به گزارش تجارتنیوز، روغن پخت و پز در قفسه فروشگاهها یا موجود نیست یا کمتر از نیاز مردم است. اخیرا در برخی از مناطق تهران فروشگاههای زنجیرهای روغن را سهمیهبندی کردهاند و به هر سبد خرید خانوار فقط دو روغن داده میشود.
فروشگاههای زنجیرهای به مردم اجازه خرید بیش از دو یا نهایتا سه روغن را نمیدهد. البته روغن کنجد و ذرت در قفسه فروشگاهها وجود دارد و فروش آن محدودیتی ندارد. اما قیمت آنها بیش از ۱۰۰ هزار تومان است و تقاضا برای آن کم است.
بررسیهای میدانی هم نشان میدهد که در غرفههای شهرداری هم روغن موجود نیست! ایراد کار از کجاست؟ آیا در تولید روغن وقفه وجود دارد یا توزیعکنندگان روغن را احتکار کردند؟
تولیدکنندگان و توزیعکنندگان توپ را به زمین یک دیگر پاس میدهند یا مثل همیشه مقصر اصلی کمبود روغن را مردم میدانند!
آمارها نشان میدهد که در بهمن ماه هشت هزار تن روغن بیشتر از دی ماه تولید شده است. به گفته دبیر انجمن صنفی روغن نباتی، در دی ماه ۱۷۷ هزار تن روغن تولید و در بهمن ماه هم ۱۸۵ هزار تن روغن در سراسر کشور توزیع شده است. تولیدکنندگان هم بدون توقف روغن تولید میکنند و هیچ وقفهای در تولید روغن وجود ندارد!
چرا روغن در فروشگاهها نیست؟
چرا در فروشگاههای زنجیرهای روغن نیست؟ امیر هوشنگ بیرشک پاسخ میدهد: وظیفه ما تولید روغن است. سهمیهبندی روغن در فروشگاههای زنجیرهای جزو سیاستهای ما نیست.
او در ادامه اظهار میکند ما به هیچ عامل توزیع یا فروشگاههای زنجیرهای نگفتهایم که به مردم روغن ندهند یا روغن را سهمیهبندی کنند.
اما سهمیهبندی روغن جدی است. ابتدا در شهرها و مراکز استانها و حالا در تهران روغن سهمیهبندی شده است. اما مشکل چه زمانی برطرف میشود و آیا مردم شب عید با قفسههای خالی از روغن مواجه هستند؟ بیرشک میگوید: ما در تمام شبانه روز در حال تولید روغم هستیم. چشمانداز ما این است که در روزهای پایانی سال بالای ۱۹۰ هزار تن روغن به دست مردم برسانیم تا بازار آرامش داشته باشد و نیاز آنها در شب عید تامین شود.
تولید روغن وقفه دارد!
چرا فروشگاههای زنجیرهای سیاست سهمیهبندی را در پیش گرفتهاند؟ به گفته رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای، تولید روغن بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تن است. بخشی از این تولید به صنف و صنعت داده میشود. تا به امروز روغنی که به فروشگاههای زنجیرهای داده شده بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تن بوده است.
امیرخسرو فخریان به تجارتنیوز گفت: متاسفانه در تولید روغن وقفه وجود دارد. مثلا به برخی استانها امروز روغن میدهند اما روغن در دو روز آینده در همین استان موجود نیست. همین مسئله باعث میشود که مردم روغن را از فروشگاههای زنجیرهای بخرند. ما هم برای اینکه روغن به دست برخی دلالها نرسد، سعی میکنیم که روغن را با تعداد زیاد به مردم ندهیم.
او توضیح داد: سعی کردهایم که توزیع روغن را مدیریت کنیم تا حداقل این کالا در فروشگاهها از صبح تا شب باقی بماند. چنانچه به هر خانوادهای دو عدد روغن بدهیم، نیاز دو ماه آنها تامین میشود.
این در حالی است که تجربه نشان داده سهمیهبندی کالا میزان تقاضا در بازار را افزایش میدهد.
روغن در انبارها دپو میشود؟
آیا فروشگاه های زنجیره ای روغن را دپو کردند؟ به گفته فخریان، بهترین کار بررسی تاریخ تولید روغن است. معمولا روغنهایی که در انبار فروشگاهها وجود دارد، تاریخ روز قبل است که ما آنها را سریع توزیع میکنیم و بنابراین امکان دپو وجود ندارد.
