خبر فوری:

کد مطلب: ۷۳۲۸۰۴

فروش سه برابری ارز به این افراد

فروش سه برابری ارز به این افراد

بر اساس تصمیم بانک مرکزی و به‌منظور تأمین ارز از امروز 12 آذر 1401سقف فروش ارز به‌صورت اسکناس به اشخاص دارای کارت بازرگانی معتبر، افزایش یافت.

به گزارش تجارت‌نیوز، فروش ارز به صورت اسکناس تا سقف 6 هزار یورو با نرخ توافقی در شعب ارزی از امروز 12 آذر 1401 مجاز است.
بازرگانان می‌توانند از امروز 12 آذر با ارائه کارت بازرگانی و گواهی سابقه فعالیت تجاری از وزارت صمت به متصدیان شعب ارزی بانک‌های منتخب، برای خرید ارز تا سقف شش هزار یورو با نرخ توافقی اقدام کنند.
بانک مرکزی در همین خصوص اعلام کرد: به منظور پاسخ‌گویی به نیاز‌های ارزی و تسهیل در تأمین ارز به صورت اسکناس در سرفصل‌های مصارف ارزی، ترتیبات فروش ارز به صورت اسکناس به بازرگانان، 10 آذر ماه به بانک‌های ملی ایران، سپه، تجارت، ملت و صادرات ایران ابلاغ شد.
بر این اساس بازرگانان (اشخاص حقیقی) از امروز می‌توانند با ارائه «کارت بازرگانی دارای حداقل یک ماه اعتبار» و «گواهی سابقه فعالیت تجاری از وزارت صنعت، معدن و تجارت (حداقل به مدت یک سال)» به متصدیان شعب منتخب بانک‌های یاد شده، نسبت به خرید ارز به صورت اسکناس تا سقف شش هزار (6,000) یورو یا معادل آن به سایر ارز‌ها در سال با نرخ توافقی اقدام کنند.
شایان ذکر است به محض مهیا شدن امکان استعلام کارت‌های بازرگانی، فروش اسکناس در سرفصل مزبور برای صرافی‌های مجاز نیز میسر خواهد شد.

دستورالعمل فروش ارز اسکناسی

در دستورالعمل مورد اشاره خطاب به بانک‌های عامل آمده است:
در راستای تسهیل در تأمین تقاضای ارز به صورت اسکناس در سرفصل‌های مصارف ارزی خدماتی، بدینوسیله به استحضار می‌ر‌ساند از تاریخ 12‏/09‏/1401، فروش ارز به صورت اسکناس به بازرگانان (صرفاً اشخاص حقیقی) تا سقف شش هزار (6,000) یورو یا معادل آن به سایر ارز‌ها در سال با نرخ توافقی با رعایت شرایط ذیل مجاز است:
1- ارائه کارت بازرگانی معتبر دارای حداقل یک ماه اعتبار توسط بازرگان
2- ارائه گواهی سابقه فعالیت تجاری مستمر از وزارت صنعت، معدن و تجارت (حداقل به مدت یک سال) توسط بازرگان
3- تأمین ارز از محل منابع داخلی آن بانک، بازار متشکل معاملات ارزی و اسکناس خریداری شده بابت ارز حاصل از صادرات مجاز است.
4- انجام فرآیند شناسایی مشتری حسب ضوابط ابلاغی این بانک و سایر مقررات مربوطه الزامی است.
5- انجام ثبت معامله فروش ذیل سرفصل یاد شده در «سامانه نظارت ارز (سنا) » همزمان با اخذ ریال از مشتری و تحویل ارز به وی الزامی است.

مهم ترین دلیل افزایش سقف خرید ارز

در شرایطی که دارندگان کارت بازرگانی می‌توانند نیاز ارزی خود برای واردات را از سامانه نیما و با قیمتی کمتر از بازار غیر رسمی تهیه کنند، افزایش سقف خرید ارز از صرافی‌ها برای دارندگان کارت بازرگانی، فاقد توجیه منطقی است و تنها یک امتیاز برای اتاق بازرگانی محسوب می‌شود.
اقدام بانک مرکزی در جهت ثبت رسمی معاملات و هویت سنجی خریداران ارز، می‌تواند نقشی مهم در جلوگیری از ورود سرمایه‌های سوداگرانه به این بازار و ایجاد ثبات اقتصادی داشته باشد. با همین هدف بانک مرکزی سقف خرید ارز برای اشخاص را افزایش داده است.

متقاضیان خرید ارز

به طور طبیعی مهم‌ترین متقاضی خرید ارز خارجی در هر کشوری، واردکنندگان کالا و خدمات هستند. در سال‌های اخیر تلاش شده است با راه‌اندازی سامانه نیما، تقاضای واردکنندگان به طور رسمی در این سامانه پاسخ داده شود و این تقاضا از بازار غیر رسمی خارج گردد.
اما به دلیل شرایط بی ثبات و عدم نظارت صحیح بر معاملات در بازار ارز کشور، بسیاری از سرمایه‌های سوداگرانه همواره در این بازار حضوری فعال داشته و کسب سود از خرید و فروش ارز پرداخته‌اند. بدون کنترل و نظارت بر این تقاضای غیر مشروع، امکان ثبات بخشی به بازار ارز در کشور وجود ندارد.


منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.