موضوعات داغ: # فوتبال # ترامپ # آمریکا # سیدعباس عراقچی # اسرائیل # عراقچی # مذاکرات # جنگ

صادرات فرش ایرانی از عرش به فرش رسید

صادرات فرش ایرانی
به گفته رئیس اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرش دستباف ایران، صادرات فرش دستباف که در دهه ۷۰ به سالی ۲.۳ میلیارد دلار هم رسیده بود، الان به دلیل تعهد ارزی به کمتر از ۴۰ میلیون دلار در سال رسیده است.

به گزارش تجارت نیوز، هنر صنعت فرش ایران که یک سابقه ۳۰۰۰ ساله دارد و به گفته عبدالله بهرامی رئیس اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف ایران، سابقه تجاری سازی آن به بیش از ۱۳۰ سال برمی‌گردد، در یک زمانی تا مرز ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار نیز پیش رفته بود، اما متاسفانه به دلیل ورود کشورهای دیگر در بازار فرش از یک سو و تحریم صادرات فرش ایران از سوی دیگر و نیز تعهد ارزی که بانک مرکزی بعد از تحریم‌ها وضع کرد، صادرات فرش به شدت کاهش یافت. به گونه‌ای که در حال حاضر به کمتر از ۴۰ میلیون دلار در سال رسیده است.

عبدالله بهرامی در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، مهمترین مشکل صادرات فرش ایران را پیمان و تعهد پیمان سپری و تعهد ارزی دانست که از مهرماه ۱۳۹۷ که بعد از تحریم‌های موشکی فرش ایران هم تحریم شد، تعهد ارزی وضع شد و جایگاه صادراتی را از دست دادیم.

Screenshot ۲۰۲۵۰۵۲۲ ۲۱۴۲۵۵ Telegram 1

به بیان وی، در دهه ۱۳۹۰ در بدترین شرایط، سالانه ۴۰۰ میلیون دلار صادرات فرش داشتیم، در یکی دو دهه قبل سالانه ۱ تا ۲ میلیارد دلار و در برخی سال‌ها تا ۲.۳ میلیارد دلار هم رسیده بود و در کمترین سال‌ها بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار صادرات سالانه فرش داشتیم، اما تحریم‌ها و بانک مرکزی به جای تسهیلگری، برای صادرات فرش، تعهد ارزی ایجاد کرد و صادرات فرش ما به ۵۰ میلیون دلار و بلکه ۴۲ میلیون و ۴۰ میلیون دلار رسید و بعد از تحریم‌ها از ۵۰ میلیون دلار فراتر نرفت.

وی گفت: با تعهد ارزی صادرکنندگان، فرش، قبل از اینکه صادر کننده به پول خود برسد، مجبور است تعهد ارزی به بانک مرکزی را بپردازد، فرش ایران که یک سابقه بیش از یک قرن در تجارت داشت، بسیار ضعیف شده، در گذشته ۵۰ تا ۶۰ خانواده مهم تاجر فرش بودند که الان اکثر این افراد سرمایه‌های خود را از صادرات فرش بیرون کشیده و در کل ایران به ۱۰ خانوار هم نمی‌رسد، صادرات موتور محرک تولید فرش دستباف بود که متاسفانه کم شده است.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های تولید فرش دستباف گفت: در سال‌های گذشته تولید فرش دستباف سالانه ۶ میلیون متر مربع بود، در حال حاضر این رقم به کمتر از دو میلیون متر مربع رسیده، تعداد بافنده‌های فرش از یک میلیون از دو میلیون نفر به کمتر از ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر رسیده و آن هم به صورت مستمر در این شغل پیدا نمی‌شود.

به گفته بهرامی، تا سال ۱۳۹۳ تعداد بیمه شدگان فرش دست باف ۵۴۰ هزار بیمه شده بود، اما سازمان برنامه و بودجه سهم سهم دولت از تامین اجتماعی را نپرداخت و در حال حاضر تعداد بیمه شدگان قالیباف به ۱۸۵ هزار هم نمی‌رسد.

بهرامی این را هم گفت: ما به صورت تاریخی اولین کشور صادر کننده فرش دستباف بودیم، اما الان رتبه ۵ تا ۶ را به زور به دست می‌آوریم کشورهای دیگر مانند هند، پاکستان، مصر حتی ترکیه و نپال جای ما را در بازار جهانی گرفته‌اند و در طول تاریخ فرش دستباف ایران که از سال ۱۲۷۵ به صورت رسمی شروع شده، ما چنین جایگاه پایینی نداشتیم.

وی بیان داشت: تولید فرش دستباف هم ۳۰۰۰ سال قدمت دارد که طبق آخرین قدیمی‌ترین فرش کشف شده که در موزه نگهداری می‌شود، این سابقه ثبت شده است .

بهرامی گفت: حتی شرکت سهامی فرش ایران که به عنوان شرکت تخصصی بود، متاسفانه بعد از ۱۰۰ سال آن هم خصوصی‌سازی شد و صنعت فرش دستبافت به نوعی یتیم شده است.

منبع: فارس

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی