری برای سهم باید اقدام کنیم
طرح جاماندگان سهام عدالت تا چن ماه پیش صد تا صاحاب داشت از طراحش تا فلان عضو و رئیس کمیسیون اقتصادی تا بیسان عضو کمیسیون اجتماعی و اعضای هیئت رئیسهٔ مجلس خودشونو بهش چسپونده بودنو مدام راجعبش مصاحبه میکردن که خودی نشون بدن ولی گذاشتنش تو صندوق دیگه هیچ خبری ازش نشد.
تجارت نیوز از روز اول با این سهام عدالت مشکل داشتی واسه جذب مخاطب،موقعی که کارگزاری ها تو بورس عرضه میکردن و افراد حقیقی میخریدن هی تیتر زد هی گفتی عرضه آبشاری بازار رو منفی کرده،حالا هم که نمیفروشن و بازم بازار ریزش و منفی داره بازم مقصر سهام عدالته؟
با همون روال اول حداقل خورد هم میدادن باز میدادن بلوکی کردید دیگه چشمه خشک شد
میدونم پیامهای انتقادی از خودت رو تایید ثبت نمیکنی،چون دیدم فقط دنبال التماس گریه زاری مردم هستی،همه جا نگاه میکنی تبعیض هست اینجا تو رسانه مجازی هم تبعیض عجب بابا
جذب مخاطب از این راه اصلا درست نیست.بازم رد تایید بده دلت ببینم خنک میشه
ما که جزوه جا ماندگانیم ودرآمد هم نداریم کجا باید بریم
خجالت چند بخشه دوستانیکم از رو نمیرن دیگه باور کنید ک بالا کشیدن رفت
هر روز ارزش سهام داره میاد پاین از30درصد دوم هنوز کارگزاری اگاه هیچکاری نکرده فقط داره نگاه میکنه که ارزشش داره میاد پاین..فقط ی بار 4هزارتومن ریخت.
سلام ما یه خانواده چهارنفره هستیم هیچ کدوممون سهام عدالت نداریم ی فکریم بحال ما بکنین خوب.
دوستان من خودم وافراد زیادی میشناسم که نه شغل دارند و نه درامد از جایی ونه وابسته به کمیته امداد واینطور جاها هستیم پس تکلیف ما چیه ما فقط یک شماره ملی داریم تورا خدا مارو هم ببینید مگر ما اهل این مملکت نیستیم …….حقمونو بدید
سلام دوستان من سی درصد را فروختم به بانک ملی الان حدود پنج ما است واریزی ملی توی این مدت مبلغ ۸۳۷۰۰۰ بوده ایا سی درصد این است چرا کسی نیست پیگیری کن ممنونم
کارگزاری توسعه کیان بدترین کارگزاری بعد از چهار ماه یک ریال واریزی نداشته .