او اضافه کرد: معمولا بار روغن روزانه در انبارهای فروشگاههای زنجیرهای خالی می شود که آنها را به دست مردم میرسانیم. فعلا وضعیت عرضه و تقاضای روغن بهم خورده است.
روغن در انبارهای خانگی مردم چکار میکند؟
فخریان با طرح این سوال که چرا توزیع روغن در چند سال اخیر ایرادی نداشته است؟ گفت: سالهای قبل فروشگاههای زنجیرهای روغن را با تخفیف به مردم میفروختند اما چرا امسال مساله متفاوت است؟ دلیلش این است که تولید روغن کم است و باعث کمبود روغن شده است. از طرفی برخی مردم به دلیل کمبود روغن آن را در انبارهای خانگیشان دپو میکنند.
رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای تصریح کرد: امروز فروشگاههای زنجیرهای منافعی در دپو کردن روغنها ندارند. روغن میخریم و با حداقل سود میفروشیم برای چه باید دپو کنیم؟
او گفت: افراد باید کار را ریشهای حل کنند. دولت روغن را با تخفیف به کارخانهها میدهد کارخانهها هم نمیتوانند روغن بیاورند. بنابراین این مشکلات ایجاد میشود.
کشورهای ضعیف همه درحال پیش رفتندوکشورثروتمندی مثل ایران روزبه روزپس روی میکنه این نشانه چیه؟
مااینجا توشلمان اول جاده فتیده یه انبار بزرگ روغن سراغ داریم که با۱۸چرخ بار براش میارن روغن تا بخوای تو انبار هست اما چون درآمد ما زیادنیست فقط میتونیم درهفته یه دونه روغن۸۱۰ گرمی به قیمت۱۵تومن بخریم
اینجاتو گیلان ولنگرود وشلمان ما مشکل کمبود کالا نداریم فقط مشکل از ما مردم فقیره که پولمون کمه وگرنه همه میدونن که همه چیز فراوونه
دولت روغن را با تخفیف به کارخانه ها میدهد ولی کارخانه ها روغن را نمیتواند بیاورد . به چه معنی است . مسئول تولید و توزیع روغن چیز دیگری میگوید ولی بازار مشکلی دیگر را نشان میدهد . حتما شب خواب بوده و صبح که بیدارشد دیده روغن کم یاب و گران شده . اون یکی هم میگه منهم روغن نباتی برام خوب نیست و دخالتی درش ندارم . خیلی جالبه .مگه نه هموطن ایرانی .
هرکسییکآشناییدارهبهشروغنمیدهندماکهکسیرونداریمچیکارکنیمببینخدایاماروبهچهروزیانداختند
این دیگه گند در گند شده جای تاسفه واقعآ در چندین سال پیش زمان شاه روغن نباتی مردم میخرید برای مالیدن به بدن گاو وگاومیش که شپشهای انها را از بین ببرد پی داروی شپش اول روغن نباتی بود حالا بخرید جربان روغن نباتی را بدانید بعضی ادمها هستن انقدر هریس هستن میخواهند ۱۰ تا روغن نباتی بخرند بابا یک خانواده ۵ نفری در دو ما یک روغن ۵ کیلیویی لازم داره چرا خود کشی ….ولی افسوس میخورم که ما به ۵ کشور سربارمان شده قول دادیم اینها را نگه داربم فقط دلار بیاریم
سلام اگر با کارت ملی توضیح شود مشکل کمبود نمیاد اکسر مردم روغن میگیرن میبرند می فروشند طرف چند نفر میبره کلی روغن میگیره بعد امسال بنده چند ماه نتوانستم روغن بگیرم همه مشکلات دولت درست نمی کنه یه سری از مردم رحم مروت ندارند برای هزار تومان دست به هر کاری میزنند ما باید درست باشیم
قدرت منطقه نمیتونه مشگل مرغ و تخم مرغ و روغنو و کارت ملی رو حل کنه، میخواد بمب هسته ای بمب اتمی و واکسن بسازه. به این میگن قمپز در کردن!
اوننننننننننننننننننننننننننننننننننننننچنان رونق اقتصادی ایجاد کنم که مردم نیاز به یارانه نداشته باشند
روغن با حذف ارز ۴۲۰۰ گران خواهد شد برای همین هم تولید کننده دپو میکنه هم خرید زیاد شده توسط مردم
جالبه روغنی که خواد اولیه اش با ارز دولتی وارد شده بود رو چند ماه پیش به ونزوئلا صادر میکردیم اونم با افتخار در واقع به ملت ونزوئلا هم ایران یارانه میداد