موضوعات داغ: # پاپ فرانسیس # قیمت سکه # سرمایه گذاری # ارزش دلاری بورس # قیمت شمش نقره # ارزش معاملات بورس # افزایش قیمت مسکن # اجاره بها مسکن

سبزپوشی یکدست صندوق‌های بورسی در سال ۹۷

نوسانات حاکم بر بازار سهام در سال ۹۷، ثبت بازدهی ۸۶ درصدی شاخص کل را به دنبال داشت. در این شرایط صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز مطابق با روال معاملاتی خود، توانستند روندی همگام با شاخص کل بورس و در بعضی موارد با بازدهی بیشتر از این نماگر را به نمایش گذارند. به‌طوری‌ که تمامی صندوق‌های فعال در بازار سال ۹۷ را سبزپوش سپری کردند.

به گزارش تجارت‌نیوز، بررسی روند تغییر و تحولات در عملکرد سال گذشته صندوق‌های سرمایه‌گذاری اعم از صندوق‌های سهامی، بادرآمد ثابت، مختلط و قابل معامله نشان از آن دارد که برترین صندوق‌ها در هر کدام از این گروه‌ها توانستند به بازدهی بیشتری از شاخص کل بورس دست یابند.

به این ترتیب در سالی که گذشت از مجموع ۱۵۶ صندوق فعال در بازار سرمایه در حوزه‌های یاد شده، ۴۴صندوق با بازدهی‌های به مراتب بیشتر از عملکرد شاخص بورس، از این نماگر سبقت گرفتند.

افزون بر این در این دوره هیچ صندوق زیان‌دهی نداشتیم و حدود ۸۶درصد بازدهی مثبت داشته و مابقی نیز یعنی ۲۲ صندوق با عملکردی خنثی مواجه شدند.

بررسی بازدهی کسب شده توسط صندوق‌های برتر نشان از آن دارد که بیشترین سود به دست آمده در صندوق‌های سهامی به حدود ۱۷۰درصد رسید.

البته در این میان صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌ معامله مبتنی بر طلا نیز بازدهی قابل‌توجهی داشتند. به‌طوری‌که صندوق پشتوانه طلای لوتوس توانست ۱۷۴ درصد سود نصیب سرمایه‌گذاران کند.

نگاهی دقیق‌تر به عملکرد صندوق‌های سهامی

بررسی عملکرد صندوق‌های سهامی نشان از آن دارد که این نهادهای مالی در سال ۹۷ توانستند همگامی بیشتری در مقایسه با دیگر صندوق‌ها با روند حرکتی شاخص بورس داشته باشند.

البته در این میان برخی نوسانات مثبت قابل‌ توجهی را در برخی از این صندوق‌ها شاهد بودیم. به‌طوری‌که صندوق مشترک دماسنج توانست به‌عنوان برترین صندوق در این گروه شناخته شود.

صندوق مزبور بازدهی بیش از ۱۶۹ درصدی را در سال ۹۷ به ثبت رساند.

این صندوق در تمام دوره‌های سال قبل نیز با سوددهی قابل‌ توجهی همراه بود؛ به‌طوری‌که سوددهی ۱۱ درصدی در اسفندماه، بیش از ۳۰ درصدی در دوره ۳ ماهه و ۳۵ درصدی را نیز در ۶ ماهه به ثبت رساند.

این صندوق بیش از ۸۳ درصد از پرتفوی خود را به سرمایه‌گذاری در سهام اختصاص داده و بقیه نیز به سایر دارایی‌ها اختصاص دارد.

در میان سهم صنایع در سبد دارایی‌های صندوق مشترک دماسنج نیز مشاهده می‌شود که این صندوق بیشترین میزان سرمایه‌گذاری‌های خود را به خرید سهام ساخت محصولات فلزی، بانک‌ها، لاستیک و پلاستیک و فلزات اساسی اختصاص داده است.

در ادامه نیز صندوق سهم آشنا توانست با ثبت بازدهی بیش از ۱۴۲ درصدی رتبه‌ دوم برترین صندوق‌های سهامی در سال ۹۷ را به خود اختصاص دهد.

صندوق مزبور نیز بیش از ۸۷ درصد از پرتفوی خود را به خرید سهام اختصاص داده و 11 درصد از سبد آن نیز در اختیار سپرده بانکی است.

