کد مطلب: ۵۷۳۷۹۰

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

پیشنهاد تزریق برکت به جای واکسن خارجی! / دز دوم می‌توان واکسن دیگری زد؟

پیشنهاد تزریق برکت به جای واکسن خارجی! / دز دوم می‌توان واکسن دیگری زد؟

در حالی که واردات واکسن در روزهای اخیر کمی سرعت گرفته، برخی می‌گویند با مراجعه به مراکز برای تزریق دز دوم به آنها پیشنهاد شده واکسن دیگری تزریق کنند. اما آیا ترکیبی تزریق کردن واکسن مشکلی ندارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، چندماهی می‌شود که واکسیناسیون عمومی شروع شده اما طولی نکشید که برخی برای دز دوم واکسن، پاسخ‌های مختلفی شنیدند. از جمله اینکه دز دوم را باید واکسن دیگری تزریق کنید.

فاطمه می‌گوید دز اولش را سینوفارم تزریق کرده اما وقتی به مرکز واکسیناسیون رفته به او گفتند: «دز دوم را باید برکت تزریق کنید. سینوفارم نداریم!» امیر هم حکایت مشابهی دارد. او هم می‌گوید مادرش را به برای تزریق دز دوم به مرکز واکسیناسیون برده اما گفتند که باید دز دوم را واکسن دیگری تزریق کنید.

وضعیتی که این سوال را برای خیلی‌ها مطرح کرده است، آیا می‌توان دز دوم را از واکسن دیگری تزریق کرد؟ آیا این گونه ترکیبی تزریق کردن کارآیی دارد؟

تزریق ترکیبی واکسن غیرعلمی است

علیرضا ناجی، دبیر علمی کووید کشور به تجارت‌نیوز می‌گوید: «انتخاب و مخلوطی تزریق کردن واکسن‌ها درست نیست و می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.»

آنطور که عضو کمیته علمی کووید ۱۹ کشور می‌گوید حالا وضعیت واکسیناسیون در کشور بهتر شده و دیگر کمتر چنین پیشنهادهایی به افراد می‌شود. او ادامه می‌دهد: «شواهد علمی برای تزریق ترکیبی واکسن وجود ندارد. اینکه یک دز استرازنکا تزریق شود و دز دوم برکت، کار غیرعلمی است که اصلا نباید درباره آن بحث کرد. باید از قبل پیش‌بینی می‌کردیم که چند دز از هر واکسن لازم است و وارد می‌کردیم.»

برخی از دانشمندان در حال بررسی ترکیبی تزریق کردن واکسن‌ها هستند. ناجی هم می‌گوید: «درباره انتنخاب و مخلوط کردن واکسن‌های فایزر، مدرنا و آکسفورد بررسی‌هایی وجود دارد که مطالعات آن در حال انجام است و نتیجه آن هنوز مشخص نیست.»

نکته این است که به طور کل درباره کارآیی واکسن برکت ابهامات زیادی وجود دارد. واکسن برکت از وزارت بهداشت مجوز اضطراری گرفت در حالی که مراحل بالینی را کامل طی نکرده بود!

واکسن‌های ترکیبی باید ساختار مشابه داشته باشند

در برخی از کشورها که برخی از افراد دو دز واکسن را ترکیبی تزریق کردند در واقع آن واکسن‌ها ساختار مشابهی داشتند. اما در ایران پیشنهاد واکسن برکت را دبیر کووید کشور فعلا مورد تائید نمی‌داند و این کار مستلزم بررسی و شواهد علمی می‌داند.

دویچه وله در گزارشی به ترکیبی تزریق کردن واکسن‌ها پرداخته است. براساس این گزارش پژوهشی انجام شده که واکسیناسیون ترکیبی نه تنها ضرری ندارد بلکه می‌تواند ضریب محافظت را بالاتر هم ببرد؛ حتی در برابر انواع جدید ویروس کووید.

اما نکته این است که برای واکسن‌های پیشنهادی که در ایران پیشنهاد می‌شود ترکیبی تزریق شود، شواهد علمی وجود ندارد. واکسن‌هایی که تاکنون در کشور مورد استفاده قرار گرفته سینوفارم، استرازنکا، اسپوتنیک، بهارات و برکت بوده.

از سوی دیگر در حالی در برخی از شهرها به افراد می‌گویند که از نوع دز اول واکسن نداریم که محموله‌های جدید واکسن به کشور وارد شده. همچنین واکسیناسیون صنفی و برخی مشاغل از جمله بازار سرمایه شروع شده است.

