به گزارش تجارتنیوز، قیمت ساخت واحدهای مسکونی مسئلهای است که دولت در تمام طرحهای مربوط به مسکن حمایتی نگاهی واقعبینانه به آن نداشته است. این مسئله در برخی موارد باعث شده است که متقاضیان، انتظار هزینهای که در اواسط اجرای پروژه به آنها اعلام میشود نداشته باشند و در نهایت انصراف بدهند.
پروژه نهضت ملی مسکن نیز از این قاعده مستثنی نیست. قیمت اعلام شده از سوی دولت از همان ابتدا رقمی نبود که انبوهسازان آن را قبول کنند. از نظر سازندگان رقم پیشنهادی دولت غیرمنطقی بود و قابلیت اجرا شدن نداشت.
هزینه ساخت زیر حد استاندارد
دولت اکنون نیز ساخت هر متر مسکن ملی را هشت تا هشت میلیون و 500 هزار تومان در نظر گرفته است و با مشاعات و محوطهسازی آن را به ۱۰ میلیون تومان میرساند که بر اساس گفته فعالان بازار مسکن در تهران حداقل هزینه ساخت یک متر مسکن بدون در نظر گرفتن هزینه قیمت زمین به متری ۱۵ میلیون تومان میرسد!
از سوی دیگر انجمن مهندسان مشاور معمار و شهرساز امسال متوسط هزینه ساخت هر متر مربع مسکن را ۱۷ میلیون تومان اعلام کرده است. همچنین شهرداری تهران نیز هزینه ساخت واحدهای مسکونی در طرحهای مشارکتی خود را بدون احتساب قیمت زمین متری ۲۵ میلیون تومان اعلام کرده است.
اگرچه حالا مدتی است به نظر میرسد دولت بالاخره شکست خود را در زمینه ساخت واحدهای مسکن ملی قبول کرده است و گفتوگو با انبوهسازان و خبرهای جدیدی که از وزارت راه و شهرسازی به گوش میرسد گواهی بر این امر است.
ساخت خانههای مسکن ملی با متری 10 میلیون تومان
ایده جدید دولت برای خانهدار کردن چهار قشر کمبرخوردار جامعه ساخت خانههایی است که هر متر آن با 10 میلیون تومان ساخته میشود. این طرح هماکنون در شهرهای جدید کلید خورده است.
در بخشی از پروژه نهضت ملی مسکن ساخت خانههای دولتیساز به صورت «اتمام سفتکاری بدون انجام نازککاری کامل» در حومه کلانشهرها انجام میشود.
علیرضا جعفری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرکل شرکت عمران شهرهای جدید در گفتوگو با دنیای اقتصاد در این باره اعلام کرد: دولت نیز به این افزایشهای هزینه ساخت از ناحیه تورم ساختمانی و رشد محسوس قیمت مصالح و تجهیزات و سایر آیتمهای هزینهبر در خانهسازی دولتی واقف است. از سوی دیگر، با این محدودیت مواجه است که باید خانهها با کمترین قیمت در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.
جعفری با اشاره به اینکه بسیاری از متقاضیان واجد شرایط در دهکهای یک تا چهار درآمدی قرار دارند و به لحاظ سطح استطاعتپذیری توانایی مالی کافی برای خانهدار شدن حتی در قالب طرحهای حمایتی ندارند از طراحی مدل جدیدی برای کاهش قیمت تمامشده واحدهایی که در شهرهای جدید احداث خواهند شد خبر داد.
سنگاندازی دولت بر سر راه متقاضیان مسکن ملی
دهکهای یک تا چهار جامعه با بروز آشفتگی در وضعیت اقتصادی کشور طی سالهای اخیر هر روز در شرایط سختتری قرار گرفته و در نتیجه خرید خانهای حداقلی اکنون برای آنها تبدیل به رویای دوری شده است. اکنون نیز دولت به جای ساخت واحدهای مسکونی با حداقل هزینه و با کیفیتی قابل قبول مدام در حال تدوین طرحهایی است تا هر چقدر اندک بتواند بار ساخت مسکن ملی را از دوش خود کم کند و آن را بر دوش خود مردم بیندازد. از سوی دیگر در برخی دیگر از ایدههای مربوط به این بخش نیز تعدادی از متقاضیان مشمول طرحهای تشویقی دولت قرار نمیگیرند!
در همین راستا مدتی پیش نیز بر اساس نامه بانک مرکزی به مدیران عامل بانکهای عامل نهضت ملی مسکن مشخص شد افزایش سقف وام نهضت ملی مسکن به همه متقاضیان تعلق نمیگیرد.
بانک مرکزی بیان کرده است تنها پروژههای حمایتی، مشمول افزایش سقف تسهیلات این طرح میشوند؛ به این معنا که پروژههای خودمالک شهری و روستایی مشمول افزایش سقف و کاهش نرخ سود تسهیلات مذکور نیستند.
در روش خودمالکی، مالکان زمینها برای ساخت و ساز -چه به صورت انبوه و چه عادی- در زمین متعلق به خود، از وام نهضت ملی مسکن استفاده میکنند.
نبود واقعبینی در دولت درباره نهضت ملی مسکن
هزینه ساخت تنها موردی نیست که دولت واقعبینی لازم را در مورد آن انجام نداشته است؛ بلکه طرح این پروژه و ساخت سالی یک میلیون مسکن و تحویل چهار میلیون واحد تا انتهای دولت سیزدهم از همان ابتدا رویایی بیش نبود.
اکنون در حالی دو سال از عمر دولت سیزدهم گذشته است که تازه چند ماه است جنب و جوشی در نهادهای مربوطه برای ساخت و تحویل واحدها به گوش میرسد.
عارف نوروزی، سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام به تازگی اعلام کرده است که ۱۲۷۸ واحد نهضت ملی مسکن در پنج استان کشور افتتاح شده است.
او اضافه کرد: تا پایان سال جاری 10 هزار واحد و تا پایان سال آینده 35 هزار واحد تکمیل و تحویل میشود. مابقی واحدهایی که متعهد به ساخت آنها هستیم نیز تا پایان سال 1404 تکمیل می شود.
نوروزی با بیان اینکه هزینه ساخت هر واحد 800 میلیون تا 1.3 میلیارد تومان است، گفت: بانکهای عامل در حال پرداخت وام 550 میلیون تومانی نهضت ملی مسکن هستند.
اگر از این موضوع عبور کنیم که طبق مشاهدات میدانی اکنون تعداد زیادی از متقاضیان به دلیل کمبود منابع و عدم تمایل بانکها قادر به اخذ وام نیستند، به نظر میآید دولت تا انتهای دوره چهار ساله حتی نتواند به نیمی از تعهد خود عمل کند. هر چند گویا با ابتکارهای جدید نهادهای مربوطه نیز بخشی از واحدها نیمهکاره به متقاضیان کمبرخوردار تحویل داده خواهد شد.
آخرین اخبار حوزه مسکن را در صفحه مسکن تجارتنیوز بخوانید.
خسته نباشید.خداشاهد حرفامه، بعداز چهل وپنجسال عمر از خدا، باید برم خونه داماد وفامیل بگن ما داریم میریم شهرستان. خدا به حال و روز ما بندازدتون یه فکری بحال بدبخت بیچاره ها بکنید بجای جیب خودتون، بااینهمه ثروت ایران. بعدش میگن چرا خلاف میکنی؟ دزدی میکنی؟
سلام من الا از سال ۸۶ثبت نام انجام دادم ۱میلیون هم واريز کردم هنوز هم پول من تحویل ندادن از اون مهمتر هر وقت به مسک مهر میرم می گویید پول شما هما قدر هست چرا طلا مگر سال ۸۶ گرمی ۱۰هزار تومان بود الان طلا شده گرمی ۲۴۰۰میلیون آخه چرا دولت این همه ظلم میکنند من پیش کی برم شکایت کنم پیش کدام دادگاهی برم آخه دیگر توانا اجاره خونه ندارم برای چی دولت خانه های مسکن مهر وملی را به کسانی میدهد که خانه دارن ولی به مایی که چندی سال اجاره نشین هستم خانه نمیدهد چرا جواب
خدالعنت کنددولت روحانی راکه اومسبب اصلی تمام این گرانیهاست… ماکه ازاواونمیگذریم! وازکسانیکه مانع دادگاهی شدن آنها شده اند، پیش خداشکایت میبریم!!!!
