کد مطلب: ۲۷۸۶۷۸

سهم یک درصدی ایران در تجارت جهانی مرغ

سهم یک درصدی ایران در تجارت جهانی مرغ

با وجود تولید سالانه بیش از 2 میلیون تن گوشت مرغ در کشور، سهم ایران در تجارت جهانی به کمتر از یک درصد می‌رسد.

با وجود تولید سالانه بیش از 2 میلیون تن گوشت مرغ در کشور، سهم ایران در تجارت جهانی به کمتر از یک درصد می‌رسد این درحالی است که هر یک از مسئولان دلایل خاصی برای این امر مطرح می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، البته ناگفته نماند با وجود پتانسیل بالای صنعت جوجه‌کشی نسبت به ظرفیت مورد نیاز داخل، موانع و مشکلات متعددی سد راه صادرکنندگان است که بیش از پیش بر کمرنگ شدن نقش ایران در بازار های جهانی دامن می‌زند.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود چرا که مرغداران به سبب ازدیاد تولید و کاهش عرضه از ناحیه فروش بازار داخل متضرر هستند به همین خاطر انتظار دارند با حمایت دولت از این صنعت بتوانند بخشی از زیان خود را از طریق صادرات جبران کنند.

حال به سراغ مسئولان ذی‌ربط می رویم تا از آخرین وضعیت تولید مرغ و سهم ایران از تجارت جهانی با خبر شویم:

محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی، از رشد 20 درصدی صنعت طیور در 20 سال اخیر خبر داد و گفت: با توجه به آنکه سالانه 2 تا 2 میلیون و 100 هزارتن گوشت آماده به طبخ در کشور تولید می‌شود، اما سهم ایران در تجارت جهانی گوشت مرغ بسیار ناچیز است.

وی با اشاره به اینکه سهم ایران از صادرات جهانی گوشت مرغ به یک درصد نمی‌رسد، افزود: سال 95 با صادرات 70 تا 80 هزارتن گوشت مرغ، بالاترین میزان صادرات گوشت مرغ در سال‌های اخیر را داشتیم که با این وجود سهم ایران در تجارت جهانی در همان سال کمتر از یک درصد بود.

یوسفی با اشاره به موانع پیش روی صادرات و سهم ناچیز در تجارت جهانی مرغ بیان کرد: قیمت مرغ در کشورهای رقبا 2 تا 3 برابر قیمت صادراتی است که درنهایت این امر در کنار جایزه صادراتی موجب شده است تا زیان حاصل از صادرات از محل سودهای داخلی جبران شود این درحالی است که این امر در کشور وجود ندارد، ضمن آنکه در برخی سال‌ها به سبب مسائل بهداشتی امکان صادرات به بازارهای هدف وجود ندارد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان تولید مرغ با وزن‌های سنگین را یکی از موانع اصلی پیش روی صادرات می‌دانند، بیان کرد: تولید مرغ سایز در صورت صرفه اقتصادی برای مرغدار سهل‌ترین راه پیش روست چرا که تمامی مرغ‌های صادراتی در سال های 94 و 95 ،سایز بوده است.

وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی مهم‌ترین مانع پیش روی صادرکنندگان است، گفت: طی دو سال گذشته تا کنون مرغداران در تولید مرغ با زیان روبرو هستند؛ بنابراین از مرغدار چه انتظاری می‌توان داشت که اقدام به تولید مرغ سایز برای صادرات کند، به همین خاطر انتظار می‌رود که دولت با اختصاص مشوق صادراتی زمینه را برای رقابت صادرکنندگان با سایر رقبا در بازارهای هدف فراهم آورد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.