عرضه اولیه «غزر» امروز به بازار سرمایه نرسید و در هفته اخیر تنها یک عرضه اولیه «رافزا» انجام شد اما مخاطبان تجارتنیوز معتقدند که دیگر عرضههای اولیه چندان سودآور نیست. آنها به شمار بالای سهامداران تازه وارد اشاره میکنند و میگویند که توزیع سهام شرکتها بین آن همه سهامدار باعث شده است که عرضههای اولیه دیگر جذاب نباشد و گاهی نمادهایی که به صورت عرضه اولیه به بازار سرمایه آمدهاند، سودآوریشان از سایر نمادها کمتر بوده است.
بازار سرمایه سال گذشته حدود ۲۰۰ درصد بازدهی داشته است. بورس ایران همچنین پارسال ۲۴ عرضه اولیه داشته است که خرید آنها در مجموع هفت میلیون تومان نقدینگی لازم داشت، مجموع ارزش این سهام در پایان سال ۹۸، بیشتر از ۱۵٫۵ میلیون تومان بوده است. در صورت نگهداری همه این عرضههای اولیه تا پایان سال گذشته، در مجموع و با احتساب میزان سهمیه هر فرد میشد بازدهی ۱۱۹ درصدی به دست آورد.
در این میان از ۲۴ نمادی که به صورت عرضه اولیه به بازار سرمایه آمدهاند و فارغ از زمان عرضهشان به بازار، فقط هفت نماد سودآوری بیشتری نسبت به بازدهی کل بورس داشتهاند. سال گذشته عرضههای اولیه «زشریف»، «دکپسول»، «سیمرغ»، «درهاور»، «رنیک»، «کوپر» و «وآوا» بازدهی بالاتری نسبت به بازدهی کل بازار سرمایه داشتهاند.
وضعیت سودآوری عرضههای اولیه سال ۹۹
در سال ۹۹ هم ۸ شرکت در بازار سرمایه عرضه اولیه داشتهاند. در ۲۰ فروردین ماه سهام شرکت سرمایهگذاری صبا تامین با نماد صبا برای اولین بار عرضه شد. در این عرضه اولیه به هر کد بورسی ۸۱۱ سهم به قیمت ۱۲۰۰ تومان تعلق گرفت و تا ۲۳ تیر این نماد ۲۲۰٫۵ درصد بازدهی داشته است.
شستا در تاریخ ۲۷ فروردین عرضه اولیه داشته و به هر کد تعداد ۳۶۳۷ سهم در سقف قیمت ۸۶۰ تومان، تعلق گرفت و در حال حاضر بازدهی این عرضه اولیه برای سهامدارانش به ۲۹۴ درصد رسیده است.
شیر پگاه گیلان، سومین نماد عرضه اولیه شده است که در دهم اردیبهشت امسال به بورس رسید. در این عرضه اولیه به هر کد سهامداری ۱۴ سهم به قیمت هر سهم ۱۲۵۰٫۷ تومان رسید. غگیلا تا امروز ۱۳٫۸ درصد سودآور بوده است.
شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد هم با نماد معاملاتی پیزد در ۳۱ اردیبهشت امسال به بازار سرمایه عرضه شد و به هر کد، ۱۳ سهم به قیمت هر سهم ۴۰۳۵٫۳ تومان تعلق گرفت. پیزد تاکنون ۲۱٫۹ درصد سود به سهامدارانش رسانده است.
پلیمر آریا ساسول در ۷ خرداد عرضه اولیه شد و به هر سهامدار ۵۸ سهم به به قیمت هر سهم ۶۵۱۱٫۹ تومان تخصیص داده شد. این نماد تاکنون ۵۹ درصد بازدهی داشته است.
سرمایهگذاری پویا هم که با نماد وپویا در ۴ تیر و با قیمت هر سهم ۴۱۰ تومان عرضه شده است تاکنون ۲۰٫۸ درصد به سهامداران خود سود رسانده است.
سرمایهگذاری سیمان تامین هم که ۱۱ تیر با نماد سیتا و با قیمت هر سهم ۱۵۷۵ تومان عرضه اولیه داشته، تاکنون ۱۴ درصد بازدهی دارد. لیزینگ پارسیان هم با نماد ولپارس در ۱۸ تیر با قیمت هر سهم ۳۲۰ تومان عرضه شده و تا امروز ۰٫۹ درصد سود داده است.
