به گزارش تجارتنیوز، 11 سال از آخرین تغییرات کارمزدی شبکه پرداخت کشور میگذرد و حالا بانک مرکزی از دستورالعمل جدید دریافت کارمزد از کارتخوانها رونمایی کرده و قرار است تمامی تراکنشهای انجام شده با کارتخوان مشمول کارمزد شود.
براساس اعلام بانک مرکزی، از این به بعد تمامی دارندگان دستگاههای کارتخوان (پذیرندگان) بخشی از کارمزد تراکنشهای خرید را پرداخت میکنند.
بر اساس این تصمیم جدید، همه دارندگان کارتخوان مشمول کارمزد جدید هستند اما تا اطلاع ثانوی نانوایی و سوپرمارکتها از پرداخت کارمزد مستثنی هستند. این اصناف فعلا قرار نیست کارمزد تراکنش خود را پرداخت کنند و سهم این صنوف همچنان توسط بانک پذیرنده پرداخت میشود.
کارمزد هر تراکنش کارتی چقدر است؟
بر اساس شیوهنامه جدید نظام کارمزد، مبلغ کارمزد پرداختی دارندگان کارتخوان به مبلغ تراکنش انجام شده بستگی دارد. اما فعلا برای انجام این تراکنشها کف و سقف مشخصی در نظر گرفته شده است.
طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی، میزان کارمزد تراکنشهای زیر 600 هزار تومان تنها 120 تومان است. هر چقدر مبلغ تراکنش بانکی بیشتر شود، رقم کارمزد به صورت پلکانی بالا میرود و در تراکنشهای بالاتر از سقف ۶۰۰ هزارتومان، دو ده هزارم (۰/۰۰۰۲) مبلغ تراکنش کارمزد دریافت میشود.
این دستورالعمل اعلام کرده که نهایت مبلغ کارمزد دریافت شده از دارندگان کارتخوان، چهار هزار تومان است.
مطابق با جدول زمانی اجرای این بخشنامه، اصلاح نظام کارمزد پذیرندگان به صورت مرحلهای اجرا میشود و تراکنشهای با مبالغ بالا در اولویت اجرا هستند. همچنین تا اطلاع ثانوی پذیرندگان صنف نانوایی و سوپرمارکت از پرداخت کارمزد مستثنی شده و سهم این صنوف همچنان توسط بانک پذیرنده پرداخت خواهد شد.
کارمزد تراکنش را چه کسی پرداخت میکند؟
بر اساس دستورالعمل جدید بانک مرکزی، کارمزد تراکنشهای بانکی بر عهده دارنده دستگاه کارتخوان است و خریدار یا به عبارتی دارنده کارت نباید کارمزدی پرداخت کند و از پرداخت کارمزد معاف است.
نکات مهم در پرداخت کارمزد تراکنشهای بانکی
اولین نکتهای که در این مورد عنوان شده این است که به منظور ایجاد فضای رقابتی بین بانکها و مؤسسات اعتباری و ارائه خدمات مطلوبتر، آن بانک/مؤسسه اعتباری میتواند برای تمامی مشتریان خود حداکثر تا ۳۰ درصد، برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مستمری بگیران و مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) حداکثر تا ۱۰۰ درصد و برای شرکتهای دانشبنیان حداکثر تا ۴۰ درصد مبالغ مندرج در جداول ابلاغی تخفیف دهد و نرخهای پایینتری را اعمال کند.
دومین نکته این است که در رابطه با ردیف خدماتی که عامل زمان در محاسبه کارمزد آنها مؤثر است، آن بانک/مؤسسه اعتباری موظف است در چارچوب مفاد بخشنامه شماره مب/۱۱۱ مورخ ۰۲/۰۲/۱۳۸۵ اقدام نماید. لذا در محاسبه تعداد روزها باید تعداد روزهای واقعی ماه (حسب مورد ۳۰، ۲۹ یا ۳۱ روز) و تعداد روزهای واقعی سال (حسب مورد ۳۶۵ یا ۳۶۶ روز) ملاک محاسبات کارمزد قرار گیرد.