بررسی سهم صنایع در پرتفوی صندوق سهم آشنا نیز نشان از آن دارد که حدود ۲۷ درصد از دارایی بورسی آن به خرید سهام محصولات شیمیایی تعلق دارد.

همچنین 20.5 درصد نیز به خرید سهام فلزات اساسی اختصاص دارد.

سهام گروه‌های معدنی و پالایشی نیز از دیگر صنایع موجود در پرتفوی این صندوق هستند.

رصد فعالیت صندوق‌های بادرآمد ثابت

بررسی روند فعالیت صندوق‌های بادرآمد ثابت در سال گذشته نیز نشان از آن دارد که بیشترین بازدهی به ثبت رسیده در این نوع از صندوق‌ها مربوط به صندوق با درآمد ثابت فیروزه آسیا بود که توانست سودی در محدوده ۳۰ درصد را به همراه داشته باشد.

همچنین صندوق گنجینه آینده روشن نیز با اختلافی اندک، در رتبه دوم قرار گرفت. بازدهی این صندوق به بیش از ۲۹درصد رسید.

در ادامه نیز صندوق‌های سپهرخبرگان نفت، ارمغان ایرانیان و ارزش آفرین گلرنگ قرار گرفتند.

این سه صندوق نیز به ترتیب بازدهی 28.4، 24.1 و 24 درصدی را به ثبت رساندند.

این در حالی است که ضعیف‌ترین صندوق‌های بادرآمد ثابت در سال گذشته، بازدهی ۱۶درصدی داشتند.

صندوق‌های مختلط از دریچه آمار

بررسی روند عملکردی صندوق‌های مختلط در سال ۹۷ نشان از آن دارد که در این نهادهای مالی گوهر نفیس تمدن با ثبت بازدهی 98.4 درصدی در فهرست برترین صندوق قرار گرفته است.

در ادامه صندوق توسعه ممتاز با بازدهی 77.7 درصدی، صندوق کارگزاری بانک تجارت با ثبت بازدهی ۷۶ درصدی و صندوق آرمان سپهر آشنا نیز با بازدهی 75.3 درصدی همراه شدند.

همچنین صندوق مشترک آسمان خاورمیانه نیز توانست بازدهی بیش از ۷۴ درصدی را در سال گذشته به نمایش گذارد.

همچنین در این نوع از صندوق‌ها کمترین بازدهی به صندوق مشترک سپهر آتی تعلق گرفت که با سود بیش از ۲۲ درصدی همراه بود.

نگاهی به ETFها

در این میان صندوق‌های قابل معامله نیز توانستند عملکرد مناسبی در سال گذشته بر‌جا گذارند.

بر این اساس صندوق آرمان آتیه درخشان مس به‌ عنوان برترین صندوق در این حوزه شناخته شد که بازدهی بیش از ۱۰۷ درصدی را تجربه کرد.

دو صندوق سپهر کاریزما و قابل معامله هستی‌‌بخش آگاه نیز هر کدام به ترتیب با ثبت بازدهی بیش از ۹۶ درصدی و ۹۴ درصد در فهرست برترین صندوق‌ها قرار گرفتند.

بررسی صندوق‌های قابل معامله کالایی نیز نشان از آن دارد که این نهادهای مالی به دنبال جو مثبت حاکم در بازار سکه و طلا که در سال گذشته ایجاد شد، با مسیری صعودی همراه شدند.

در حالی بازدهی سکه در سال ۹۷ به ۱۸۵ درصد رسید که بازدهی صندوق‌های مرتبط با این موضوع نیز در همین محدوده قرار گرفت.

به این ترتیب پشتوانه طلای لوتوس توانست سود ۱۷۴ درصدی را در سال گذشته کسب کند و محدوده ۱۴ درصد را نصیب سرمایه‌گذاران کند.

این صندوق در ۳ ماه اخیر بازدهی بیش از ۸۴ درصدی و در دوره ۶ ماهه نیز سود قابل توجه ۱۴۶درصدی را به همراه داشته است.

همچنین صندوق در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلای کیان نیز در سال گذشته به سود بیش از ۱۴۶ درصدی دست یافت.

صندوق با پشتوانه سکه طلای زرافشان امید ایرانیان نیز دیگر صندوق فعال در این حوزه بود که بازدهی ۱۲۷ درصدی را به نمایش گذاشت.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی