به گزارش تجارتنیوز، در هفت ماهه ۱۴۰۰، بازار خودرو هرچند جزو بازارهای مالی محسوب نمیشود اما بیش از دیگر بازارها رشد کرده و نوسان ۲۰ درصدی را تجربه کرده است.
سیگنالهای کاهشی برای بازار خودرو
دولت اما تلاش میکند سیگنالهای کاهشی را برای بازار خودرو ارسال کند. اخیرا سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت برای چندمین بار وعده کاهش قیمتها در این بازار را داده است.
او در توئینی وعده داد که روند افزایش تولید خودرو به نحوی پیش میرود که روند قرعهکشی حذف میشود و قیمتها نیز کاهش مییابد.
همچنین مهدی صادقینیارکی، یکی از معاونان وزارت صمت نیز در گفتههایی که از آغاز اصلاح قیمت خوردو حکایت میکنند، پروژه نخست این وزارتخانه در این حوزه را اصلاح قیمتگذاری در زنجیره خودروسازی اعلام کرده است.
وعدهها در مورد واردات خودرو
از سوی دیگر در مدت اخیر در مقاطعی، مباحث مطرح شده در مورد واردات خودرو از سوی مجلس و دولت، تاثیراتی را بر قیمت خودروهای وارداتی گذاشته است.
به نظر میرسد وزیر خودرو، که زمانی از مخالفان این موضوع بود، بالاخره نظر خود را تغییر داده است. روحالله عباسپور، نائبرئیس کمیسیون صنایع مجلس اخیر گفته که وزیر صمت با آزادسازی واردات خودرو از سال ۱۴۰۱ موافقت کرده است.
کنترل بازار خودرو با «حرفدرمانی»
با وجود این، برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی معتقد است که دولت تلاش میکند با «حرفدرمانی»، در بازارهای مختلف رکود ایجاد کند.
او در برنامه اینستاگرامی تجارتنیوز توضیح داد: در بازار خودرو موضوع واردات، در حوزه مسکن طرح جهش تولید و در بخش دلار وعدههای مکرر در مورد مذاکرات، زیرمجموعههای این تلاش دولت هستند.
این کارشناس بازارهای مالی اما تاکید کرد که چنین روندی نمیتواند ادامه یابد و اگر تا پایان امسال، توافقی جامع و فراتر از برجام با دنیا شکل نگیرد، از سال آینده تورم در بازارهای مختلف آغاز میشود.
مطالعه متن کامل گزارش کدام بازار برای سرمایهگذاری امن است؟ پیشنهاد میشود.
پیشبینی آینده بازار خودرو
تجارتنیوز، در روزهای گذشته چندین لایو اینستاگرامی دیگر را نیز در مورد سرمایهگذاری در بازارهای مالی و کالایی برگزار کرده است. نظر کارشناسان حاضر در این گفتگوها را در مورد آینده بازار خودرو در ادامه میخوانید.
محبی: بازار خودروهای داخلی خوب است
مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی در مورد این بازار گفت: خودروهای خارجی ممکن است با ریسک همراه باشند، اما خودروهای داخلی میتوانند افزایش را تجربه کنند. چرا که احتمال افزایش تولید خودروسازان داخلی کم است.
به گفته او، با وجود ریسک کاهشهای مقطعی، اما خودروهای داخلی میتوانند بازار خوبی برای سرمایهگذاری باشند.
میرزایی: بازار خودرو اولویت اول سرمایهگذاری نیست
اما نیما میرزایی، دیگر کارشناس بازارهای مالی معتقد است: بازار خودرو، محل چندان خوبی برای سرمایهگذاری نیست و در نهایت با سقف تورم رشد میکند.
او افزود: به ویژه اگر عرضه خودرو در بورس اتفاق بیافتد، سرعت رشد قیمت خودرو کاهش مییابد و بر همین اساس، بازار خودرو را اولویت اول سرمایهگذاری نمیدانم.