سومین نکته اینکه، در صورت وجود هرگونه ابهام و یا پیشنهاد، آن بانک/مؤسسه اعتباری مکلف است بدواً مراتب را حسب مورد به شورای هماهنگی بانکها یا کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی منعکس و در صورت عدم رفع ابهام و تشخیص ضرورت ارائه آن به بانک مرکزی، مراتب صرفاً توسط مراجع مذکور به این بانک انعکاس یابد.
و در آخر، متوّلی و مسئولیت پاسخگویی به موضوعات، ابهامات و درخواستهای واصله پیرامون کارمزد خدمات بانکی ریالی، الکترونیکی و ارزی در بانک مرکزی به ترتیب ادارات مستقر در حوزههای نظارت، فناوریهای نوین و ارزی است. لذا خواهشمند است مراتب با رعایت مفاد بند (۳) در مکاتبات با این بانک ملحوظ نظر قرار گیرد.
مالیات ببر آب برق تلفن ببر کرایه مغازه ببر تورم ببر پس کاسب بدبخت چیکار کنه الان این دیگه چ مدلشه تو سال این رقم چند برابر هزینه های یه مغازه میشه چرا دولت فقط میخواد تیغ بزنه
اول فکر کن بعد حرف بزن
ببین کلا در طول روز چند تومن میشه!!!!!
چرا ما نمیمیریم به خدا دیگه خسته شدیم
این کار بانک مرکزی ایراداتی به شرح زیر دارد
1-سیستم حسابداری کسبه را با مشکل مواجه می کند
2-کسبه کارتخوان های خود راقطع می کنند و از مشتری می خواهند کارت به کارت کند
3-با کارت به کارت کردن وجه اداره کل امور مالیاتی در زمان دریافت مالیات بر اساس تراکنش پوز از دریافت مالیات واقعی محروم می شود
4-بانک مرکزی یک روز بعد پول را به حساب کسبه واریز می کند و از ان سود می برد بانک ها به منابع کسبه سود ماه شمار می دهند عملا کاسب متضرر می شود
5-کسبه ای که از کارتخوان استفاده می کند ده برابر ان کارمزد را ازمشتری دریافت می کند
6-مجلس از شرکت های زیر مجموعه بانک مرکزی که به نوعی حیات خلوت بانک مرکزی است تحقیق و تفحص کنند که روزانه شرکت خدمات انفورماتیک چقدر کارمزد شتابی و غیره دریافت می کند و این درامد حداقل به خزانه دولت واریز شود نه برای جیب مدیران
دقیقا مثل پزشک ها که سر حساسیت شغلیشون هیچ مرجع نظارتی و بازرسی حاضر به رسیدگی به تخلفاتشون نیست،دستگاه کارتخوان مغازه ها رو میذاریم تو کشوها و فقط پول نقد یا همراه بانک
مالیات ،دارایی،عوارض ،قبض آب و برق وگاز،اجاره،شارژ مغازه،هزینه رفت و آمد،افزایش قیمت اجناس و برابری قیمت خرید بافروش،راکدی بازار،قدرت خرید پایین مردم،فقط تخریب مغازه دار و تعطیلی کسب و کارهای خورد
بازم یه داستان جدیدی شروع شده و کسی هم جرات اعتراض نداره و بزودی بیشتر از این مبلغ هم گرفته میشه.
تاکی باید تحمل کنیم این آزار و اذیت دولت رو بر مردم.
شما خودتون انتخاب کردید این طور باهاتون رفتار بشه
پس معترض نباش که از ماست که بر ماست
سلام نظرتون چیه به جای حساب خودمون مستقیم هر چی کار می کنیم بدیم به شما بی خیال میشید خیلی پر ووووو هستید
دمت گرم
باز یه داستان جدید و یه مصیبت تازه بازار و کسب و کار به اندازه کافی راکت هستش
مگه ما دارایی دستگاه پوز رو نمیدیم این دیگه چه برنامه ای هستش کارتخوان خاموش دردسرش کمتر هستش
باسلام به شماحرفتان کاملادرست است وقتی مالیات سالیانه ازکارتخوانهامیگیرندپس این کسرکارمزدروزانه دیگرچه معنایی دارد؟
فقط میتونم بگم متاسفم برا این دولت.که فقط سرش و دستش تو جیب مردم هست.اصناف چ گناهی دارن که باید کارمزد بدن
خیلی نامرد هستند که این قانون تصویب کردند