کد مطلب: ۲۲۳۱۶۳

جایگاه از دست رفته لوازم خانگى ایرانی در سایه واردات

جایگاه از دست رفته لوازم خانگى ایرانی در سایه واردات

واردات محصولات خارجی با ضمانت مناسب و قیمت‌های متنوع، شرایط را برای رقابت تولیدکنندگان لوازم آشپزخانه داخلی سخت کرده است.

محصولات آشپزخانه از نمونه کالاهایی به شمار می‌رود که اجتناب از خرید آن برای هیچ خانواده‌ای میسر نیست زیرا در نبود آن، امکان زندگی وجود نخواهد داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به واقع، گردش مالی و اشتغالزایی لوازم آشپزخانه آنچنان بالا است که در صورت برنامه‌ریزی مدون و اصولی، همین حوزه فعالیتی، تحولی چشمگیر را در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد.

مشتریان و جامعه هدف لوازم آشپزخانه را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد، گروه اول معطوف به خانوارهایی می‌شود که نسبت به تغییر لوازم آشپزخانه و نوسازی آن اقدام می‌کنند و گروه دوم مشمول زوجین جوان می‌شود که در تهیه جهیزیه به خرید کالا مبادرت می‌ورزند؛ اقلامی که دایره وسیعی از کالاها اعم از قاشق، چنگال و چاقو گرفته تا یخچال، ماشین لباسشویی، فر، گاز و…را در بر می‌گیرد.

علی‌رغم جامعه هدف نسبتا گسترده لوازم آشپزخانه و دایره وسیع محصولات مربوطه، بروز برخی نارسایی‌های اقتصادی، بازار لوازم آشپزخانه را به شدت تحت تأثیر قرار داده که تولیدکنندگان داخلی نیز از تبعات و پیامدهای این عارضه مصون نمانده‌اند.

از رکود اقتصادی تا افزایش چک‌های برگشتی

اسدا…نصیریان، یکی از فعالان بازار لوازم خانگی،با اشاره به شرایط اقتصادی نامساعد فعالان این صنف اظهار داشت:رکود اقتصادی حاکم بر بازار،دامنگیر این صنف نیز شده و همین نارسایی به تنهایی برای به چالش کشیده شدن کسب و کار فعالان این عرصه کافی است.

وی افزود: متاسفانه ضریب خرید محصولات و لوازم آشپزخانه به شدت اُفت کرده که این موضوع ریشه در عوامل مختلفی دارد، از یکسو شاهد کاهش آمار ازدواج هستیم که طبیعتا تنزل ضریب وصلت زوجین بصورت مستقیم رونق بازار را تحت الشعاع قرار داده، زیرا بخش اعظم فروشِ کلیِ لوازم آشپزخانه به مراجعه زوجین برای تهیه جهیزیه معطوف می‌شود که در سالیان اخیر شاهد کاهش مراجعه متقاضیان برای چنین خریدهایی هستیم.

نصیریان عنوان کرد: با وجود در نظر گرفتن بسته‌های به اصطلاح تشویقی، همچون فروش اقساطی لوازم آشپزخانه، همچنان رکود از بازار این صنف رخ بر نبسته است زیرا قدرت خرید مردم نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و دیگر به مانند سالیان گذشته که هر از چند گاهی، خانوارها اقدام به تغییر و ایجاد تنوع در لوازم آشپزخانه می‌کردند، شاهد چنین مراجعاتی نیستیم و میزان خریدهای اینچنینی نیز به میزان قابل توجهی تنزل پیدا کرده است.

این فعال در بازار لوازم آشپزخانه گفت: طبیعتا در چنین شرایطی وضعیت اقتصادی فروشندگان و توزیع کنندگان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و نمود آن به روشنی در افزایش چک‌های برگشتی فعالان این صنف قابل احساس خواهد بود.
استقبال چندانی از کالاهای داخلی نمی‌شود

در شرایطی که از تولید داخلی به عنوان یکی از مهمترین رکن‌های تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و شکوفایی اقتصادی کشور یاد می‌شود، شواهد موید این واقعیت تلخ است که در بخش لوازم آشپزخانه، اقبال چندانی به تولیدات داخلی نشان داده نمی‌شود.

فریدون نصیری، رئیس اتحادیه لوازم آشپزخانه با اشاره به عدم توجه کافی متقاضیان خرید به اقلام و محصولات تولید داخلی می‌گوید: یکی از دلایل بروز این امر به عدم شناخت جامعه هدف از این محصولات معطوف می‌شود.

گارانتی‌های تضمین شده و تنوع قیمت چنین اقلامی از دیگر دلایل استقبال مشتریان به خرید لوازم آشپزخانه خارجی به شمار می‌رود که نصیری به آن تاکید دارد.

رئیس اتحادیه لوازم آشپزخانه در ادامه عنوان کرد: موانع دولتی همچون بیمه و عدم پرداخت یارانه برای ورودِ مواد اولیه تولید، پایین بودن تیراژ تولید و عدم اعتماد کافی جامعه هدف این محصولات به استانداردهای لحاظ شده داخلی و…از دیگر مواردی است که باعث کاهش اقبال به تولید داخلی شده است.

وی تصریح کرد: در برخی مواقع تولیدکنندگان داخلی به ناچار محصولات خود را با برچسب خارجی به فروش می‌رسانند.
پدیده‌ای که به واقع موید عمق بحران و پدیده نامبارک گرایش به تولیدات خارجی از سوی بخش قابل توجهی از مردم به تولیدات خارجی است.

امید آن می‌رود با ارائه تسهیلات ویژه، بالابردن تعرفه واردات محصولات خارجی، مقابله با قاچاق و واردات بی رویه و حمایت واقعی از تولید داخلی، شرایط و بستر شکوفایی هر چه بیشتر صنعت لوازم آشپزخانه فراهم شود و قطعا با حصول این امر، اقتصاد کشور از مواهب ارتقای فرصت‌های شغلی و گردش مالی قابل توجه صنعت مذکور بهره مند خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.