به گزارش تجارتنیوز، مراسم قرعه کشی چهار محصول ایران خودرو برای سه گروه متقاضی عادی، طرح مادران و خودروهای فرسوده روز گذشته برگزار شد. بر اساس آمار منشرشده، بیش از 11 میلیون نفر در طرح فروش ایران خودرو ثبت نام کردند. درحالی که تعداد خودروهای عرضهشده در این طرح فروش تنها 20 هزار خودرو بود.
در آخرین دوره از برگزاری طرح فروش فوقالعاده ایرانخودرو، 3000 دستگاه پارس سفارشی (ELX)، 14 هزار دستگاه پارس سفارشی، 3000 رانا پلاس و 1000 سورن پلاس دوگانهسوز در هر سه طرح عادی، مادران و خودروهای فرسوده عرضه شدند.
رانت 6000 میلیاردی طرح فروش ایران خودرو
پس از این طرح فروش باید پرسید که در فروش فوقالعاده ایرانخودرو چقدر یارانه رانتی میان برندگان توزیع شد؟
مجموع رانتهای توزیعشده میان برندگان این طرح فروش ایران خودرو، 6305 میلیارد تومان برآورد شده است.
قیمت مصوب پارس سفارشی در این طرح فروش ایران خودرو 185 میلیون تومان اعلام شد. این خودرو در بازار آزاد با قیمت 450 میلیون تومان خرید و فروش میشود و اختلاف قیمت بازار و کارخانه این خودرو در حال حاضر به 265 میلیون تومان میرسد. به عبارتی دیگر، رانت و یارانه موجود در خرید پارس سفارشی مجموعاً 3710 میلیارد تومان است.
از طرفی دیگر، سهم رانا پلاس از این جریان رانتی، 750 میلیارد تومان بود. این خودرو با قیمت 215 میلیون تومان در این طرح فروش عرضه شد و اختلاف قیمتی آن با بازار به 215 میلیون تومان رسید.
همچنین سهم پارس سفارشی (ELX) که با قیمت 209 میلیون تومان به فروش رفت، با توجه به اختلاف قیمتی 426 میلیون تومانی بازار و کارخانه، هزار و 278 میلیارد تومان سود نصیب متقاضیان این خودرو شد.
قیمت مصوب سورن پلاس دوگانهسوز نیز 281 میلیون تومان اعلام شد که با اختلاف قیمتی 189 میلیون تومانی بین بازار و کارخانه 567 میلیارد تومان محاسبه میشود.
چرا از قرعهکشی ایرانخودرو استقبال شد؟
در این دوره قرعهکشی که ایرانخودرو برگزار کرد، بار دیگر تعداد ثبتنامیها رکورد زد و 11 میلیون نفر تنها برای خرید 20 هزار خودرو ثبتنام کردند. حال، این مساله مطرح میشود که علت این استقبال بیسابقه از یک طرح فروش چه بود؟
اختلاف فاحش قیمت خودرو در بازار نسبت به کارخانه در این طرح فروش ایران خودرو کافی بود تا خودرو بهعنوان کالایی سرمایهای حکم طلا بگیرد. چنین اتفاقاتی در حالی رقم میخورد که مسئولان وزارت صمت بارها وعده دادهاند که افزایش عرضه خودرو به بازار موجب کاهش میزان تقاضاهای کاذب شود و دیگر افراد خودرو را بهعنوان کالایی برای سرمایهگذاری انتخاب نمیکنند.
رانت قیمت کارخانه و بازار برای چهار محصول که از ۱۷ دی ماه در طرح فروش ایران خودرو عرضه شدند، بین ۲۰۰ میلیون تا 400 میلیون تومان بود.
با توجه به اختلاف قیمت چشمگیر قیمت کارخانه و بازار آزاد، قرعهکشی خودرو طی سالهای اخیر جولانگاه دلالان خودرو بوده است که به دنبال کسب سود از این رانت قیمتی هستند.
باید یادآور شد که همه افراد بهدنبال خرید خودرو در طرح فروش ایران خودرو شرکت نکردهاند. در این میان، حتی افرادی که توانایی خرید خودرو ندارند و تنها شرایط ثبتنام را دارند، در قرعهکشی شرکت میکنند که پس از برنده شدن، اقدام به فروش حوالهها کنند تا سودی نصیب آنها شود.
برای مطالعه بیشتر، خبر شانس برنده شدن در قرعه کشی ایران خودرو چند درصد است؟ را در تجارتنیوز بخوانید.
ادم نمیدونه بخنده یا بگریه اخه ارزو بدل موندیم تو سن ۳۳سالگی خودرو سوار شیم حتی موتور هم ندارم ولی دلیل انتخاب نشدنم چیه متاهل هستم زن دارم بچه هم دارم وضع مالی هم ندارم کارگر ساختمانی هستم دیگه چه بلایی میخوایین سرمون بیاد تو این سن سال ،اخه برید افغانستان رو ببینید بهترین خودرو ها ریخته تو بازار با مفت ترین قیمت ،از وقتی طالبان اومده وضع پول ملی افغانستان افزایش پیدا کرده دیگه چه چیزی باید دید تو این دنیا
کدوم رانت قیمت این ماشین کمتر از انهاس دلال بال بردن
چه وضعی ساختید برای مردم و لذتم می برید
دارن ماشینی که با دلار چهل تومانی هم حسابش بکنی 6۰ میلیون نمیشه بعد با منت و قرعه کشی میدن ۲۰۰ میلیون بعد شماها میگید لاتاری بزرگ جمع بکنید بابا خودتون رو همون فرض بکنید نه مردم رو
به نظر من باید ماشین را بین خانواده هایی که وسیله نقلیه ندارند،قرعه کشی کنند
احسنت
سلام چرا نتیایج رو نزدن تو سایت و این اخرین قرعه کشی بود
وای از این عمر که با می گذرد می گذرد