به گزارش تجارتنیوز، آخرین آمار سازمان توسعه تجارت از رشد صادرات خشکبار در سال جاری حکایت دارد. اما به نظر میرسد تحریمهای بانکی مانع بازگشت ارزهای حاصل از صادرات خشکبار شدهاند. از این رو امروز کارگروه هماهنگی سیاستهای ارزی مقرر کرد که ارز صادراتی خشکبار از طریق واردات موبایل تهاتر شود.
درباره جزئیات این تصمیم نایب رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی به تجارتنیوز گفت: قرار شد گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار از روز شنبه تنها به صورت تهاتر با خشکبار وارد کشور شوند. بر این اساس برای واردات گوشیهای آیفون و سریهای S ,N و Fold سامسونگ دیگر ارز نیمایی تعلق نمیگیرد.
رضا دیهیمی همچنین توضیح داد: نرخ ارز صادراتی تفاوتی با قیمت دلار در بازار آزاد ندارد. در حال حاضر شکاف هشت تا ۱۰ درصدی بین نرخ این دو ارز در بازار ملاحظه میشود. از این رو تصمیمی که اتخاذ شد خواه ناخواه روی قیمت نهایی گوشیهای لاکچری که بالای ۶۰۰ دلار هستند تاثیر میگذارد.
او ادامه داد: ممکن است از سال آینده رقم تهاتر نصف شود و واردات گوشیهای بالای ۳۰۰ دلار را دربربگیرد. در این صورت میتوان انتظار داشت که قیمت حداقل نیمی از گوشیهای بازار دستکم تا ۱۰ درصد افزایش یابد. بهویژه گوشیهای میانرده استعداد بیشتری برای گرانشدن دارند.
مصرفکنندگان بازنده نهایی تهاتر موبایل و خشکبار
این فعال صنفی درباره چرایی تهاتر موبایل با خشکبار نیز تشریح کرد: فعلا دستور دادند که یک سری از کوتاژهای صادراتی خشکبار به واردات موبایل تخصیص یابد. بعید است که چنین انحصاری برای صادرکنندگان خشکبار شکل بگیرد. احتمالا کوتاژهای صادراتی کالاهای دیگر مشمول این مصوبه شوند.
دیهیمی افزود: در گذشته هم موبایل در برابر کوتاژهای صادراتی وارد میشد که البته این امر مشکلات فراوانی داشت. ازجمله اینکه واردکنندگان با ارز منشا متفاوتی مواجه میشدند.
وی اضافه کرد: بهعنوان مثال ما برای واردات موبایل به درهم و یوان نیاز داریم، ولی ممکن است صادرکننده کالای دیگر حواله یورویی در اختیار داشته باشد. تبدیلکردن همین حوالههای ارزی خود هزینههای جدیدی میتراشد که درنهایت به زیان مصرفکننده تمام میشود.
به اعتقاد او تنها حسن تصمیم اخیر این است که ارزهای حاصل از صادرات خشکبار که گویا رقم بالایی هم هست به بازار ایران بازمیگردد.
گفتنی است پیش از این اخبار ضد و نقیضی در رابطه با ممنوعیت گوشیهای بالاتر از ۶۰۰ و حتی ۳۰۰ دلاری مطرح بود که هیچگاه به واقعیت بدل نشد.
آمار گمرکنیز نشان میدهد که در نیمه ابتدایی امسال رتبه اول اقلام وارداتی در اختیار موبایل قرار دارد. در این بین ۳۰ درصد گوشیهای وارداتی ارزشی بالغ بر ۶۰۰ دلار داشتند. اما اکنون واردات این گروه مشروط بر صادرات خشکبار شده است.
برای اطلاع از آخرین قیمتهای بازار گوشی همراه خبر قیمت موبایل ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ را بخوانید.
آخه بندگان خدا بورس با چی میخواد رشد کند بااین سوءمدیریت کارخانه های ورشکسته بااین سیاست انقباضی تورمی…. طرف هیچ دانش بورس نداشته یک عالمه شرکت زیان ده رو آوردن توبورس سهامش رو فروختن بعد شما منتظر سود هستید یکزمانی جکی سهامهامیرفت بالا مردم هم دنبال پولدار شدن بودند سهامی که جکی بره بالا همانجور هم میخوره زمین
امیدوارم با ارباب
به نتیجه برسن
و گر نه روسیه و چین
ایران نابود میکنن
بنظرم بهترین قانون اینه گوشی بالای ۶۰۰ دلار وارد نشه ماکه نمیتونم گوشی بالای ۱۵ میلیون بخریم پس دیگی که واسه من نجوشه سر سگ توش بجوشه
باسلام شما چطور حساب کردین یارانه 100تمانی ریختین من عادم میشناسم سه طبقه خونه داره براش ریختین ما که مستاجر هستیم ماه دو ملیون کرایه خونه میدیم نریختین با حقوق سه میلیون تومانی
بنظر من آمار طلاق بالاتر میره تمام زنای شاغل حقوق بگیر درحال طلاق گرفتنن
حالا به زنان خانه دارم حقوق بدن اینام دست به جیب میشن و الطلاق
چقد مسخرس ،سال بعدم میزارن رو 300 دلار، بعدشم حتما میخوان گوشی داخلی تولید بکنن و واردات گوشی رو کلا ممنوع کنن، سناریو خودرو سازی و لوازم خانگی قراره برا گوشی تکرار میشه
توافق بشه تمام این قوانین به شوخی بدل میشه
اگه بخان توفق حاصل شه
اگه نخان چی
ای بابا چ توافقی تا وقتی منافع چین و روسیه وسط هیچ وقت توافقی صورت نمیکیره گیرم که بگیره همین فردا همه چی درست نمیشه شاید به عمر من و شما کفاف نده