حالا باید دید با سرعت گرفتن واردات واکسن آیا پیشنهاد ترکیبی تزریق کردن واکسن ادامه می‌یابد یا نه.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    اول از همه از تجارت نیوز تشکر می کنم ، که نظرات را برای اخبارش باز گذاشته ، که در نوع خود بسیار مفید است .
    اما پیشنهاد دو نوع مختلف را نباید پذیرفت و در صورت امکان به مرکز دیگه مراجعه کرد ، چون اکثر مراکز ، دو دز را عین هم تزریق می کنند .

  • ناشناس

    سلام خداوکیل دولت چکار میکند چندنوع واکسن واردکرده یکبار برکت بزنید نزنید و…و…یعنی چه تکلیف مردم روشن کنید.بسیاری دوز اول برکت و…و زدن حال میگن نزنید ترکیبی نزنید.۲۰میلیون فایزر برای چه کسانی میخواد وارد شود؟؟

    • ناشناس

      به مدد مدیران نالایق هنوز 20 میلیون نفر واکسن نزدن! یعنی بیشتر از 20 میلیون واکسن جا برای واردات هست! الان توی دنیا بحث تزریق دز سوم مطرحه که حداقل واکسن مورد نیاز کشور میشه 180 میلیون دز!! هنوز کم هم هست.

  • ناشناس

    سرنوشت مرگ و زندگی افتاده دست تعداد مدیران که تجارن از واکسن سود میبرن مثل بازار که هیچ قانونی وجود ندارد.چرا در افغان عراق وو کرونا نیست ایران شده قبرستان

  • ناشناس

    ترکیب واکسن در کشور آلمان انجام شده و آسترازنکا و فایزر رو که روش تولید یکسان ندارند رو با هم مصرف کردن و نظر کارشناسا و دکترای آلمانی اینه که جواب بهتری گرفته

  • ناشناس

    تجارت نیوز ظاهرا فقط تو کار تجارته

  • ناشناس

    کاملا دروغه

  • ناشناس

    یعنی واکسن برکت خوب نیست

  • ناشناس

    به نظرم برکت به هیچ عنوان نزنید، حالم خیلی خوب بود از وقتی برکت زدم دارم میمیرم دیروز بیمارستان بودم خیلی از پرستارا گفتن چرا برکت زدی…. خواهش میکنم برکت نزنید

    • ناشناس

      من خواهرم زده هیچ عارضه ای نداشته شاید شما حساسیت داشتد درکل من با واکسن به شدت مخالفم چه ایرانی چه خارجی اگر همه سبک سنتی قدیم بود مشکلی نداشت اما با روشهای جدید عوارضش هنوز مشخص نیست وواقعا ریسکه

    • ناشناس

      سلام من عمه ام آسترا زینکا زد ایست قلبی کرد مرد اما خودم وچندتا از دوستان ۳۱شهریور برکت زدیم خیلی عالی بود توصیه میکنم برکت بزنید با ما ایرانیها سازگاری بهتری داره

  • ناشناس

    من امروز برکت زدم فقط برکت داشتن

  • سام عظیمی

    من و 8 نفر از خانواده و دوستان در طرح فاز سه ازمایشی برکت شرکت کردیم بعد دوماه از فاز دوم معلوم شد که دو نفر واکسن نما و 6 نفر دو دوز واکسن برکت گرفته بودن و جالب انکه کسانی که بیشترین ارتباط و حضور در اجتماع داشتن واکسن دریافت کرده بودن و با اینکه 3 نفرشون در مکان هایی بودن که تمام همکاران و یا در مسافرت تمام دوستانشان کرونا مثبت شدن، ولی این چند نفر اصلا نگرفتن و البته اون موقع مطعن نبودیم واکسن گرفتن ولی بعد که فهمیدیم متوجه شدیم برخلاف حرف های بی منطق بعضی کارشناس نماها و خوشمزه بازی بعضی ها واقعا موثر بود و تو همین مدت بودن کسانی که سینو فارم زده بودن از اقوام و کرونا گرفتن! شاید که نه قطعا فایزر و مدرنا بهتره ولی برکت از چینی و هندی و روسی بهتره و ساخت 80 سال سابقه واکسن سازی کشور ماست !و بعد ازمایش پادتن نزدیک 90 درصد پادتن ایجاد کرده در بدن کسانی که زده بودن! البته که متاسفانه چه این طرف و چه اون طرف جان مردم کردن بازیچه بازی های سیاسی و واکسن عملا تو جامعه تبدیل کردن به دیدگاه سیاسی تا وظیفه جان مردم !و بجای طی مراحل منطقی اینقدر هل کردن که همه فکر کردن شاید طبق معمول چیزی هست که دارن عجله می کنن! و متاسفانه صبر نکردن تا الان که بتونن بر اساس ازمایش هایی که حالا ازما گرفتن بتونن ثبت کنن و اطمینان سازی کنن! . البته واقعا عوارضی نداشت !