کد مطلب: ۶۸۹۹۲۳

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

پشت پرده کاهش ناگهانی قیمت دلار!

پشت پرده کاهش ناگهانی قیمت دلار!

قیمت دلار امروز ۱۹ مرداد ماه به کانال ۳۰ هزار تومان وارد شد. آن هم درست در روزی که بیشترین واکنش‌های منفی به اخبار برجامی منتشر و امید به توافق کمرنگ شده است. در این شرایط علت کاهش قیمت دلار چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، قیمت دلار روز گذشته تا ۳۲ هزار تومان هم رفت و ظرف یک روز هزار تومان ارزان شد. این کاهش قیمت در حالی است که گزارش‌های برجامی چندان امیدوارکننده نیست. پس چرا قیمت دلار کاهش یافته است؟

یکی از صرافان خیابان فردوسی به تجارت‌نیوز می‌گوید جو بازار معکوس شده و بیشتر مراجعات برای فروش دلار است و نه خرید آن. سرمایه‌گذارانی که دلار را با نیت افزایش قیمت خریده بودند الان فروشنده شده‌اند.

اما یکی دیگر از صرافان تاکید می‌کند که بازار فعلا در حال رکود است و خریدار کم است. همه منتظر نتیجه برجام هستند و می‌خواهند بدانند مذاکرات هسته‌ای به چه سمتی می‌رود. اگرچه این فعال بازار ارز تاکید می‌کند که بازار ارز امضای برجام را پذیرفته است و حدس می‌زند که توافق به نتیجه برسد. چون اگر چنین نشود شهریور ماه باید منتظر وضع یک قطعنامه دیگر علیه ایران بود و آن زمان کار دشوارتر می‌شود.

این فعال بازار می‌گوید آنچه بازار از اخبار مذاکرات هسته‌ای متوجه شده این است که امریکا متن توافق را پذیرفته و احتمالا ایران هم این توافق را بپذیرد و برجام به نتیجه برسد. پس در نتیجه جو قیمت کاهشی است. البته این واکنش اولیه بازار ارز است. چون هنوز هیچ جزئیاتی از مفاد توافقنامه منتشر نشده است.

این فعال بازار تاکید می‌کند بعد از پذیرش برجام اگر جزئیات توافق مشخص شود، احتمالا روند دلار دوباره صعودی می‌شود. چون احتمالا مشخص می‌شود که بخشی از تحریم‌ها رفع نشده و ایران در قبال فروش نفت قرار است یک سری کالای ضروری وارد کند.

پای بانک مرکزی در میان است

اما یکی دیگر از فعالان بازار می‌گوید کاهش قیمت دلار به دستور بانک مرکزی است. دستور تزریق ارز دو روز قبل آغاز شده و بانک مرکزی در تلاش است که به هر نحوی که شده قیمت دلار را فعلا پایین نگه دارد. اینکه تا چه زمان بتواند با این راهکار قیمت دلار را مهار کند مشخص نیست اما فعلا که بازار را مهار کرده و علیرغم اخبار منفی برجامی، قیمت دلار در حال کاهش است.

تزریق ارز به بازار برای کاهش قیمت دلار، اتفاق کم سابقه‌ای نیست. مروری بر نوسانات نرخ ارز نشان داده که دولت در برخی از مواقع با تزریق ارز سعی در کنترل قیمت دلار دارد.

آخرین نمونه آن به روزهای بعد از مذاکرات دوحه بر می‌گردد. زمانی که قیمت دلار یک روزه دو هزار تومان افزایش پیدا کرد اما دولت سریع وارد بازار شد و قیمت دلار را کاهش داد و به محدوده قبلی برگرداند.

تزریق ارز برای کنترل نرخ دلار را کارشناسان اقتصادی هم تایید می‌کنند. اگرچه معتقدند این روند ادامه‌دار نیست و منابع بانک مرکزی اجازه تدوام این کار را نمی‌دهد. اما به نظر می‌رسد شرایط فعلا به گونه‌ای است که دولت راهکاری جز کنترل قیمت ارز ندارد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    دولت میتواند برای مهار هرچیزی وارد میدان بشود و کنترل کند، ما هم از دولت همین کار را میخواهیم ، دمشان گرم

  • ناشناس

    یه حسی بهم میگه دولت داره دلار بازار و جمع میکنه تا بالاتر بفروشه

  • زهرا

    زیاد حاشیه سازی می کنید برای هزار تومان وقتی چندین هزار بالا می ره این قدر جنجال نمی کنید .

  • ناشناس

    والله. قیمت واقعی دلار۱۵تومان هست امابرای رونق بودن بازار.تولید ووو..بهتربود حداکثر حداکثر ۲۲تا۲۰ بازی میکربقیه قیمتها من دراوردیست …..

  • کربختیاری

    اینجوری که اینها نوشتن کاهش ناگهانی گفتم یه 15,هزار تومن ارزون شد با این هزار تومن دو تومن ها دل مردم شاد نمیشه …دل فقیرا با همون 15هزار تومن شاد میشه ولی غافل از اینکه هیچ تأثیری بر زندگیشون نداره

  • ناشناس

    سلام بانک مرکزی خوب کاری می کند که قیمت دلار را پایین می آورد

  • ناشناس

    هزار تومن اومد پایین چقدر زیاد بانک مرکزی و دولت چه حالی دادن از شوق زیاد تو پوست خودم نمی گنجم

  • مهدی مقدم

    دلخوش به این ارزونی نباشید.موقتی هست.تا حالا چه چیزی ارزان شده که دلار بشه؟ باز هم میگم موقتی است و دوباره میره بالا…

  • ناشناس

    قیمت ۱۵ تومن باید برسه که هم اقتصاد بچرخه هم مردم به زندگی برسند حتی اگر پایین تر هم باشد پول ملی ارزش پیدا میکند..نفت زیاد بفروشیم دلار راحت شوت میشه پایین

  • محسن

    قیمت ۱۵ تومن باید برسه که هم اقتصاد بچرخه هم مردم به زندگی برسند حتی اگر پایین تر هم باشد پول ملی ارزش پیدا میکند..نفت زیاد بفروشیم دلار راحت شوت میشه پایین