به گزارش تجارتنیوز، دوره دوم قرعهکشی در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو برگزار شد. در این مرحله حدود ۷۶ هزار و ۷۰۰ خودرو توسط خودروسازان عرضه شد. با وجودی که برخی از خودروها از روند قرعهکشی شرکتهای خودروسازی حذف شد و همچنین سامانه با اختلالاتی همراه شد، اما در این دوره بر اساس آمارهای رسمی شش میلیون متقاضی در سامانه ثبتنام کردند.
مرحله اول این قرعهکشی که در اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز با چهار میلیون متقاضی به پایان رسید. آن مرحله نیز در شرایطی برگزار شد که متقاضیان در روند ثبتنام با مشکلاتی مواجه شدند. همچنین در اعلام نتایج نیز، اسامی برخی از برندگان به رزرو تغییر کرد. اما چندی بعد، به تمامی رزروها خودرو تخصیص داده شد.
صدرایی: سرمایه سرگردان زیاد است
آیا برگزاری این دوره از قرعهکشی سامانه تخصیص خودرو پیامی برای بازار داشت؟
بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: همانطور که برگزاری این قرعهکشیها در سالهای گذشته نتوانست بازار را کنترل و فاصله قیمتی بین بازار و کارخانه را کم کند، برگزاری شکل دیگر آن، یعنی عرضه خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو نیز تاثیری در بازار و قیمتها ندارد.
او افزود: بیش از شش میلیون در این دوره ثبتنام کرده اند. این اقدامات نشاندهنده وجود سرمایه سرگردان و عدم اطمینان مردم به قرار دادن آن سرمایه در جای درست است. در حال حاضر، همه افرادی که سرمایه سرگردان دارند میخواهند آن را تبدیل به کالا کنند.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: حذف برخی از خودروها از فرایند قرعهکشی نیز تاثیری در بازار ندارد. با توجه به حجم بالای تقاضا و همچنین میزان عرضه خودرو توسط این سامانه و خودروسازان، مشکلی برطرف نمیشود و تنها به صورت مقطعی قیمتها کنترل میشود.
مصطفوی: قرعهکشی مداخله دولت را بیشتر کرد
مرتضی مصطفوی، کارشناس صنعت خودرو نیز به تجارتنیوز گفت: قرعهکشی در سامانه تخصیص خودرو که وزارت صمت برگزار میکند، نه تنها حوزه مسئولیت دولت را کم نکرده، بلکه بیشتر کرده است. به عبارتی دیگر، وزارت صمت به مرکز لاتاری خودروی کشور تبدیل شده است.
او افرود: دولت و وزارت صمت ادعا کردند که قرعهکشی در سامانه یکپارچه باعث میشود خودروها به صورت عادلانه به دست مردم برسد. اما این ادعا در بازار وصنعت خودروی کشور منطقی نیست.
این کارشناس توضیح داد: بازار خودرو به علت حضور بیش از اندازه دلالان متلاطم است. این نوسانها به دلیل میزان عرضه خودرو نیست. بلکه به دلیل نوسان نرخ دلار است و خریداران متاثر از نرخ دلار دست به خرید میزنند.
آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز بخوانید.
سلام من طرح دوفرزندی چند بارشرکت میکنم اما معلوم نیس چرا منتخب نمیشم برنده نشدم این اصلا عادلانه نیس خانم خرمی هستم
سلام ای کاش بگن برا همه مادران خودرو تعلق میگیره
چه قرعه کشی برداشته بشه.چه قرعه کشی برداشته نشه.قیمت کارخونه بالا بیاد چه نیاد.هیچ فرقی نمیکنه الکی وقتی چیزی نمیدونید ننویسید.فقط باید واردات خودرو ازاد بشه.تا قیمتا بالا نره
خواهشمندیم قوانین فروش در قرعه کشی را تغییر دهید و سخت تر شود، به طور مثال سند در رهن کارخانه را برگردانید به مدت چند سال و حتی قبل از قرعه کشی یا فروش فوری ۸۰ درصد مبلغ خودرو را دریافت کنید تا من و سایر مردم ( مصرف کننده واقعی ) صاحب خودرو شویم و از آن برای رفاه خود و خانواده استفاده کنیم نه اینکه دلال و افراد سودجو وارد سامانه شوند و حق دیگران را ضایع کنند.
این عقل کل هایی که نظر میدهند ثبت نام ۶ میلیون نفر نشانه ی سرمایه های سرگردان است ، خیر سرشان کارشناس هم هستند . بسیاری از این افراد ، اکثریت مطلق، به امید برنده شدن و فروش امتیاز و به دست آوردن مبلغی پول برای گذران زندگی ثبت نام میکنند .
از ۱۵مرداد تا ۱۵شهریور
قیمت خودرو ب شدت افزایش خواهد یافت.
هرساله خودرو ۴۰تا۶۰درصد افزایش دارد.
درحال حاظر ۸درصد رشد داشته
و۳۵تا۵۰درصد درصد دیگر قطعی است
دولتبایدقیمتکارخانههارابالاببرههمکارخانهبدهیانباشته
نداشتهباشههمفاصلهقیمتآزاکمبشهقرعهکشییکنوع
مسکنبرایبازارقیمتخودرونسبتبهموادغذایوکالاهای
اساسیولوازمخانگیخیلیگراننیست
قرعه کشی تنها باعث توسعه روحیه ی دلالی و سود جویی در مردم شده و عملا تاثیری در کاهش قیمت ها ندارد و اصلا عزمی برای کنترل قیمتها وجود ندارد.