در ادامه نظر برخی از مخاطبان تجارتنیوز را درباره برداشتشان از سودآوری عرضههای اولیه را میخوانید:
– «متاسفم با این عرضه اولیهتون. خداییش خجالت نمیکشید سود خرید یه پفک بیشتر شده»
– « الان وضعیت یه جوری شده که نمادهای قدیمی بیشتر از عرضه اولیه سود میدن»
– «سودهای خوب عرضه اولیه برای یه عده خاصه. همه پول را برداریم در بریم تا بیشتر ضرر نکردیم»
– «عرضه اولیه به کسانی داده بشه که چند سال تو بورس کد بورسی دارن نه هر تازه وارد که نیومده بازار ملتهب کردن و تا میخرن میخوان بفروشن و ضرر میزنن به بقیه سهامدارا»
– «واقعا مسخره ست واقعا. غگیلا سودش مضحکه اصلا»
– «مواد غذایی عرضه اولیهش هم سود نمیده»
– «متاسفانه سهام های خوب در زمانهای خاص باز میشن و به نور چشمیها میرسه ، من هر چه تلاش کردم نتونستم سهامهای مثل پویا و آریا و سیتا و پیزد و…. بخرم. بقیه عرضه اولیهها به درد نمیخوره»
– «عدالت و نظارت نیست با ۲۰ تا سهم و ۲۵ یا ۱۰۰ کسی به جایی نمیرسه. فقط درصد کارگزار تامین میشه و سود میکنه»
– «این عرضههای کوچک، برای اینکه بفروشی، اول باید اعداد زیادی مجددا بخری تا مبلغ آن به بالای پانصد برسد، بعد همه را بفروشی. به درد سرش نمیارزه.»
سلام اینکه همه وارد بورس بورس بشن ام به اقتصاد کمک میکنه و هم به سهامداران حرفه ایی اونهایی که غر میزنن نهایتا یکی دوماهه اومدن کد گرفتن و خودشونو وارث سازمان بورس میدونن من از سال 73 سهامدار شرکتها نفتی بودم البته اونوقت به اینصورت نبود باید میرفتی میخرید و برگه میگرفتی الان خوشحالم همه وارد بورس شدن چون بورس بالا میره سود ما بیشتر میشه تقاضا بیشتر میشه پولهای راکت ومسکوکات به سمت تولید وصنعت میره و هزار دلیل دیگه
دوستت عرضه بوده برام یک سهم هم ندادن
باسلام: اینکه عرضه اولیه به همه فعالین بورس به نسبت مساوی تقسیم میشه عدالته . جدید و قدیم نداره.
عرضه های اولیه مثل تقسیم سهام عدالت به تمامی اعضای افرادی است که بازار سرمایه برای فعالیت اقتصادی جنبی انتخاب کردند و همین روش که به کل افراد داخل بورس یکسان سهام می رسه خیلی هم خوبه.
معلومه دو روزه اومدی بورس. همین رافزا که ۱۲ تومن عرضه اولیه خریدی فردا که بخوای بفروشی باید بری ۴۸۰ تومن دیگه ازش بخری بعد اینو بفروشی چه قیمتی بخری چی بفروشی چقدر علاف بشی واسه ده تومن سود عرضه اولیه
دادا من کاری ندارم که چه کسی کی اومده و این حرفا ولی ظاهرا خودت خیلی در جریان نیستی عزیز. برا خرید باید ۵۰۰ تا شارژ کنی برا فروش محدودیتی نیست
به نظر بنده خریدعرضه اولیه برای فرزندانتان که کد برسی دارند خیلی خوبه چون بالاخره ریسک کمی داره و پس اندازی همراه با سود آوری برای اونا میشه .و هم کمی با بازار سرمایه آشنا میشن و تعصب شان نسبت به تولیدات داخلی وطن شان زیاد می شود.
باعرض سلام ، برای عرضه اولیه ها چند راه کار وجود داره : 1 – هر کد بورسی از هر سه عرضه اولیه فقط بتونه توی یک عرضه شرکت کنه ، یعنی اگر کسی در یک عرضه شرکت کرد ، دو عرضه بعدی براش قفل بشه و بعد از اون دوباره آزاد شه 2 – در سه عرضه اولیه آتی ، سقف ریالی مشخص بشه . به این صورت که اگر سه عرضه اولیه با سقف قیمت های متفاوت رو داریم ، جمع این سه قیمت تقسیم بر سه بشه و هر کد بورسی بتونه این مبلغ رو خرید کنه و محدودیت نماد هم نداشته باشه
مسؤلین توجه توجه!!!:
ما خواهان تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت هستیم.
چرا 13 تا شرکت غیر بورسی سهام عدالت رو به کسانی که روش مستقیم انتخاب کردند نمیدین.
برای خرید سیم کارت سن 18 سالگی را لغو کنید الان از نوزادین و کودکان گرفته تا آدم مسن توی بورس سهام دارند و احتیاج به سیم کارت به نام خود دارند.
مسعولان با ماشینهای اخرین مدلشاان حال کنند
و مردم بدبخت دنبال سهام عدالتشان بدوند
غزر به تاخیر افتاد ، با این قیمت گران بهتر – فهمیده بود متقاضی ندارد فکر کرده اسمش زر است واقعا طلا میفروشد!؟
نه دادا اینجوری ها هم نیست . زرماکارون دلش میخواست عرضه بشه اما ظاهرا حساب کتاب هاش درست نیست به همین خاطر نذاشتند عرضه بشه . (ماکارونی هم خواستی بخرید فقط تک ماکارون )
امروز سامانه سعدی ۱۲هزار تومن ریخته حساب بعد ۲ هفته واقعا خجالت داره