دیبا: با واردات خودرو هم اصلاح، موقتی است
همچنین مجتبی دیبا ، کارشناس بازارهای مالی در مورد آینده بازار خودرو گفت: بازار خودرو به قیمت دلار بستگی زیادی دارد و احتمالا به اندازه نرخ ارز، نوسان داشته باشد.
او بیان کرد: ممکن است واردات خودرو اگر عملی شود، در کوتاهمدت قیمتها را کاهش دهد که فرصت ورود خوبی برای سرمایهگذاران است، ولی بازار دوباره افزایشی میشود.
صادقی: واردات گسترده انجام نمیشود
میلاد صادقی، کارشناس اقتصادی نیز گفت: با توجه به اینکه ذینفعان قدرتمندی در بازار خودرو وجود دارد، احتمال آزادسازی واردات به صورت گسترده چندان بالا نیست و طرح این مباحث در واقع بهانهای برای آزادسازی خودروهای دپو شده در گمرک است.
او افزود: رفتار بازار خودروی خارجی تحت تاثیر بازار دلار است. اما بازار خودروی داخلی، تابعی از قیمت تمام شده تولید است و احتمال کاهش ندارد. افراد میتوانند از فرصت اختلاف قیمت بازارهای اولیه و ثانویه استفاده کنند و با ثبتنام در طرحهای فروش خودروسازان از این موضوع بهره ببرند.
آگاهی: هدف از طرح واردات خودرو، کسب درآمد است
همچنین نیما آگاهی، دیگر کارشناس بازارهای مالی در این مورد گفت: دولت و مجلس از موضوع واردات دنبال درآمد و کسب عوارض هستند.
او افزود: مساله بعدی میتوانست شکست انحصار خودروسازان داخلی و کنترل قیمت خودروهای خارجی باشد. اکنون خودروهای خارجی در بازار ایران با دلار ۷۰ تا ۸۰ هزار تومانی به فروش میرسند. اما تغییراتی که در طرح رخ داد، کارایی آن را برای شکست انحصار از بین برد.
روند افزایشی برای قیمت خودروهای داخلی
این کارشناس بازارهای مالی پیشبینی کرد: در ایران، بهرهوری پایین و قیمتهای تمام شده بالاست؛ در نتیجه قیمت خودروهای داخلی، روند افزایشی دارد.
به گفته او، خودروسازان در تلاش هستند محصولات خود را به قیمت بازار برسانند که البته اگر رخ دهد، اتقاق مثبتی است چرا که اکنون این سود به جیب دلالان میرود.
احتمال ثبات در قیمت خودروهای خارجی
آگاهی افزود: در مورد خودروهای خارجی بین دولت و مجلس اتفاق نظر وجود ندارد. دولت در حالت خوشبینانه پذیرفته است که سال آینده واردات خودرو انجام شود اما مجلس در صدد است کاری کند که این موضوع در سال جاری عملی شود.
به گفته او، قیمتها در بازار خودروهای خارجی کاهشی نخواهد بود و احتمال ثبات بیشتر است؛ چرا که موضوع واردات، سیگنال منفی و افزایش نرخ ارز، سیگنال مثبت را برای این بازار ارسال میکنند و آنها باعث خنثی شدن یکدیگر میشوند.
آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز بخوانید.
سلام جان عزیزاتون اونهایی که از اوضاع خبر دارند بگیو تکلیفون چیه ماشین بخریم یا صبر کنیم ارزان میشه یا همش سیاه بازی سیاسیه بلا تکلیفیم میترسم نخرم بعد عید بره توپاچمون قیمتا بیشتر بشه راهنمایی کنید مردانه دمتون گرم
زااااارت قیمت ها کاهش یافت
به نظر می رسد کارشناسان محترم بیشتر سیاسی رفتار می کنند و به نفع شان است که قیمت خودرو بالا برود ولی واقعیت این است که قیمت خودرو قله را فتح کرده و چون دولت سعی دارد که قیمت ها را تثبیت کند و جلوی تورم بیش از این را بگیرد و چاره ای هم جز این ندارد، از طرف دیگر بازار اشباع شده است اگر قیمت خودرو درجا بزند با توجه به هزینه نگهداری که دارد با توجه به حجم عرضه حتما در آینده قیمت ها پایین می آی
واردات خودرو مسلما آزاد میشه،فقط این رودرنظربگیریدکه چه عوایدی ازمحل اخذعوارض نصیب دولت میشه؟این خودش یه دلیل موجه میتونه باشه.اگرحتی بعدازورودخودروهای جدیدقیمت ماشین روز هم پایین نیادحداقل کارکرده های بازارخیلی افت قیمت دارن،چون دست کم۴سال از آخرین مدل هاشون میگذره،یعنی در یک مقایسه ساده سانتافه۱۷ و۱۸حدود۵۰۰م اختلاف قیمت دارن،حالا شما درنظربگیرید که ماشین بامدل روز وفیس جدید بیاد چقدر روی بازار کارکرده ها تاثیرداره
برجام بشه یا نشه چه فرقی میکنه! یه عده ذینفع شرکت پژو و رنو تو ایران به اسم کارشناس خودرو آسمون ریسمون بافتن که نمیشه شرکتی رو جایگزین پژو و رنو کرد چون این همه نماینده فروش و خدمات پس از فروش دارن تو ایران و کل دستاوردشون پژو 301 و اون ساندرو جدید آشغال بود که اونم نشد خداروشکر! بعد همینا میان میزنن تو سر خودروسازهای داخلی که شما مقصرید! تو اینکه گاری هاشون رو گرون میفروشن شکی نیست اما اینا از ایرانخودرو و سایپا بدترن… هی پالس منفی و تحلیل هدفدار و اشتباه، حالا درست یا غلطش بماند که همش یه نتیجه داره برا بازار. موندم تا کی باید آشغال فرانسوی تو بازار ایران صدر فروش باشه… آلمانی 20 سال پیش از بهترین ماشین پژو سیتروئن هم لوکس تره، هم ایمن تره، هم پر آپشن تره، هم قوی تره و از نظر کیفیت ساخت اصلا با فرانسوی قابل قیاس نیست.
رانت خود دولت بوجود میاره هر چه وضع خوبه که پول دارن ثبت نام میکنن ماشین میگیرن تو بازار آزاد دوبل میفروشند ما کارگرا بدبخت که حتی ی موتور نمیتونیم بخریم سرمون بی کلاه تورا خدا ی کاری بکنیین
خدا بی آبروشون کنه داقونمون کردن هرچی میخای گرون ولی دست مزد و یارانه کار کشاوزی ارزون مفت همین که میخوره دست دلال گرون میشه
پراید شده آرزو آخه تا کی سکوت همه خفه شدن هر بلای میخان سرمون میارن
تو هر خانواده ایرانی چند ماشین پارکه همه منتظرند ماشین گران بشه بفروشن وباز ثبت نام کنن ودو باره سود کنن این حکایت تا کی میخواد ادامه پیدا کنه تعداد ماشینا از آدما بیشتره خدا به خیر کنه خدایا اقا امام زمان رو برسون یارب العالمین
کاری کردن که از عراق هم کمتر شدیم هی میگه ما وارد نمیکنیم نه عزیز کسی با شما معامله نمیکنه
اگر واردات خودروهای لولس و نیمه لوکس آزاد شود،بزرگترین خیانت در حق اکثریت قاطع است و تنها چند درصد دلال و آقا زاده سود میبرند و تاوان سود آنها به گردن قشر متوسط خواهد افتاد…حداکثر خودروهای ده تا دوازده هزار دلاری میبایستی اجازه ورود داشته باشند تا رقابت به نفع همگی باشد.