شما که نمیتونستین مسکن بسازید چرا قول دروغ به مردم دادید ؟ حالا که به بن بست رسیدید میخواین با این روش از یز مسئولیت شانه خالی کنید و برای خودتان آمار سازی کنید که مثلا مسکن ساختید با دروغ کار پیش نمیره با مردم رو راست باشید
آرزوی داشتن خونه را باید به گور ببریم وای به حال کسانی که زور و قدرت دارن اما مردم گرفتارند بنده کارگر ساختمانی هستم متاهل و مستاجر و وام ودیعه مسکن هم گرفتم اما شدم دهک ۷ نمیدونم چرا ، فقط مبنا گذاشتن چند سال پیش که شاگرد املاکی بودم و دستگاهدکارت خوان به نام من مستاجر بود
دروغی بنام مسکن ملی 3سال پیش با نام طرح اقدام ملی به جای 40میلیون آورده به گفته عمران سهند تبریز مبلغ 80میلیون واریز کردیم تا از مسکن مهر سابق واحد دهند که حرفشان دروغ در آمد روی تابلو اعلانات نوشته بود دویست میلیون آورده و چهارصد میلیون و اکنون زیرش زدن و 600میلیون آورده و 150میلیون وام سه سال با پول واریز ملت واسه خودشون سرمایه جمع کردن آخرش کاری کردند تا مردم نتوانند اقساطش را پرداخت کنند خدا لعنتتان کنند
خیلی عجیبه با این پولی که از مردم می گیرن چه طور می خوان خونه نیمه تمام تحویل مردم بدن!!!
طرف پنج میلیون حقوق داره
ده سال هست در خوابگاه های خصوصی زندگی میکند
دیگه پیر شده
و فقط یک تخت دو متری زیر اسمان شهر حقش هست در یک اتاق نه متری چهارتخته ،که کرایه هر تخت بین سه تا ۴و نیم در ماه هست ،حسرت داشتن یک اتاق دارد
قدیم دهه شصت مردم یک زمین میخریدند یا بنباد مستضعفان میددد یک اتاق توش میساختند میرفتند داخلش
الان همان ها شدند به تدریج یک طبقه ،دو طبقه ،بعد صاحبانشان زدند زمین ویلا ساختن
بروید ببینید کدام زمین های واگداری بنیاد مستصعفان در دهه شصت ،همان طور ساخته نشده مانده
همشون الان شدند جز جاهای لاکچری مرکز استانها و گران ترین جاهای مرکز استانها و سهرها
دولت باید با دادن زمین و پروانه رایگان مصالح یارانه ای و وام دراز مدت کم بهره نیازمندان پنج دهک اول جامعه که نیازمند واقعی هستند را حمایت کند تا در طرح نهضت ملی مسکن صاب خونه شوند نه اینکه من بازنشسته مستمری بگیر مستاجر عیالوار تامین اجتماعی تا الان 200ملیون پرداخت کردم اما بنیاد مسکن میگوید تا الان 200ملیون شما پول زمین پروانه نقشه و کارشناسی و غیره شده است اگر بنیاد مسکن حقیقت میگوید پس حمایت دولت کجاست و دولت بداند که این طرح با این تصمیمات غلط دولت نتیجه دلخواه را نمیدهد و پنج دهک نیازمند صاب خونه نمیشوند چون اینقدر آورده ندارند بیارن پول زمین پروانه نقشه و کارشناسی و غیره را بدهند دولت باید در طرح نهضت ملی مسکن تجدید نظر و کارشناسانه عمل کند تا باعث افزایش قیمت ملک و مسکن هم در کشور نشود که تا امروز کارش اشتباه بوده است
سلام بنده 27سال تجربه معماری در زمینه ساخت وساز دارم
در این زمینه میتوانم کمک بزرگی به دهک های پایین کنم وصد واحد بدون کمک دولت با هزینه خود صاحب واحد اپارتمان انجام دهم
به عمل کار براید نه به حرف